Boktips på en mandag- Min søsters grav av Robert Dugoni

SONY DSC

Forlag: Gursli Berg Forlag

Utgitt: 2015 (Norsk utgave)

Forfatter: Robert Dugoni

Tittel: Min søsters grav

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Denne mandagens boktips er "Min søsters grav" av Robert Dugoni. Jeg har ikke vært noe særlig begeistret for krimbøker, men denne falt i smak hos meg. Men først, litt om hva boken handler om:

I tjue år har Tracy Crosswhite stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken. Hun tror ikke at Edmund House - en tidligere straffet voldtektsmann og mannen som ble dømt for drapet på Sarah - er den skyldige. Saken motiverer Tracy til å jobbe for å opprettholde lov og rettferdighet, og hun blir etterforsker i Seattle-politiet og vier livet til å oppklare drapssaker.

Da Sarahs levninger til slutt blir funnet i nærheten av hjembyen deres, nord i Cascade-fjellene i delstaten Washington, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter. Men i letingen etter den virkelige drapsmannen avdekker hun mørke, gamle hemmeligheter som kommer til å forandre hennes forhold til fortiden for alltid - og åpne døren til en dødelig fare.

Hentet fra Gursli Berg forlagets hjemmeside her.

SONY DSC

Noe jeg likte svært godt ved boken var at den inneholdt tilbakeblikk fra både Sarah og Tracys barndom, men også tilbakeblikk fra da Sarah forsvant. De førstnevnte tilbakeblikkene følte jeg ga dybde til historien, og man fikk gjennom dem større innsikt i søsterforholdet og deres personligheter. For min del føltes karakterene på denne måten mer realistiske, og det vekket et engasjement for å vite omstendighetene rundt Sarahs forsvinning.

En bonus ved boken er etter min mening selve coveret, og det passer godt til bokens tittel og innhold. Både tittelen og coveret fremmer en uhyggelig følelse hos leseren, og dette setter stemningen for lesingen videre.

Historien er fylt med mye spenning, og spesielt avslutningen syntes jeg var nervepirrende og dramatisk. Jeg føler meg motivert til å lese mer krim etter å ha lest om Tracy Crosswhite, og jeg har for øyeblikket lånt bok nummer to i bokserien fra biblioteket.  

 

Har du lest "Min søsters grav" av Robert Dugoni?

Har du et boktips denne mandagen?


Én kommentar

Boktips på en mandag - Hele livet på en dag av Alyson Richman

SONY DSC

Tittel: Hele livet på en dag (2013, Norsk utgave)

Forfatter: Alyson Richman

Forlag: Cappelen Damm

Kilde: Min egen boksamling

 

 

Denne mandagens boktips er en bok som sto litt for lenge i bokhylla, og da jeg først fikk lest den var det en magisk leseopplevelse. For å fortelle litt om bokens handling henviser jeg til baksideteksten til boken "Hele livet på en dag".

PRAHA 1930-tallet: Studentene Lenka og Josef møtes og forelsker seg. De vandrer lykkelige gjennom byens vakre gater, og aner ingenting om det som snart skal komme til å skje. Men i bakgrunnen lurer krigen, og snart er nazistene på vei inn i byen. Lenka og Josef er jøder, og i tumultene rundt invasjonen kommer de bort fra hverandre. Det siste de rakk å gjøre, var å gifte seg.

NEW YORK 2000: I et selskap treffer Josef en kvinne han er sikker på han har sett før. Han blir sittende og se på henne en lang stund, før han ber om å få se på armen hennes. Hun bretter opp ermet, og på underarmen er det tatovert inn seks sifre; fangenummeret fra Auschwitz. Han ser på henne og sier: "Lenka, det er meg. Josef. Ektemannen din".

Hentet fra baksiden til boken "Hele livet på en dag".

SONY DSC

Dette var en bok som det var vanskelig å legge fra seg, og jeg ble virkelig grepet av historien. Boken inneholder flere sentrale momenter som kjærlighet, forelskelse, sorg og familie. Det var rørende og hjerteskjærende å lese om Lenka og Josefs kjærlighet for hverandre, og det var også spennende å lese om deres historier uten hverandre. Boken inneholder ikke bare en rørende kjærlighetshistorie, for som leser får man også innsyn i den forferdelige og grusomme behandlingen av jødene under andre verdenskrig. Det var vondt å lese om dette, men det er også så viktig å få kunnskap om hvordan forholdene var.

Det var ikke kun selve historien som grep meg som leser, men også hvordan forfatteren skrev om kjærligheten mellom Lenka og Josef. Richman skrev etter min mening vakkert om deres kjærlighet ved å bruke fargerike beskrivelser og sammenlikninger. For min del ble da deres kjærlighet mer levende, og jeg ble enda mer engasjert i historien.

