Ildbarnet

Tittel: Ildbarnet (Firestarter)

Forfatter: Stephen King


Antall sider: 440

Forlag: Cappelen Damm AS

Kilde: Bokhylla

Utgitt: 1996

 

Om boken:

Charlie kan sette fyr på ting bare ved å stirre på dem. Organisasjonen The Shop vil tvinge 8-åringen til å bruke sine evner i et spill om verdensherredømmet. De glemmer imidlertid at selv et barn kan føle triumf når det har overtaket og når det endelig har sjansen til å hevne seg.

 

Om forfatteren:

Den amerikanske forfatteren Stephen King debuterte med romanen "Carrie" i 1974, men det store gjennombruddet kom med "Ondskapens hotell", også kjent som filmen "The Shining". Stephen King og hans kone Tabitha, er bosatt i Bangor, Maine. Også hun er forfatter. Paret har tre barn. 

Min mening:

Dette er den andre boken jeg leser av Stephen King. Jeg har tidligere kun lest hans første publiserte roman, nemlig Carrie. Jeg har en stor samling av bøkene hans, og forventer store ting fra han. Riktignok må jeg si meg skuffet over ildbarnet.

Ildbarnet handler som sagt om Charlie som kan lage og kontrollere ild, noe jeg fant ekstremt spennende siden jeg eeelsker x-men. Mutanter, superhelter og uforklarlige egenskaper har jeg alltid sett på som svært interessant. Av den grunn trodde jeg at jeg kom til å like denne boken nettopp på grunn av dette. Denne delen av historien likte jeg godt, og det var forklart dypt. Vi fikk vite historien bak disse egenskapene, og det var både uhyggelig og spennende.

Stephen King er kjent for sitt brede spekter av karakterer, og ikke minst de gode skildringene av dem. Jeg syntes karakterene var godt beskrevet, men det er ingen karakerer som vil bli minneverdige for min del. Men dette var helt klart en av bokens sterke sider.

Det jeg likte aller minst ved boken er selve drivet i historien. Handlingsforløpet går dessverre altfor sakte, og det blir kjedelig i lengden. Det skjer for lite, og jeg mister fort konsentrasjonen. Noe jeg synes er utrolig trist når historien hadde et så spennende utgangspunkt.

Alt i alt er jeg skuffet over denne boken, men jeg visste at mange ikke har denne som favoritt blant Stephen Kings bøker.

Terningkast svak 4

 

Har du lest Ildbarnet, og hva var din mening om den i så fall?

Har du lest noe av Stephen King? I så fall hva?13 kommentarer

missmommy.blogg.no

05.11.2015 kl.13:11

Har ikke lest noen bøker men sett mange av filmene;) ha en super dag videre;)

Ny leser

05.11.2015 kl.17:37

Jeg har lest en del bøker av Stephen King. Ildbarnet syns jeg ikke no helt om, en av de litt dårlige jeg har lest av han. Jeg likte godt nattmenneske og Fra en Buick 8. Fra en Buick 8 var den første jeg leste. Favoritten er Joyland.

Siri

05.11.2015 kl.21:09

Ny leser: Ja, jeg skjønner at Ildbarnet ikke er noen favoritt. Har ikke lest noen av dem du nevner over her, men leser Joyland for øyeblikket :D Virker bra så langt!

Siri

05.11.2015 kl.21:11

missmommy.blogg.no: Ja, mange av bøkene hans er filmatisert! Men jeg har ikke sett så mange av dem. Har sett Carrie, The Shining og Misery :p

Little Miss Sunshine

05.11.2015 kl.22:58

Har (fremdeles) ikke lest noe av ham, mest på grunn av sjangeren!

Siri

06.11.2015 kl.08:57

Little Miss Sunshine: Men han skriver heldigvis ikke bare grøssere :) De bøkene utenom den sjangeren er kanskje mer for deg ;)

Ina

11.11.2015 kl.01:31

Godt å se at du utforsker Stephen Kings forfatterskap og fortsetter med det til tross for at Ildbarnet ikke er hans sterkeste. Jeg anbefaler Pet Sematary, Misery og Salem's Lot:)

PS: Jeg har samme telys holder som den, den med hånda:)

Ina

11.11.2015 kl.20:56

Jeg hadde skrevet en kommentar, men tror den har forsvunnet:)

Jeg er som du vet stor fan av Stephen King, men Ildbarnet er ikke han sterkeste bok. Mine favoritter av ham er Pet Sematary, Misery og Salem's Lot. Så håper du kommer til å lese disse og at du eventuelt forsker videre i forfatterskapet hans:)

Siri

11.11.2015 kl.22:41

Ina: Ja, jeg leste piken som elsket Tom Gordon i ettertid. Likte den bedre. Flott karakterskildring, nervepirrende og mer driv i historien :) Jeg har de bøkene i bokhylla, så skal lese de også! Tenkte det kanskje var lurt å lese hans dårligste først, men ser at det heller kan bli demotivrende...

Ja, den er sååå kul :D

Siri

11.11.2015 kl.22:42

Ina: Nei, er bare at jeg godkjenner alle kommentarer før de blir publisert ;D

Ja, jeg skal utforske videre :D

Ina

12.11.2015 kl.02:21

Den er grei. Har hendt at bloggere som ikke har godkjenning av kommentarer først der bare kommentarer forsvinner. Sån skjer, men det var heldigvis ikke det i dette tilfellet:)

Elena

22.11.2015 kl.20:33

Har fremdeles til gode å lese noe av han! Synd du ikke likte den så godt, men du har jo mange flere og sikkert bedre bøker å se frem til.

Digger btw bildene på denne og forrige posten! Sykt kreativt og kult.

Siri

23.11.2015 kl.21:25

Elena: instagram vettu :D

Skriv en ny kommentar

hits