hits

Elefanter glemmer ikke av Agatha Christie

SONY DSC

Forlag: Aschehough

Utgitt: 1977

Forfatter: Agatha Christie

Tittel: Elefanter glemmer ikke

Kilde: Min egen boksamling

Antall sider: 180

Det ble lest litt krim i påsken, og da er det vel ikke så sjokkerende at det kommer en omtale av en bok i krimsjangeren.

Om handlingen:

Kriminalforfatterinnen Ariadne Oliver får under en litterær lunsj et overraskende spørsmål om sin guddatter: «Var det hennes mor som drepte hennes far, eller var det faren som drepte moren?». Fru Oliver blir først sjokkert, så nysgjerrig, og hun oppsøker sin gamle venn Hercule Poirot. De går i gang med å etterforske en tolv år gammel familietragedie. To unge menneskers lykke står på spill.

Hentet fra baksiden til boken "Elefanter glemmer ikke".

SONY DSC

Min mening:

Hittil er det denne boken om Poirot som jeg har likt best. Jeg fikk raskt oversikt over de aktuelle karakterene, og hang med på historien. Historien om hva som skjedde med ekteparet er spennende, mystisk og til tider uhyggelig. Etter 12 år med spekulasjoner har det blitt en del rykter om ekteparet, og det blir Poirots oppgave å finne ut om noen av dem er sanne. Det virker på grunn av dette som om det er umulig å finne ut hva sannheten er - Nemlig hvordan denne familietragedien utspilte seg.

Som sagt likte jeg denne boken godt, og jeg klarte faktisk å vurdere meg frem til deler av løsningen på krimgåten. Man må jo bli imponert over seg selv da, for jeg har sjeldent samme tankekapasitet som geniet Hercule Poirot. Muligens klarte jeg å henge så godt med på grunn av at jeg ellers så en del krim i påsken. Da diskuterte vi i familien ulike teorier på hvem som var morderen i de ulike krimgåtene, og da får man tankeprosessen i gang!

Noe som fungerte som en rød tråd gjennom hele boken var forresten uttrykket "Elefanter glemmer ikke". Uttrykket hadde en sentral betydning for historien om ekteparet, og jeg syntes bokens tittel var svært passende.

Ellers vil jeg påpeke at jeg blir imponert over at Christie klarer å skrive krimgåtene sine så korte og intense. Det at en krimgåte rekker å både bli presentert og løst på 180 sider er imponerende.

Karakter: Sterk 5

Har du lest "Elefanter glemmer ikke" av Agatha Christie?


4 kommentarer

Sandslottet i Aleppo av Chris Bohjalian

SONY DSC

Forlag: Pantagruel

Utgitt: 2015

Forfatter: Chris Bohjalian

Tittel: Sandslottet i Aleppo

Antall sider: 394

Kilde: Leseeksemplar

 

Om handlingen:

Kan noe så mirakuløst som kjærlighet slå rot og vokse frem i den brennende ørkenen?

Aleppo, Syria, 1915. Dette er fortellingen om Elizabeth Endicott som ankommer Aleppo, byen med den historiske bazaren.

Hun har et lidenskapelig ønske om å hjelpe flyktningene fra Armenia. Her møter hun Armen, en ingeniør på flukt. Dette møtet skal komme til å forandre begges liv. Kjærlighet blir til lengsel når de to blir adskilt av krigens omstendigheter.

I vår tid bestemmer Laura- barnebarnet til Elizabeth og Armen- seg for å reise til Syria. Der oppdager hun sin families historie, som også er en saga om Syria og Midtøsten på godt og ondt. Hun finner en gripende hemmelighet som har vært begravd i generasjoner.

Hentet fra baksiden til boken "Sandslottet i Aleppo".

 

Om forfatteren:

Chris Bohjalian er født i Vermont, USA. Han er en kritikerrost forfatter av i alt 17 bøker, hvorav ni av dem har gått rett til topps på New York Times bestselgerliste, og tre har blitt til film. Bøkene hans er oversatt til mer enn 25 språk, og Bohjalian regnes som en av vår tids store forfattere.

Da Bohjalian utga Sandslottet i Aleppo ble den raskt en internasjonal bestselger, og ble også tildelt en rekke prestisjefulle priser. Både Washington Post, Library Journal, Kirkus Reviews og BookPage kåret boken til årets beste, 2012.

Hentet fra bokomslaget til boken "Sandslottet i Aleppo".

Min mening:

Først og fremst vil jeg si at dette var første gangen jeg leste en roman om det armenske folkemordet. Jeg forventet at en fortelling om det armenske folkemordet kom til å bli tøff lesing, og det var det så absolutt. Boken forteller om flere grusomme og forferdelige hendelser, og beskrivelsene ga meg følelser som kan beskrives som triste og sterke. Det ble noen tårer gjennom flere deler av denne boken for å si det sånn.