Noe som dessuten var svært interessant ved boken var at flere av personene i boken var virkelige mennesker, og i "Forfatterens merknad" forteller Richman mer om dem.

Jeg anbefaler deg virkelig å gi boken "Hele livet på en dag" av Alyson Richman en sjanse, og jeg skulle gjerne lest enda mer om Josef og Lenka.

 

Har du lest "Hele livet på en dag" av Alyson Richman?

Har du et boktips denne mandagen? Del gjerne


6 kommentarer

Leseliste for oktober

Nå er vi i måneden oktober, og jeg blir stadig overrasket over hvor fort tiden går. Det var da ikke så lenge siden det var sommer? Uansett tenkte jeg å dele med dere noen av bøkene jeg planlegger å lese denne måneden.

SONY DSC

Jeg tenker å lese

"SVK" av Roald Dahl

"Heksene" av Roald Dahl

I fjor fylte Roald Dahl 100 år. Flere bokhandlere hadde gode tilbud på flere av bøkene hans da, og da fikk jeg blant annet kjøpt "Heksene". "SVK" fant jeg faktisk på en bokloppis, og fikk dermed kjøpt den til en rimelig penge. Tidligere har jeg lest "Matilda", "Charlie og sjokoladefabrikken" og "Charlie og den store glassheisen". Med andre ord har jeg ikke lest så mange av bøkene hans, men jeg gleder meg til å utforske flere av dem.

SONY DSC

Å lese to bøker på en måned er kanskje litt lite, men "SVK" og "Heksene" er de bøkene jeg er nokså sikker på at jeg kommer til å lese. Jeg har erfart at det å lage store leselister kan virke litt demotiverende for lesemotivasjonen, og derfor tenker jeg ikke å planlegge flere bøker for oktober. Da får heller lesemotivasjonen min gjennom måneden fortelle meg hva jeg skal lese ellers.

Hva tenker dere å lese i oktober?


14 kommentarer

Boktips på en mandag - Me Before You av Jojo Moyes

Denne mandagens boktips vil være boken "Me Before You" av Jojo Moyes, eller "Et helt halvt år" som den heter på norsk. Dette er en populær bok, og er det en bok jeg ofte får spørsmål om jeg har lest - så er det denne.   

SONY DSC

Tittel: Me Before You (2012, engelsk i pocket)

Forfatter: Jojo Moyes

Forlag: Penguin Books

Kilde: Min egen boksamling

 

For å fortelle litt om bokens handling henviser jeg til baksideteksten til boken "Me Before You".

Lou Clark knows lots of things.

She knows how many footsteps there are between the bus stop and home. She knows she likes working in The Buttered Bun tea shop and she knows she might not love her boyfriend Patrick.

What Lou doesn't know is she's about to lose her job or that knowing what's coming is what keeps her sane.

Will Traynor knows his motorcycle accident took away his desire to live. He knows everything feels very small and rather joyless now, and he knows exactly how he's going to put a stop to that.

What Will doesn't know is that Lou is about to burst into his world in a riot of colour. And neither of them knows they're going to change the other for all time.

Hentet fra baksiden til boken "Me Before You"

SONY DSC

Som sagt tok det en stund før jeg plukket opp denne boken, og det er godt gjort at jeg ikke fikk vite om flere "spoilere". De har jeg klart å unngå ganske så godt, og dermed klarte jeg å nyte boken for det den er. Boken er lettlest og omhandler et vanskelig tema, noe som førte til at jeg som leser begynte å tenke over hvilke tanker jeg har om dette diskusjonsfylte temaet. Dessuten fikk boken meg til å føle så mye forskjellig. Man kan kanskje si at boken er litt som en berg- og dalbane når det kommer til følelser. Den fikk meg nemlig til å le, bli frustrert, smile og ikke minst gråte.

Boken har et bredt spekter av ulike spennende karakterer, og av karakterene ble jeg spesielt sjarmert av hovedkarakteren Louisa Clark. Med sin humor, sjarm og fargerike personlighet ble historien så levende. Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen på historien!

Har du lest boken "Me before You"?


4 kommentarer

Høstlesing

Et innlegg skrevet av Lotten om hennes lesevaner om sommeren, inspirerte meg til å skrive et innlegg kalt "Sommerlesing". I innlegget "Sommerlesing" svarte jeg på noen spørsmål knyttet til mine lesevaner om sommeren, og jeg tenkte det kunne være morsomt å svare på noen spørsmål om mine lesevaner om høsten.

1.Bruker du å lese mer eller mindre, eller som vanlig på høsten?

