hits

Boktips på en mandag- Indias Datter av Shilpi Somaya Gowda

SONY DSC

Forlag: Juritzen forlag

Utgitt: 2011

Forfatter: Shilpi Somaya Gowda

Tittel: Indias datter

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips er "Indias datter" av Shilpi Somaya Gowda. Så litt om handlingen:

Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavita føder en datter, dreper ektemannen Jasu den nyfødte. Noen år senere føder Kavita nok en datter, og trygler sin mann om å få tilbringe en natt sammen med barnet. Den natten bringer hun datteren i sikkerhet på et barnehjem.

I USA vokser Asha opp hos trygge og kjærlige adoptivforeldre. Likevel trekkes hun mot sitt fødeland, og reiser til India for å finne sin bakgrunn. Historien strekker seg over 20 år, og fortelles av de to mødrene og datteren de deler. .

Hentet fra baksiden til boken "Indias datter"

SONY DSC

Jeg vil først og fremst si at dette var en bok som var handlingsdrevet og svært emosjonell. Det var mange tøffe og dramatiske scener i boken, og det var flere av scenene som gjorde meg både trist og sjokkert. Den grep tak i meg, og det var vanskelig å legge fra seg boken. Boken er lettlest og som sagt handlingsdrevet, og det var dermed enkelt å lese boken raskt. Dessverre fikk jeg ikke tid til å lese boken i det ønskede tempoet, for jeg måtte legge fra meg boken flere ganger på grunn av hverdagens plikter. Jeg hadde så mye annet jeg måtte prioritere, men det var vanskelig å legge fra seg denne boken. Jeg tok meg selv i å tenke over hva som kom til å skje videre i historien selv når jeg ikke leste boken.

Boken har også flere andre elementer ved seg som er verdt å kommentere. Den handler om kjærlighet, familie, adopsjon og ikke minst kultur. Diskusjonen av kulturens betydning ser vi spesielt gjennom Ashas opplevelse av å både ha tilhørighet til USA og India. Jeg syntes spesielt hennes erfaringer var interessante å lese om.

Boken har en litt brå avslutning, og jeg skulle så gjerne ønsket å lese mer. Jeg kunne gjerne tenkt meg å lese mer om disse karakterenes skjebner, men historien fikk likevel en fin avrunding.

Har du et eller flere boktips denne mandagen?6 kommentarer

Victoria Larsen

16.04.2018 kl.16:59

Tuuuusen takk for et godt tips!! :-)

Siri

16.04.2018 kl.17:00

Victoria Larsen: Ingen årsak :D

Little Miss Sunshine

16.04.2018 kl.20:56

Åh, dette høres spennende ut! Minnet meg veldig om "Lion" (som jeg tror er en bok, men jeg har sett filmen) :-)

Siri

17.04.2018 kl.07:25

Little Miss Sunshine: Ja, god observasjon! Har også sett filmen, og jeg likte den godt. Om jeg husker riktig er filmen basert på en bok ja, som er skrevet av hovedpersonen selv. Altså basert på virkelige hendelser :)

Ina

19.04.2018 kl.18:00

Jeg har hørt om den, så vidt, men ikke lest den.

Siri

20.04.2018 kl.16:23

Ina: Jeg vil i alle fall anbefale den :D

Skriv en ny kommentar