Selv om dette er en sterk historie om det armenske folkemordet, har jeg likevel noen kritiske kommentarer. Blant annet følte jeg meg forvirret gjennom store deler av boken. Boken forteller historien gjennom flere karakterer, og av den grunn får vi innsyn i flere av karakterenes tanker og følelser. Dette ga dybde til historien, men jeg hadde dessverre noen problemer med dette. Hovedsakelig hadde jeg problemer med strukturen rundt dette. I et kapittel kunne man for eksempel få innsyn i mange av karakterenes tanker og følelser, og jeg syntes ikke det alltid var like enkelt å holde styr på hvem som fortalte historien osv. Av den grunn følte jeg meg både forvirret og frustrert, og derfor gikk lesingen sakte til tider.

Karakter 4

 

Har du lest "Sandslottet i Aleppo" av Chris Bohjalian?

Hva var din mening i så fall?


2 kommentarer

Bumerang av Tatiana de Rosnay

SONY DSC

Forlag: Bazar

Utgitt: 2011

Forfatter: Tatiana de Rosnay

Tittel: Bumerang

Antall sider: 288

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Noen hemmeligheter må holdes skjult for enhver pris

-Sterkt om familiehemmeligheter fra Europas tredje mest leste forfatter

Antoine Rey har funnet den perfekte overraskelsen til søsterens 40-årsdag: en helg ved sjøen i barndomsparadiset Noirmoutier, der de ikke har vært på tretti år. Det var den siste sommeren moren levde. Turen vekker minner, og ikke bare gode. På vei tilbake til Paris er Melanie taus og anspent, og idet hun tar sats for å fortelle Antoine noe, mister hun kontroll over bilen. Melanie blir hardt skadet, mens Antoine ikke får en skramme.

Fast bestemt på å finne ut hva som opprørte søsteren så sterkt, kommer Antoine på sporet av en vel bevart familiehemmelighet, som ser ut til å dreie seg om moren. Og han kommer over en bunke kjærlighetsbrev...

Bumerang er en gripende roman om hvordan taushet og fortielse kan lamme en familie, men mest av alt er det en historie om kjærlighet og tilgivelse- og mot til å konfrontere sannheten.

Hentet fra baksiden til boken "Bumerang"

 

Om forfatteren:

Tatiana de Rosnay er en av Europas mest leste forfattere, hun slås bare av Stieg Larsson og Dan Brown. Hun er av engelsk, russisk og fransk avstamning, og bor i Paris. Saras nøkkel, som var den første romanen hun skrev på engelsk, har solgt i over 2 millioner eksemplarer bare i USA, der den lå på New York Times? bestselgerliste i 96 uker. Boken er utgitt i 34 land. I Norge har den solgt i over 50 000 eksemplarer. Også Bumerang går sin seiersgang verden over, og er solgt til 18 land. Tatiana de Rosnay har arbeidet som journalist for Elle og Vanity Fair, og hun har skrevet flere romaner.

Hentet fra bokomslaget til boken "Bumerang"

SONY DSC

Min mening:

Denne boken leste jeg ut på noen få dager, og det er kanskje ikke så rart tatt i betraktning at den er såpass kort og ganske lettlest. Språket til forfatteren er enkelt og samtidig detaljert, og forfatteren har en evne til å skrive intenst. Blant annet skaper hun spenning ved å skrive korte kapitler, og da går samtidig lesingen så mye raskere.

Boken inneholder som dere sikkert forstår ut i fra handlingsreferatet en del om familiehemmeligheter, og imellom disse hemmelighetene skjer det flere dramatiske hendelser. Hovedpersonen, Antoine, må håndtere sine egne utfordringer samtidig som han prøver å løse de bevoktede familiehemmelighetene. Av den grunn var det sjeldent et kjedelig øyeblikk i boken, og man ble lett engasjert i historien.

Riktignok har jeg noe kritikk rettet til boken. Jeg ble nemlig ikke helt fornøyd med avslutningen. Ja, den var helt grei. Man fikk en konklusjon på historien, men jeg er fortsatt nysgjerrig. Jeg er for eksempel nysgjerrig på hvordan det gikk videre med enkelte av karakterene, og om enkelte konflikter kommer til å løse seg osv. Jeg kunne gjerne tenkt meg litt mer info, og av den grunn synes jeg boken rundet av historien for tidlig.

Karakter 4

Har du lest "Bumerang" av Tatiana de Rosnay? Hva var din mening i så fall?