Jeg elsker å lese om høsten. Høsten skaper en egen koselig atmosfære med sine unike farger, men jeg tror nok jeg leser mindre om høsten. Rett og slett fordi at da er det ofte semesterstart, og da skjer det mye nytt. Samtidig håper jeg på en bedre lesemotivasjon denne høsten sammenlignet med hvordan lesingen gikk denne sommeren. Så muligens blir høsten den beste årstiden for lesing i år? Vi får se.

2.Leser du samme type(r) av bøker som ellers i året, eller leser du noe spesielt på høsten?

Jeg blir nok i større grad fristet til å lese noe som er nervepirrende, skumlere og mer handlingsdrevet litteratur, slik som thrillere eller grøssere. Samtidig kan jeg finne på å lese fantasy, men det liker jeg å lese året rundt!

SONY DSC

3. Beskriv den ultimate høstleseplassen!

Det må være i en lenestol innpakket i et mykt pledd med en kopp te. Samtidig hadde det å lese på en kafe om høsten vært noe også. Å prøve en ny sort te eller kaffe sammen med en god bok hadde vært noe nå når det blir kaldere.

4. Fortell om en bra bok som utspiller seg på høsten!

Jeg synes dette er et vanskelig spørsmål, og har vel heller ikke et godt svar. Min første tanke er bøkene om Harry Potter. Riktignok foregår hver Harry Potter bok over et helt skoleår (så vi har alle årstidene!), men de fleste bøkene begynner på sensommeren eller høsten da det er skolestart. Høst og skolestart er noe jeg forbinder med hverandre, så det er sikkert derfor jeg kom på de bøkene.

SONY DSC

Hvilke lesevaner har du om høsten?

Da jeg skrev om mine lesevaner om sommeren, utfordret jeg samtidig noen andre bloggere til å skrive om sin sommerlesing. Nå ønsker jeg igjen at Elena, Ina og Julie skal skrive om sine lesevaner om høsten, og jeg håper dere svarer på spørsmålene.


10 kommentarer

Boktips på en mandag - Ønskemesterens datter av Laini Taylor

Hei alle sammen!

På mandagene fremover skal jeg prøve å legge ut noen boktips. Dette kan være tips om enkeltstående bøker, bokserier eller noe annet relatert til bøker. Jeg håper dere kommer til å like dette, og jeg krysser fingrene for at jeg klarer å skrive disse innleggene omtrent hver mandag fremover.

SONY DSC

Tittel på serie: Ønskemesterens datter

Tittel på bøker:

Mørk engel (2012-Norsk utgave)

Støv og stjerneskinn (2013-Norsk utgave)

Guder og monstre (2015-Norsk utgave)

Forfatter: Laini Taylor

Forlag: Bazar

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Første bokserien ble da Ønskemesterens datter. Bøkenes målgruppe er om ikke jeg tar feil ungdom, men dette er en fantasyserie som jeg så absolutt vil anbefale både ungdom og voksne å lese.

For å ikke røpe for mye om hva som skjer i bokserien henviser jeg til baksideteksten til første boken Mørk engel.

I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten.

Og i de trange smugene i Praha er en ung kunststudent i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden.

Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske «ærend»; hun snakker mange språk- og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar henne, og hun har satt seg fore å finne det ut.

Da en av de fremmede- vakre, forfulgte Akiva- setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

Hentet fra baksiden av boken Mørk Engel.

SONY DSC

Det er flere ting jeg liker godt ved denne bokserien. Den har elementer som spenning, vennskap, romantikk og mystikk. Hovedkarakteren Karou er jo et mysterium i seg selv, og det er svært spennende for oss lesere å bli bedre kjent med henne og hennes historie. Jeg synes dessuten bokserien har mye driv, og jeg var veldig engasjert i å vite mer om karakterenes historier og hvordan denne krigen ville utarte seg. I tillegg vil jeg si at bokseriens historie er original. Tenners betydning bidrar til å drive historien fremover, og deres betydning i dette universet vil jeg så absolutt si er originalt. Å lese om hvordan dette fungerte var dessuten veldig interessant.

Noe jeg ellers liker veldig godt ved bokserien Ønskemesterens datter er at den stadig fortsatte å overraske meg. Historien tok retninger som jeg slettes ikke hadde forutsett. Dette gjaldt spesielt i første boken, men dette var også gjeldende i bøkene videre i serien.

Jeg skrev tidligere litt om karakteren Karou, men bokserien inneholder også andre spennende karakterer. Noen av dem er Brennstein, Issa og Akiva. Det er et bredt spekter av ulike karakterer, og du får også lese om karakterer som kommer til å gi deg frysninger. Hvilke karakterer som kommer til å gi deg frysninger skal jeg ikke røpe, men du vil møte dem etter hvert.

