hits

Boktips på en torsdag - Simon VS The Homo Sapiens Agenda

SONY DSC

Forlag: Balzer+Bray/Harpercollins Publishers

Utgitt: 2015

Forfatter: Becky Albertalli

Tittel: Simon VS The Homo Sapiens Agenda

Kilde: Min egen boksamling

Dere er jo vant til å få boktips på mandager, men mandagene mine har vært nokså travle i det siste. Av den grunn kommer jeg til å prøve å gi et boktips ukentlig, men hvilken dag jeg presenterer boktipset vil variere. Dagens boktips er boken "Simon VS The Homo Sapiens Agenda" av Becky Albertalli. Flere booktubers har rost denne boken opp til skyene i flere år, og jeg fikk endelig lest den til slutt! Så, litt om bokens handling:

Sixteen-year old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now Simon is actually being blackmailed: If he doesn't play wingman for class clown Martin, his sexual identity will become everyone's business. Worse, the privacy of Blue, the pen name of the boy he's been emailing with, will be jeopardized.

As his email correspondence with Blue grows more flirtatious every day, Simon's junior year has suddenly gotten all kinds of complicated. Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he's pushed out- without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he's never met.

Hentet fra baksiden av boken.  

SONY DSC

 

Først og fremst må jeg si at dette er en veldig morsom bok. Jeg smålo gjennom store deler av boken, og den fikk enkelt frem smilet hos meg. Hovedpersonen Simon har en veldig unik humor, og er i seg selv en veldig spennende karakter. Man ønsket å bli bedre kjent med Simon, og det fikk vi ved å lese om hvordan han opplevde det å være homofil. Etter min mening er boken en flott historie om en ung gutts opplevelse av å være homofil. Historien utmerker seg ved at den både er humoristisk og alvorlig rundt Simons ulike utfordringer.

Historien om Simon ble forresten ferdiglest på en dag. Boken er riktignok lettlest, men å lese den ferdig på en dag viser hvor avhengighetsskapende den faktisk var.

"Simon VS The Homo Sapiens Agenda" har forresten blitt filmatisert. Filmen heter "Love, Simon", og den hadde premiere i juni. Jeg gleder meg enormt til å se filmen, og jeg krysser fingrene for at den ikke kommer til å skuffe meg.

Har du et eller flere boktips denne torsdagen?5 kommentarer

Little Miss Sunshine

24.08.2018 kl.10:39

Denne boken er så fin! Likte den veldig godt selv, og håper filmen svarer til forventningene.

Mitt boktips er The Infernal Devices-serien av Cassandra Clare, om du ikke har lest dem ennå :-)

Siri

25.08.2018 kl.13:12

Little Miss Sunshine: Nei, jeg har enda ikke rukket å lest dem eller den andre serien av henne :p Takk for tipset!

Ina

25.08.2018 kl.21:11

Har hørt om denne så vidt før og har litt lyst til å lese den. Det har ikke noe å si hvilken dag du kommer med boktips eller legger ut bare du holder bloggen i live. =)

Siri

30.08.2018 kl.18:18

Ina: Du er jo så flink til å ha rutine på dine innlegg, men det viktigste er jo å publisere innlegg :D

Ina

31.08.2018 kl.23:39

Takk, og er helt enig. =) Man må gjøre det som passer best for en selv, for vi mennesker er jo så ymse. =)

Skriv en ny kommentar