 


6 kommentarer

Jellicoe Road av Melina Marchetta

SONY DSC     

Forlag: Heinesen forlag

Utgitt: 2014 (Norsk utgave)

Forfatter: Melina Marchetta

Tittel: Jellicoe Road

Antall sider: 293

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Som barn blir Taylor forlatt på 7-Eleven av moren sin. Seks år senere innhentes hun av fortiden, når enda en person forsvinner i Taylors nærhet, mens en annen vender tilbake. Samtidig pågår gjengkrigen på Jellicoes internatskole for fullt, og et manuskript viser seg å inneholde nøkkelen til Taylors fortid. Hvem var barna som var med på det fryktelige for nesten 22 år siden? Er deres skjebne sammenflettet med Taylors?

Jellicoe Road er ikke bare en spenningsladet roman som tar et godt tak om leseren fra første side. Det er også en vakker, rystende og intrikat skildring av to generasjoners vennskapsbånd som viser hjerteskjærende likheter med hverandre. Som leser dras du inn i et finmasket nett som spenner seg over tid og rom.

Hentet fra baksiden til boken "Jellicoe Road"

 

Om forfatteren:

(f.1965) er en av Australias mest bejublede forfattere. Hun har skrevet åtte bøker, er oversatt til 17 språk og har mottatt en rekke prestisjefylte priser. Med Jellicoe Road har hun fått en stor tilhengerskare av unge og voksne lesere verden over.

Hentet fra bokomslaget til boken "Jellicoe Road".

 

Min mening:

Jeg må innrømme at jeg hadde nokså blandede følelser da jeg leste "Jellicoe Road". Først vekket boken veldig interessen min, da jeg som leser allerede fra første side ble grepet inn i en intens dramatikk. Deretter følte jeg en del forvirring og frustrasjon, for videre i boken fant jeg det vanskelig å forstå selve historien. Det var for min del vanskelig å få oversikt over hvordan alt hang sammen, og jeg følte meg dermed nokså irritert. Heldigvis ga jeg ikke opp boken, for ca halveis i boken begynte ting å løsne for min del. Da begynte jeg å forstå hvordan ting hang sammen.

Om jeg skal beskrive denne boken, vil jeg beskrive den som emosjonell, dyster og samtidig sterk. Underveis klarte den å overraske meg flere ganger, og historien tok retninger jeg ikke forutså. Dessuten klarte den å vekke følelser i meg som leser, og jeg skal innrømme at det kom noen tårer på slutten.

Karakter 4/5

Har du lest "Jellicoe Road" av Melina Marchetta? Hva var din mening i så fall?


2 kommentarer

SVK av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Bokklubbens barn

Utgitt: 1994 (Norsk utgave)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: SVK

Antall sider: 208

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Sophie blir fanget som en liten mygg i den enorme kjempens hånd, og er sikker på at hennes siste time er kommet. Det eneste som ikke er sikkert, er hvordan kjempen vil spise henne... Rå, kokt eller sprøstekt som en baconskive?

HELDIGVIS! viser det seg at Sophie er blitt fanget av SVK, den eneste vennlige kjempen i landet. Han spiser ikke menneskebønner, han bare lager drømmer. Men de andre grugrøsselige kjempene smasker i seg barn fra alle verdenshjørner - hver eneste natt... Noe må gjøres for å stoppe dem! Sophie og SVK setter i verk en avskremmende, hjerneforstyrrelig plan.

Hentet fra baksiden til boken "SVK".

 

SONY DSC

Min mening om boken:

Jeg er i modus for å lese bøkene til Roald Dahl, og dermed ga jeg "SVK" en sjanse. En god venninne av meg har rost denne barneboken opp til skyene, og hun har vel generelt snakket positivt om alle bøkene til Roald Dahl. For noen år tilbake var jeg så heldig å finne boken på et loppemarked, og etter å ha lest boken skjønner jeg all rosen. Den fortjener det virkelig!

Selve historien om SVK og Sophie er genial, og man småler av alle eventyrene de begir seg ut på. Ikke minst smålo jeg godt av det merkverdige og humoristiske språket til SVK. Man kan si at språket hans er glitrende, ved at han finner opp sine egne ord som likevel gir mening. Boken er virkelig ren underholdning, og den er fylt med vennskap, humor og dramatikk.

Om jeg ikke husker feil ble boken filmatisert i 2016, og jeg gleder meg til å se den!

Terningkast 6

Har du lest "SVK", og hva var i så fall din mening om boken?


6 kommentarer

Heksene av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2015 (Norsk, 6.opplag)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: Heksene

Antall sider: 192

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. De bor i vanlige hus og har vanlige jobber. Det er derfor det er så vanskelig å fange dem.