Om du ønsker å gi en lettlest, handlingsdrevet og interessant fantasyserie en sjanse, så vil jeg anbefale Ønskemesterens datter. En fin bonus er forresten bøkenes vakre covere, og de kommer til å lyse opp enhver bokhylle.

Har du lest bokserien Ønskemesterens datter?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?


6 kommentarer

Oppsummering av sommerlesingen

Da sommeren begynte hadde jeg høye forventninger om å få tid til å lese en del bøker, men dessverre fikk jeg kun lest 3 bøker denne sommeren. Det er svært lite til meg å være, og jeg håper leselysten kommer tilbake til høsten. Høst er min favorittårstid, og muligens vil kombinasjonen av et varmt pledd og te fremme leselysten. Vi krysser fingrene for det!

SONY DSC

Denne sommeren fikk jeg utforsket noen av bøkene til Lucinda Riley. Flere bokelskere virker å like disse bøkene, og jeg synes forfatteren stadig skriver nye bøker. Denne sommeren valgte jeg å gi "Orkideens hemmelighet", "Jenta på Klippen" og "Lavendelhagen" en sjanse. Bøkene hadde flere fellestrekk, for de er blant annet fylt med romantikk og dramatiske hendelser som fenger leseren. Dessuten er flere av bøkene innenfor historisk fiksjon, og jeg er svært glad i å lese bøker innenfor denne sjangeren. Et annet fellestrekk ved disse bøkene er at de inneholder to ulike historiske tidspunkt med ulike karakterer. Riley skaper da driv i bøkene ved å flette sammen disse historiene, og får vist hvordan skjebner til ulike mennesker er koblet sammen.

SONY DSC

Dessverre mener jeg flere av bøkene ble litt for forutsigbare. Det ble litt for enkelt å forstå hva karakterene kom til gjøre eller velge, og dermed var det enkelt å forutse bøkenes handlingsforløp. Boken jeg mener var minst forutsigbar var helt klart "Orkideens hemmelighet", for der oppsto det flere hendelser som jeg ikke hadde forutsett. Uansett mener jeg disse bøkene egner seg svært godt som sommerlesing, da de var lettleste og fylt med masse spenning og dramatikk. Jeg har flere bøker av Lucinda Riley i bokhyllen, og kommer til å lese dem også.

Hva leste dere i sommer?

Har dere lest bøker av Lucinda Riley?

 


7 kommentarer

Sommerlisten 2017

"City of Heavenly Fire" av Cassandra Clare

"City of Lost Souls" av Cassandra Clare

"City of Fallen Angels" av Cassandra Clare

"City of Glass" av Cassandra Clare

"City of Ashes" av Cassandra Clare

"City of Bones" av Cassandra Clare


"Jenta på klippen" av Lucinda Riley

"Lavendelhagen" av Lucinda Riley

"Orkideens hemmelighet" av Lucinda Riley

"Brooklyn" av Colm Tóibín

"King's Cage" av Victoria Aveyard

"Glass Sword" av Victoria Aveyard

Etter mye frem og tilbake tror jeg at jeg endelig har klart å finne leselisten for denne sommeren. Denne sommeren skal jeg prøve å lese ferdig seriene "The Mortal Instruments" og "Red Queen", og ellers noen enkelstående romaner. Forhørte meg med flere bokelskere om det var verdt å bruke tiden min på serien "The Mortal Instruments", og ut i fra deres leseopplevelse var det verdt det. Som dere ser på bildet er serien på hele 6 bøker, og den vil derfor være en tidsforpliktelse. På sommeren har jeg heldigvis bedre tid til lesing, og muligens får jeg lest hele serien. Bokserien "Red Queen" er en trilogi, og de to siste bøkene i trilogien er "King's Cage" og "Glass Sword". For et års tid tilbake leste jeg bok en i trilogien, og jeg synes trilogien kan ha potensial.

Av enkelstående bøker kommer jeg til å lese "Brooklyn" av Colm Tóibín, og flere romaner av Lucinda Riley. Jeg har flere bøker av Lucinda Riley, og jeg har funnet de fleste av dem på bokloppemarked til en billig penge. Hennes bøker virker å være populære, og jeg har en anelse om at bøkene egner seg som litteratur om sommeren.

Har dere lest noen av disse bøkene?

Hvilke bøker skal dere lese i sommer?


13 kommentarer

Sommerlesing

Jeg ble inspirert av innlegget til Lotten, hvor hun forteller om sine lesevaner på sommeren. Av den grunn kommer jeg til å svare på lignende spørsmål om mine lesevaner om sommeren.

1.Bruker du å lese mer eller mindre, eller som vanlig på sommeren?

