hits

Vakre bøker # Cinder

Man skal ikke dømme en bok etter omslaget, men noen ganger må man bare rose enkelte bøkers vakre omslag. "Cinder" sitt cover er nemlig magisk fint, og i dette tilfellet vet jeg at bokens omslag er like bra som innholdet.

SONY DSC

For noen år tilbake leste jeg "Cinder" av Marissa Meyer, som er første bok i "The Lunar Chronicles". Bøkene i serien er gjenfortellinger av kjente eventyr, og "Cinder" er logisk nok gjenfortellingen av Askepott. Hovedpersonen heter Cinder, og som i fortellingen om Askepott lever Cinder også med sin stemor og stesøsken. Så hva er det som gjør denne gjenfortellingen annerledes sier du? Jo, Askepott (eller Cinder) er en CYBORG! Det er selvfølgelig mange ulikheter og likheter til gjenfortellingen, men det faktum at Askepott er en cyborg kan kanskje vekke interessen hos noen. Bøker som inneholder både elementer fra eventyr og science fiction sier i alle fall ikke jeg nei takk til.

SONY DSC

Ut i fra at boken er en gjenfortelling av Askepott som en cyborg synes jeg bokomslaget er perfekt! Glasskoen er uthevet med sin knallrøde farge, og vi ser antydning til at Askepott er noe mer enn bare et menneske.

Et av mine mål for 2018 er faktisk å lese alle bøkene i "The Lunar Chronicles". Serien består av 4 bøker, men det finnes i tillegg to enkeltstående bøker satt til samme univers. Jeg kan med andre ord se frem til masse spennende lesing!

Har du lest "Cinder" av Marissa Meyer?5 kommentarer

Little Miss Sunshine

20.04.2018 kl.16:59

Jaa, jeg elsker The Lunar Chronicles <3 Og coverne!

Siri

20.04.2018 kl.17:01

Little Miss Sunshine: Hihi, jeg tenkte nok at du ville si det :D

Den lille Pandaen c:

20.04.2018 kl.17:23

Jeg er litt skamfull for at jeg ikke har fått lest dem enda, Cinder er fortsatt i hylla mi. :P

Siri

20.04.2018 kl.23:29

Den lille Pandaen c:: Jeg har bare fått lest de to første bøkene i serien selv. Så krysser fingrene for at jeg får lest hele serien i år :D

Den lille Pandaen c:

21.04.2018 kl.14:35

Jeg får se hva jeg gjør, driver å leser mye som er i hyllene akkurat no :)

Skriv en ny kommentar