Hentet fra baksiden til boken

 

Om forfatteren:

Roald Dahl- er verdens mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger. Bøkene er oversatt til mer enn 50 språk og har solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Hentet fra baksiden til boken

SONY DSC

Min mening:

Jeg leste boken i oktober, og det var virkelig passende å lese boken "Heksene" i måneden oktober, for jeg føler høsten er årstiden man kan lese om disse fryktelige skapningene. Boken ble i alle fall ferdiglest på 1-2-3, og det var en magisk leseopplevelse.

Heksene har selvfølgelig en sentral rolle i denne historien, og Roald Dahl beskriver hvordan heksene er på en morsom måte. Samtidig er disse beskrivelsene uhyggelige, og dermed synes jeg Dahl skaper en unik stemning ved å kombinere morsomme og uhyggelige elementer. Dette mener jeg er super underholdning, og bokens historie er etter min mening virkelig genial og kreativ. En stor bonus er at noe av handlingen utspiller seg i Norge, og det var artig å lese om hvordan heksene var i Norge og England. Jeg trakk i alle fall litt ekstra godt på smilebåndet da jeg leste de delene som utspilte seg i Norge.

Riktignok kan man ikke si at elementene fra Norge var den eneste bonusen, for en herlig bonus ved boken var selvfølgelig illustrasjonene. De morsomme og spesielle illustrasjonene skaper liv til historien, og blir prikken over i'en sammen med Dahls stemningsfulle historie og livlige språk.

Terningkast 6

Har du lest "Heksene", og hva var i så fall meningen din om boken?


4 kommentarer

Piken på toget av Paula Hawkins

SONY DSC

 

Forlag: Bazar

Utgitt: 2016 (Norsk, pocket)

Forfatter: Paula Hawkins

Tittel: Piken på toget

Antall sider: 413

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Rachel tar det samme toget hver dag. Det venter alltid på samme stoppsignal, og hun har utsikt til en rekke med bakhager. Gjennom vinduet ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og synes allerede hun kjenner dem. I hennes øyne har de et perfekt liv. Om bare Rachel kunne være like lykkelig.

En dag ser hun noe sjokkerende. Det er bare ett minutt til toget går videre, men det er nok. Alt er endret. Nå har Rachel en mulighet til å bli del av det livet hun hittil bare har betraktet. Nå skal de få se: Hun er noe langt mer enn bare piken på toget...

Hentet fra bokomslaget til "Piken på toget".

 

Om forfatteren:

Paula Hawkins er født i Zimbabwe, men har bodd i London siden 1989. Hun jobbet som journalist i 15 år før hun ble forfatter. Piken på toget er hennes første thriller, og boken ble i løpet av noen måneder en internasjonal megabestselger med mer enn fem millioner solgte eksemplarer. Boken har toppet alle internasjonale bestselgerlister, og har vært den raskest selgende boken noensinne. Filmrettighetene har blitt kjøpt av Steven Spielbergs Dreamworks.

Hentet fra bokomslaget til "Piken på toget".

 

Min mening:

Boken skifter mellom synspunktene til karakterene Rachel, Megan og Anna. Hver av dem har sine utfordringer de må prøve å håndtere, og det var etter min mening interessant å få innsyn i de ulike karakterenes tanker og følelser. På grunn av dette fikk leserne også vite hvordan karakterene er bundet sammen.

Av de tre nevnte karakterene får vi hovedsakelig innsyn i Rachels tanker. Det var nervepirrende å lese historien gjennom hennes synspunkt, da hun begynner å stille spørsmål om menneskene rundt seg, hva som er sant osv. Disse spørsmålene spekulerte jeg som leser over, og Rachel prøver iherdig å finne svar.

Noe jeg syntes var forvirrende var at boken hoppet frem og tilbake i tid stadig vekk, og det kunne da for min del bli litt vanskelig å følge med. Samtidig var det avgjørende at boken hadde både momenter fra fortid og nåtid, for slik fikk jeg innsyn i den fullstendige historien til karakterene.

Deler av handlingsforløpet var forutsigbart, men i de siste 200 sidene steg virkelig spenningen. Jeg opplevde den da som både nervepirrende og uhyggelig.

Paula Hawkins har forresten skrevet en ny roman kalt "Ut i vannet", og jeg har skrevet meg på bibliotekets venteliste slik at jeg kan få lese boken. Jeg krysser fingrene for at også "Ut i vannet" blir en nervepirrende leseopplevelse.

Karakter: Svak 5

 

Har du lest boken "Piken på toget" av Paula Hawkins?


4 kommentarer

Mord etter alfabetet av Agatha Christie

SONY DSC

Forlag: Aschehoug

Utgitt: 1972 (Norsk, 2.opplag).