Jeg leser helt klart mer om sommeren. Om sommeren reiser jeg gjerne, og på ferieturer tenderer jeg til å lese ekstremt mye. Om en tur til syden varer en uke bruker jeg som regel å lese 5-7 bøker. Det er en super ferie det!

2.Leser du samme type(r) av bøker som ellers i året, eller leser du noe spesielt på sommeren?

Jeg har alltid som plan å lese de bøkene jeg har nedprioritert og som har støvet ned i bokhylla. Jeg får lest noen av de planlagte bøkene, men ofte blir det også slik at jeg leser lettleste bøker, feelgood-romaner og gjerne bøker med kjærlighet som tema.

3. Beskriv den ultimate sommerleseplassen!

ohh, den var vanskelig. Jeg trives best i skyggen. Så jeg får lest en god del på stranda så lenge jeg er i skyggen, hehe.

4. Hvilken bok er perfekt for en sløv dag på stranden?

Gjerne en feelgood-roman, men jeg får som regel lest mer om boken er i thriller-sjangeren. Da glemmer jeg varmen, haha!

5. Fortell om en bra bok som utspiller seg på sommeren!

Øhh, jeg kommer faktisk ikke på noen nå. *Titter i bokhyllen for å finne inspirasjon, men finner ingen*. De fleste bøkene jeg leser har utspilt seg over flere årstider så vidt jeg kan huske. Kan forsåvidt anbefale "Isla og den store kjærligheten"/"Isla and the happily ever after" av Stephanie Perkins, da deler av historien utspiller seg på sommeren. Dessuten føler jeg boken er en perfekt bok å lese om sommeren, da den er lettlest, engasjerende og romantisk. 

Hvilke lesevaner har du om sommeren?

(Har ikke sett at man har utfordret andre bokbloggere til å svare på disse spørsmålene, men jeg håper Elena, Ina og Julie kommer til å svare på de samme spørsmålene i et eget innlegg. Jeg ønsker da å høre om deres lesevaner om sommeren!)

 


16 kommentarer

Harry Potter and the Cursed Child

På slutten av april dro jeg og en venninnegjeng til London, og dette var en magisk tur. Det var en magisk tur mye på grunn av det fantastiske selskapet, men det ble også en stor dose med Harry Potter. Vi dro blant annet til Harry Potter Warner Bros Studio Tour, men vi fikk også oppleve det fabelaktige teaterstykket "Harry Potter and the Cursed Child". Disse billettene bestilte vi for godt over et år før forestillingen, og vi hadde gledet oss lenge til å oppleve magien.

Jeg har en anelse om at flere Harry Potter-fans ønsker å høre om hvordan teaterstykket var, og jeg skal med glede dele min opplevelse.

Manuskriptet til teaterstykket ble publisert sommeren 2016, og jeg leste boken rett før vi skulle se teaterstykket. Etter min mening likte jeg å lese manuskriptet svært godt. Selve historien var like kreativ, sjarmerende, morsom og spennende som bøker i Harry Potter-universet skal være, og jeg storkoste meg mens jeg leste. Riktignok må jeg si at det var forferdelig uvant å lese om karakterene via et manuskript, og jeg savnet å få innsyn i Harry Potters tanker. Dessuten må jeg si at historien var litt mer forutsigbar enn de tidligere bøkene, men uansett syntes jeg det var en god og spennende historie!

Selv om jeg på forhånd hadde god kjennskap til historien var jeg veldig spent på selve presentasjonen av historien, men man fikk virkelig oppleve historiens magi ved å se teaterstykket. Både i form av skuespillernes prestasjoner og i form av effektene.

Jeg var ekstremt imponert over skuespillernes prestasjoner, og de klarte virkelig å fremme karakterenes personlighet og sjarm. Før selve forestillingen var jeg spent på om skuespillerne klarte å fremme karakterene i like stor grad som skuespillerne fra filmene, men det vil jeg så absolutt si at de klarte. Blant annet imponerte skuespilleren som spilte Harry Potter, Jamie Parker. Det var tydelig at han hadde studert Daniel Radcliffe sitt kroppspråk, og etter min mening var den eldre utgaven av Harry Potter svært troverdig. En annen skuespiller som imponerte meg enormt var han som spilte Scorpious Malfoy, nemlig Anthony Boyle. Jeg likte denne karakteren svært godt da jeg leste manuskriptet, og jeg så på han som en svært stille og sjenert karakter før jeg så teaterstykket. I selve teaterstykket fikk jeg derimot et litt annerledes syn på karakteren. Skuespilleren som spilte Scorpious Malfoy klarte å bevare karakterens sjenerte vesen og samtidig fremme hans herlige humoristiske sans. Det var rett og slett en ren fryd å se skuespillerens tolkning av karakteren.

I selve lokalet var det flere plakater med hashtaggen #Keepthesecrets, og jeg håper (og tror) at jeg ikke har fortalt dere altfor mange hemmeligheter. Uansett må jeg få lov til å si at teaterstykket virkelig hadde mange kule, unike og fenomenale effekter. Etter min mening var det ren magi på scenen, og jeg forstår fortsatt ikke hvordan de klarte å gjennomføre ting på scenen uten å bruke magi......

For å oppsummere min opplevelse av teaterstykket: Det var en fantastisk opplevelse, som jeg virkelig vil anbefale! Det var verdt den lange ventetiden, og jeg skulle gjerne fått muligheten til å oppleve teaterstykkets magi igjen!

Har dere sett "Harry Potter and The Cursed Child"? 


6 kommentarer

Oppsummering Januar

Tidligere var jeg flink til å skrive oppsummering av hva jeg leste de ulike månedene, og jeg hadde lyst til å begynne med dette igjen. Kanskje litt vel sent å skrive oppsummering av januar den 19 februar, menmen.

Den første boken jeg leste i januar var "Harry Potter og føniksordenen". Det var veldig kjekt å starte det nye leseåret med den største av Harry Potter-bøkene, og man fikk virkelig leselyst og selvtillit. Det at jeg begynte å lese Harry Potter-bøkene på nytt i desember/januar vekket virkelig leselysten min, og det førte til at jeg ble inspirert til å lese andre bøker. Med andre ord- If you are in a reading slump, turn to Harry Potter.

Den andre uken i januar storkoste jeg meg nemlig med bøkene om gatekatten Bob. Jeg ble skikkelig gira på å lese alle bøkene nå som filmen om han har kommet ut, og jeg gleder meg vilt til å se den!

Deretter leste jeg den siste boken i trilogien "I morgen er alt mørkt" av Sigbjørn Mostue. Synes alle bøkene i trilogien har vært spennende, nervepirrende og ikke minst grusomme. Du klarer ikke å løsrive deg fra dem, og så fort jeg skaffet meg boken leste jeg den ut på en dag. Det samme gjorde jeg med de andre bøkene i serien. Den siste boken jeg leste i januar var "Over de hundre fjell" av Reyna Grande. Den var helt grei, og det var kjekt å få lest en av de uleste bøkene i boksamlingen min.

Totalt fikk jeg lest 6 bøker i januar, og det er jeg veldig stolt over! Spesielt med tanke på det grusomme leseåret jeg hadde i fjor, hvor jeg knapt fikk lest 30 bøker. Så å få en god start med lesingen i januar var herlig, og jeg krysser fingre for at 2017 blir mitt leseår.

Hva leste dere i januar?


 


14 kommentarer

I finally did it...

Som en stor fan av Harry Potter har jeg selvfølgelig undret meg over et viktig spørsmål: "Hvilket av husene på Galtvort ville jeg blitt plassert i?". Svaret på dette spørsmålet kan du enkelt finne ut ved å gjøre testen på Pottermore. En test som har eksistert i mangemange år, men som jeg ikke har tatt. Jeg syntes rett og slett at det hørtes fryktelig skummelt ut. I desember tok jeg endelig testen, og resultatet var:Ravnklo!

 

Jippiiii, jeg er en ravnkloing! Før jeg tok testen trodde og håpet jeg at jeg skulle havne i Ravnklo. De aller fleste vil inn i Griffing, men jeg har lenge følt at jeg ville passe best inn i Ravnklo. Noe som viste seg å faktisk stemme. Gjett hvem som skal ga bananas med å kjøpe massemasse ting/klær relatert til Ravnklo i London da?! Her er det bare å begynne å spare!

Har dere tatt testen på Pottermore?


 


8 kommentarer

UPDATE

Tenkte jeg skulle gi dere en liten oppdatering angående boklesingen min, for dette er jo tross alt en bokblogg. Målet mitt for 2016 var å lese 50 bøker fra boklisten min. Denne listen inneholdt bøker som har stått lenge på bokhylla, men i 2016 klarte jeg kun å lese 32 bøker...Så lite har jeg ikke lest på mangemange år. Jeg vet at dette er veldig mange bøker for mange, men for min egen del er dette svært lite. Årene tidligere har jeg lest omtrent 100 bøker i året. Så dere skjønner vel at jeg da er skuffet, menmen. Vi får håpe 2017 blir mitt leseår!