Forfatter: Agatha Christie

Tittel: Mord etter alfabetet

Antall sider: 175

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Tilsynelatende meningsløse drap som begås i alfabetisk orden: I Andover blir gamle fru Ascher klubbet ned, i Bexhill kveler morderen den unge og vakre Betty Barnard med hennes eget belte, i Churston myrder han sir Carmichael Clarke med et stumpt redskap.

Hvorfor nettopp disse tre? Hvorfor i alfabetisk rekkefølge?

Og mere uforklarlig: Morderen har den uhørte frekkhet å tilskrive den lille belgiske mesterdetektiven Hercule Poirot for å informere om hvert nytt mord- på forhånd.

Hentet fra baksiden til boken

 

 

Om forfatteren:

Da Agatha Christie, tidenes krimdronning, døde i 1976, hadde hun rukket å skrive 110 bøker - hvorav 80 var i krimgenren. Bøkene er solgt i to milliarder eksemplarer, de er oversatt til mer enn 150 språk, og det blir laget utallige filmer og fjernsynsserier som bygger på Christie-romaner og -noveller. Agatha Christie debuterte i 1920 med "Styles-mysteriet", der hennes mest kjente detektivskikkelse, Hercule Poirot, ble introdusert. Først ti år senere dukket Miss Marple opp i "Mord på prestegården".

Hentet fra Aschehougs hjemmeside her.

 

Min mening:

"Mord etter alfabetet" var en av bøkene til Agatha Christie som jeg kjøpte brukt for en billig penge, og jeg er så glad for at jeg kjøpte flere av dem. For dette er underholdning!

Dette er den andre boken jeg leser skrevet av Agatha Christie, og også den andre boken jeg leser om Poirot. Sammenlignet med boken "Barneselskapet" syntes jeg denne var mer oversiktlig, og jeg fikk lettere kontroll på karakterenes navn og hvilke karakterer som var av betydning.

Denne gangen hadde jeg en anelse om hvem som kunne være morderen, men selvfølgelig tok jeg feil. Poirot kom nok en gang med en logisk, briljant og nærmest aha-følende forklaring på mordgåten.

Boken var fylt med spenning, og det var vanskelig å løsrive seg fra historien før man fikk vite hvem som var morderen. Som leser ønsker man å vite mer for å kunne løse gåten, og dessuten er Poirot virkelig en interessant karakter som samtidig er et geni. Etter min mening er bøkene til Agatha Christie så spesielle på grunn av at hun klarer å skape en unik stemning i bøkene, og hun klarte å skape en stemning som vekket nysgjerrigheten til leserne denne gangen også.  

Karakter: Sterk 5

Har du lest "Mord etter alfabetet" av Agatha Christie?


2 kommentarer

Barneselskapet av Agatha Christie

SONY DSC

Forlag: Aschehoug

Utgitt: 1988 (Norsk utgave)

Forfatter: Agatha Christie

Tittel: Barneselskapet

Antall sider: 152

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Kriminalforfatterinnen Ariadne Oliver er på besøk hos en gammel venninne i en småby. Her dumper hun midt opp i en tenåringsfest. En ung pike i selskapet har skrytt av at hun en gang har vært vitne til et mord. Så - under denne tilsynelatende så uskyldige festen - blir hun drept. Kan en morder ha tatt henne alvorlig og fryktet avsløring? Mesterdetektiven Hercule Poirot blir tilkalt...

Hentet fra baksiden til boken.

 

Om forfatteren:

Da Agatha Christie, tidenes krimdronning, døde i 1976, hadde hun rukket å skrive 110 bøker - hvorav 80 var i krimgenren. Bøkene er solgt i to milliarder eksemplarer, de er oversatt til mer enn 150 språk, og det blir laget utallige filmer og fjernsynsserier som bygger på Christie-romaner og -noveller. Agatha Christie debuterte i 1920 med "Styles-mysteriet", der hennes mest kjente detektivskikkelse, Hercule Poirot, ble introdusert. Først ti år senere dukket Miss Marple opp i "Mord på prestegården".

Hentet fra Aschehougs hjemmeside her.

Min mening:

For noen år tilbake skaffet jeg flere bøker av Agatha Christie, og jeg fikk nå muligheten til å lese en av bøkene om Poirot. Bøkene var brukte, men de var i god tilstand. En mulig skatt til en billig penge? - ja takk!

Jeg har lenge ønsket å utforske flere bøker innenfor krimsjangeren, og tenkte at bøkene til Agatha Christie ville være en god introduksjon til denne sjangeren. Jeg må innrømme at jeg ikke leser krim så veldig ofte, men jeg er svært glad i å se på tv-serier innen krim. Av den grunn burde jeg også utforske sjangeren i dens litterære form.