Som dere kanskje husker begynte jeg å lese Harry Potter bøkene på nytt i desember. For noen dager siden leste jeg ferdig femte boken, og skulle til å begynne med sjette boken. Jeg kunne dessverre ikke lese videre i serien, for Halvblodsprinsen er sporløst forsvunnet?! Kjæresten min leste denne nå nylig, men siden har vi ikke sett den. Hjeeelp. Av den grunn skal jeg låne boken av søstersen. Jeg har faktisk flere utgaver av Halvblodsprinsen, men alle de er på norsk. Jeg har kun EN på engelsk, og den er selvfølgelig borte. Jeg får bare lete videre.

Med andre ord er jeg i ekstase, og som mange Harry Potter-elskere føler jeg meg hjemme når jeg leser disse bøkene. Litt som å møte en god, gammel venn som du alltid kan stole på.

Hva leser dere for tiden?


 


11 kommentarer

How to look Stylish and Bookish at the same time

Her er litt tips til hvordan man kan være en moteriktig bokelsker, og det sier vel ikke vi bokelskere nei takk til? Noe av det beste jeg vet er som dere kanskje har forstått bøker og tilbehør, så hvorfor ikke kombinere de to delene?

Av min gode vennine, Mailen, fikk jeg dette nydelige dødstalismansmykket til bursdagen min. Har brukt det masse den siste uken, og det er sååå nydelig. Så nå kan jeg både føle meg stilig, men også vise frem en av mine største interesser.

Ahh, denne klokken dere! En av de fineste jeg eier for tiden. Denne klokken viser nemlig en del av utkruttkartet, weeee. Eneste ulempen er at det ikke er så lett å lese av hva klokken faktisk er, menmen.

Hva synes dere om tilbehøret?

 


9 kommentarer

Jewelry inspired by Outlander

Du tenker kanskje at dette var da noen søte øredobber med øyenstikker som motiv. Vel, om du er fan av Outlanderbøkene eller tv-serien skjønner du begeistringen min for disse. Bok nummer to i serien heter "Dragonfly in Amber", og det var dette moren min hadde i tankene da hun var i Hellas.

Som dere ser er de nokså søte og enkle, men passer perfekt til en Outlanderfan!

Bok nummer to i serien heter som sagt "Dragonfly in Amber" på engelsk, men den norske oversettelsen heter "På fremmed jord". Muligens ikke den beste oversettelsen, og sammenhengen mellom øyenstikker og Outlander forsvant helt klart i den norske oversettelsen menmen. Jeg er uansett veldig glad i å finne(og ikke minst få i gave) tilbehør eller ting som er relatert til mine favoritter blant tv-serier, film og ikke minst bøker.

Hva synes dere om øredobbene?

Har dere noe tilbehør/gjenstander som er inspirert av film,bøker eller tv-serier? Hva i så fall?

 


9 kommentarer

Where do I buy books?

Jeg tenkte å gi dere noen kjekke tips til hvor dere kan finne et stort utvalg av bøker til rimelige priser. Selvfølgelig kan bokhandler som ARK, Norli osv ha gode tilbud, men jeg handler sjeldent på bokhandler. Som oftest havner jeg på nett, og her er mine store favoritter for å handle bøker.

Dersom jeg skal skaffe engelske bøker som ble utgitt for 1-2 år siden sjekker jeg ALLTID Awesomebooks.com. De selger nemlig brukte bøker, og jeg har alltid vært veldig fornøyd med kundeservicen. Bøkene er ofte i god stand, og om jeg fikk en bok jeg ikke var fornøyd med fikk jeg pengene tilbake eller en ny brukt bok. Bøkene koster alt fra 30 kr, og frakten er 30 kr! Fantastiske priser, og enda mer fantastisk er at det ikke er toll på bøker! Så du kan virkelig gå bananas på awesomebooks.com. Det har jeg gjort flere ganger...

Adlibris er min storestore favoritt av norske nettbutikker. Det har etter min mening det største utvalget både på norske og ikke minst engelske bøker. De har dessuten de rimeligste prisene sammenlignet med andre norske nettbutikker. Finner jeg ikke boken jeg leter etter på awesomebooks.com vet jeg at den vil finnes på adlibris til en grei pris. Det er dessuten fri frakt om du kjøper for 299 kr. Det er ikke akkurat så vanskelig å nå den summen når du handler bøker, hehe.

Så har jeg et tips til dere som bor i Trondheim. Siste fredag ca hver måned holdes Trondheims største bokloppis. Her finner du et stort utvalg av norske bøker, og et mindre utvalg av engelske bøker. Prisene er logisk nok veldig rimelige, hvor innbundet bok koster 30 kr og pocket koster 5 kr. Her har jeg funnet mange skatter, og anbefaler dere å gi det en sjanse. Det er laget arrangement for dette på Facebook, og du finner det om du søker på bokloppis. Neste holdes i morgen, fredag 30 september, fra kl.10-14.

Hvor handler dere bøker?
 


6 kommentarer

Fargelegging for voksne!

Fargelegging for voksne har vært en trend nokså lenge, og til bursdagen min ønsket jeg meg en slik fargeleggingsbok.

Søstersen ga meg den perfekte fargleggingsboken til bursdagen min, nemlig med motiv fra HARRY POTTER!

Mulig Harry Potter bøkene "egentlig" er for barn, men denne fargeleggingsboken er ikke for barn. For den har så mange detaljer!

Men en fargeleggingsbok var ikke nok tydeligvis. Bussen min fra sentrum og hjem gikk ikke før om 15 min, og mens jeg ventet stakk jeg innom Platekompaniet. Der hadde de en annen fargeleggingsbok med Harry Potter motiv, men denne var på salg! Jeg klarte ikke å motstå fristelsen, og den ble med meg hjem. 

Så nå har jeg to nyyydelige fargeleggingsbøker for voksne. Tror dette skal holde for en god stund fremover, hehe.

Holder dere på med fargelegging?


 


17 kommentarer

Booknerd Problems #2

Epic Reads er en genial youtubekonto. De diskuterer nyutgivelser og generelt alt angående bøker. Mine favoritter fra kontoen er helt klart videoene om booknerd problems. Ta en titt selv!
 
Du vil fortsette å lese, men naturen kaller.
 
 
 At noen lager eselører i en bok er noe av det verste jeg vet. Du skader boken, grrr!
 
Dette er meg på en prikk- bagasjen min består hovedsakelig av bøker. Skal jeg f.eks være en uke i syden har jeg 7 bøker i bagasjen. Kan ikke risikere at jeg går tom for lesestoff!
 
Kjente du deg igjen i noen? Hvilke(n) i så fall?

8 kommentarer

WISHLIST #3

Harry Potter Colouring Book Harry Potter Magical Creatures Colouring Book Harry Potter Magical Places and Characters Colouring Book

En stund siden jeg har laget en slik ønskeliste over bøker jeg ønsker meg. Muligens på grunn av at jeg ikke kan kjøpe bøker i år, nyttårsforsett vet dere. Men det er ekstremt vanskelig!! Det gjelder primært skjønnlitterære bøker, og disse fargeleggingsbøkene faller ikke akkurat innenfor den kategorien...Dette er tre ulike fargeleggingsbøker med Harry Potter som motiv. Det høres jo helt perfekt ut, og det hadde vært glimrende å brukt disse fargeleggingsbøkene som en slags lesepause på de slitsomme dagene på lesesalen.

Har dere prøvd denne nye trenden?

Hvilke fargeleggingsbøker anbefaler dere?


11 kommentarer

I've been waiting for this - OUTLANDER

Forrige søndag var den store dagen som jeg hadde ventet på i et helt år - sesong 2 av Outlander! Det er definitivt min store favorittserie, og selvfølgelig blant mine favorittbøker. Jeg elsker karakterene, historien, stemningen, musikken. Alt!

Jeg anbefaler dere på det sterkeste å gi tv-serien en sjanse, og både viaplay og netflix har sesong 1 tilgjengelig. Førstnevnte, viaplay, viser dessuten nye episoder av sesong 2 hver søndag. Med andre ord blir søndagene som julaften fremover!

Klippet over er introsangen til tv-serien. De har oppdatert den siden forrige sesong, og gjort den mer passende til hva som skjer i sesong 2. Jeg liker!

Har dere sett serien, og hva er deres mening?


13 kommentarer

OUTLANDER FEVER


Som noen av dere kanskje har fått med dere eeeelsker jeg Outlander. Både bokserien og tv-serien. Den har rett og slett alt. Den har fantasy, science-fiction, historie, action, drama og selvfølgelig romantikk. Det er helt klart min favorittserie, og Game of Thrones kommer på en god andreplass. Dere må gi bøkene og tv-serien en sjanse! Jeg gleder meg dessuten som en liten unge til sesong 2 kommer 10 april. Ahhh, ikke lenge igjen nå!

Like før jul kjøpte jeg bok to av serien Outlander. Dette blir dessverre den siste boken som blir publisert på norsk i serien, men alle de andre bøkene er tilgjengelige på engelsk.

Til jul fikk jeg også volume 1 og volume 2 av sesong 1. Nå har jeg heldigvis skaffet meg DVD-spiller også! Det hadde jeg nemlig ikke før jul, hehe.

Nevnte jeg at serien har verdens vakreste introsang og klipp? Bare se og hør selv!
 
Har dere sett tv-serien eller lest bøkene? Hva er deres mening i så fall?

 


9 kommentarer

Boklisten

-


Ingen kommentarer
hits