Helt siden jeg var liten har jeg vært begeistret for karakteren Poirot. Hans intelligens imponerte meg stadig vekk, og jeg var spent på å oppleve karakteren i litterær utgave. Nok en gang imponerte han med sin evne til å se sammenhenger blant selv de minste detaljer, og han klarte dermed å løse mordgåten. Jeg oppdaget dessverre ikke løsningen. Enkelte deler av løsningen hadde jeg forutsett, men slettes ikke alt.

Etter min mening var boken litt treg i begynnelsen, men de siste 70 sidene steg virkelig spenningen. Min oppfatning kan ha sammenheng med at jeg leste denne boken over flere dager, og jeg erfarte at jeg heller burde lese slike krimbøker mer intenst. Ved å lese boken over færre dager ville jeg muligens husket flere av detaljene og karakterene tydeligere. Å ha en slik oversikt tror jeg er spesielt viktig mens man leser krimbøker, for jeg ønsker jo tross alt å spekulere i hvem som er morderen.

Karakter svak 5

Har du lest noen bøker av Agatha Christie? Hvilke i så fall?


4 kommentarer

Dobbeltliv av Steve.J Watson

 

Forlag: Bazar

Utgitt: 2016

Forfatter: Steve.J Watson

Tittel: Dobbeltliv

Antall sider: 396

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Hun elsker ektemannen sin. | Hun er besatt av en fremmed. Hun er en hengiven mor. | Hun er innstilt på å ofre alt. Hun vet hva hun gjør.| Hun har mistet kontrollen. Hun er uskyldig. | Hun er skyldig. Hun lever to liv. | Hun kan miste dem begge ... En politibil står utenfor Julias hus idet hun kommer hjem. Lillesøsteren Kate har blitt drept i Paris. Julia merker at hun er lettet. Men etter lettelsen kommer besettelsen - hvem drepte Kate? Julia forsøker å sette seg inn i søsterens liv og blir sugd inn et nett av datingprofiler, sex og løgner. Hun sjonglerer to liv, og det er i ferd med å bli farlig.

Hentet fra forlagets hjemmeside her.

 

Om forfatteren:

S J Watson bor i London og har jobbet i helsevesenet i mange år. Før jeg sovner var resultatet av et skrivekurs ved Faber Academy. S J Watsons kritikerroste debutroman er solgt til over 40 land, og har ligget på bestselgerlistene over hele verden. Boken er også filmatisert av Ridley Scott (The Gladiator, Thelma og Louise, Blade Runner) med Colin Firth og Nicole Kidman i hovedrollene.

Hentet fra forlagets hjemmeside her

 

Min mening om boken:

Etter min mening skriver Watson spennende. Forfatteren skriver spennende ved å for eksempel gi leserne delvis informasjon om karakterene og historien, men utelater samtidig viktig informasjon for å vekke lesernes nysgjerrighet. Min nysjgerrighet fikk meg til å stille ulike spørsmål som:

«Hva skjedde med Kate?»,

«Hvordan var forholdet mellom Julia og Kate?» og

«Hva skjedde med Marcus?».

Jeg synes derimot hovedkarakteren gjør en del valg og handlinger som for meg virker ufornuftige. Dermed føles ikke historien like realistisk, og jeg mistet da lett interessen.

Boken imponerte meg forresten ved å ha en avslutning som både var nervepirrende og overraskende for min del.

Karakter 4

Har du lest boken, og hva var i så fall din mening om den?


5 kommentarer

En blå tråd av Anne Tyler

SONY DSC

Forlag: Bastion Forlag

Utgitt: 2017

Tittel: En blå tråd

Forfatter: Anne Tyler

Antall sider: 409

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om boken:

På utsiden ser familien Whitshank ut som den perfekte amerikanske familie. Gjennom flere tiår har familielivet utfoldet seg i og rundt deres vakre, men noe medtatte hus i Baltimore.

Men Abby, Red og deres fire voksne barn har ikke bare delt ømme øyeblikk og latter i årenes løp i dette huset. Familien har også måttet tåle sjalusi, skuffelser og nøye bevoktede hemmeligheter.

Hentet fra baksiden av boken

 

Om forfatteren

Anne Tyler (f.1941) vokste opp i Raleigh i North Carolina, USA. Hun har skrevet over 20 romaner og regnes som en av USAs største samtidsforfattere og sammenliknes ofte med Jane Austen.

Anne Tyler er vinner av flerfoldige litterære priser og utmerkelser, blant annet den anerkjente Pulitzerprisen som hun ble tildelt i 1988.

I dag arbeider hun som forfatter og litterær kritiker og er medlem av det anerkjente The American Academy and Institute of Arts and Letters.

Hentet fra omslaget til boken.

SONY DSC

Min mening om boken

Jeg leste "En blå tråd" tidligere i år, og jeg hadde flere forventninger til denne boken. Jeg forventet å lese en roman fylt med masse dramatiske hendelser og hemmeligheter.

Noe jeg likte ved boken var at den ble fortalt gjennom flere karaktererer. I denne boken er fokuset på familien Whitshank, og historien blir fortalt gjennom flere av familiemedlemmene. Fokuset er som sagt på familien Whitshank, og av den grunn fant jeg det naturlig at historien ga innsikt i flere av familiemedlemmenes følelser, tanker og handlinger. Jeg synes også dette ga dybde til historien. Omslaget til boken mener jeg dessuten er kreativt og passende, og jeg tror det kan vekke interessen hos leserne.

Handlingsforløpet syntes jeg var litt tregt, og boken kunne gjerne vært mer handlingsdrevet og fylt med flere overraskende elementer. Det kunne skapt mer spenning til historien. Det blir litt for treigt for min del, og det blir vanskelig å holde på interessen. På grunn av dette fant jeg det vanskelig å bli engasjert i selve handlingen og historien, og derfor falt den ikke helt i smak hos meg.

Karakter: Sterk 3

Har du lest "En blå tråd"?

 


5 kommentarer

Frost i mai

Forlag: Cappelen Damm

Tittel: Frost i mai

Forfatter: Sarah Jio

Antall sider: 285

Kilde: Min egen bokhylle

 

Om handlingen:

Seattle 1933. Vera Ray sier god natt til sønnen Daniel på tre år og går på nattskift på hotellet. I løpet av natten blir det snøstorm og når Vera endelig kommer seg hjem, er Daniel forsvunnet. Alle spor er dekket av snøen, men hun finner bamsen hans på gaten utenfor huset.


Seattle 2010. Journalist Claire Aldridge skal skrive om snøstormen som raser over byen i begynnelsen av mai, og se den i sammenheng med den tilsvarende stormen nesten åtti år tidligere. Hun kommer over saken med den forsvunne gutten, og blir nærmest besatt av et ønske om å løse den. Samtidig finner hun ut at det er en uventet forbindelse mellom henne selv og Vera.

Hentet fra bokelskere.no

Om forfatteren:

Sarah Jio har skrevet sju romaner som alle er blitt bestselgere i USA. Bøkene hennes utgis i 27 land. Seks av bøkene hennes er oversatt til norsk: Frost i mai, Huset på stranden, Morgengry, God natt, June, Fioler i mars og For evig. Sarah Jio bor i Seattle sammen med sine tre små sønner og en golden retriever.

Hentet fra cappelen damm

Min mening om boken:

Boken ble en del av boksamlingen min hovedsakelig på grunn av historien om det forsvunnede barnet, og dette vekket interessen min. Dessuten var boken på tilbud på ARK. En mulig skatt til en rimelig penge?-Ja takk!

Denne boken fikk jeg faktisk lest helt tilfeldig i måneden mai. Jeg startet på boken 30 april på en flyreise fra London til Trondheim, og ble ferdig med boken noen dager senere. Morsom detalj det! Jeg må virkelig si at dette var en avhengighetsskapende bok, for i løpet av den flyreisen hadde jeg lest godt over halve boken. Om jeg hadde hatt tid ville jeg lest ferdig boken så fort som mulig, men grunnet eksamenstid måtte boklesingen bli nedprioritert. Uansett vandret tankene mine om hva som kunne ha skjedd med Daniel mens jeg leste pensum.

Jeg synes dessuten forfatteren presenterer historien på en svært ryddig og spenningsvekkende måte. Boken skifter mellom hovedkarakterene Vera og Claire, og slik får vi innsyn i historien fra to ulike personer og ikke minst fra to ulike tidspunkt. Bøker med slike vekslinger mellom fortid og nåtid har alltid vært noe jeg setter pris på, og spesielt om de er skrevet på en såpass godt gjennomført måte som Jio gjør.

Denne vekslingen mellom to karakterer føler jeg riktignok kan være irriterende, for forfattere med denne teknikken avslutter som regel hvert kapittel med mye spenning eller med noe oppsiktsvekkende info. Da kan det bli frustrerende å lese et nytt kapittel som ikke tar opp denne tråden. Likevel mener jeg at Jio klarer å holde på spenningen selv om hun veksler mellom karakterene, og hun vekker ikke en slik frustrasjon selv om hun bruker denne teknikken. Jeg ble heller begeistret for å være tilbake til Vera eller Claires historie, for Jio klarte å skrive om begge karakterenes historier på en svært engasjerende måte.

  Bokens historie og hvordan den er skrevet er som sagt spennende, men jeg har også noen kritiske bemerkninger. Etter min mening føler jeg at boken er litt forutsigbar, for enkelte deler ble litt for opplagte for min del. Selv om boken var delvis forutsigbar følte jeg ikke det ødela leseopplevelsen min i stor grad. Jeg satt igjen med et smil om munnen, og en følelse av at boken hadde gitt meg den lesegleden jeg trengte i eksamensperioden.

 

Terningkast

Svak 5

 

Har du lest boken "Frost i mai"?

Har du lest noen andre bøker av Sarah Jio?


4 kommentarer

Monsteret kommer

Forlag: Cappelen Damm

Tittel: Monsteret kommer

Forfatter: Patrick Ness

Antall sider: 214

Kilde: Biblioteket

 

Om boken:

Conor har hatt det samme marerittet hver natt siden moren begynte med behandling for kreft. Men det rasende monsteret som kommer til ham like etter midnatt ligner ikke på monsteret i drømmen. Monsteret ønsker seg noe av Conor, det farligste av alt, nemlig sannheten.

Den prisbelønte forfatteren Patrick Ness har fullført historien Siobhan Dowd startet på, men ikke fikk tid til å fullføre fordi hun selv ble rammet av kreft og døde.

Hentet fra bokelskere.no

Min mening:

Jeg begynte å lese boken "Monsteret kommer" på grunn av at jeg hørte at den hadde blitt filmatisert, og jeg vil jo gjerne lese boken før jeg ser filmen. Det er en grunnregel som jeg tror gjelder for oss fleste bokelskere. Biblioteket hadde heldigvis et eksemplar av boken, og med et klikk hadde jeg reservert boken. Jeg hadde riktignok hørt om boken før filmatiseringen fant sted, men det pushet meg til å sette av tid til å lese boken.

Så til selve boken. Jeg likte boken veldig godt, og historien var både original, gripende og interessant. Historien om Connor er i seg selv sterk, men sammen med de fantastiske illustrasjonene av Jim Kay blir rett og slett historien magisk! Jim Kay er forresten illustratøren som har laget illustrasjonene til de illustrerte utgavene av Harry Potter. Så her er det kvalitet over tegningene! Dessuten fant jeg beretningene som monsteret fortalte til Connor svært unike, og ikke minst overraskende. For å kort oppsummere mener jeg dette er en fantastisk bok som tar opp sorg, kjærlighet og ensomhet. Den kan etter min mening godt anbefales til både unge og voksne, og jeg gleder meg til å se hvordan filmatiseringen av boken ble!

Terningkast 6

Har dere lest boken/sett filmen? Hva var deres mening i så fall?


13 kommentarer

My week with Bob

Den andre uken i januar hadde jeg en strålende uke, for jeg leste om gatekatten Bob. Jeg har allerede skrevet en omtale av den første boken om Bob her, nå har jeg også lest "The World According to Bob"(Norsk tittel "Bobs bok") og "En gave fra Bob". Alle tre bøkene ble lest i løpet av en uke, og den uken storkoste jeg meg. Alle tre var fantastiske, og jeg anbefaler dere å lese dem. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg viet bøkene tiden min. Bøkene viser både dyrs betydning for oss mennesker og ikke minst historien til en tidligere narkoman. Vi får vite hvordan James valgte å bli helt narkotikafri, og dette takket være Bob! Jeg må innrømme at det kom noen tårer da jeg leste "En gave fra Bob". Det var den siste boken om Bob og James, og jeg syntes det var så trist. Ikke minst var det trist å høre om utfordringene de hadde under julen, og det får oss lesere til å ergre oss over at vi blir så materialistiske under julen. Med andre ord er det en bok som alle har godt av å lese under julestresset, og ellers i året.

Har dere lest bøkene om Bob og James?

Hva synes dere om dem i så fall?

 


8 kommentarer

En gatekatt ved navn Bob

http://bastion.no/wp-content/uploads/2013/02/En-gatekatt-ved-navn-Bob_RGB.jpg

Forlag: Bastion Forlag

Tittel: En gatekatt ved navn Bob

Forfatter: James Bowen

Antall sider: 284

Kilde: Min egen hylle

 

Om boken:

James har i 10 år levd fra hånd til munn som gatesanger i London, da katten Bob plutselig smyger seg inn i hans liv. Et kjæledyr og en ekstra munn å mette er det siste James føler han trenger. Det viser seg snart at han tar feil. Bob er nettopp det James trenger, og snart er den rødbrandete katten i ferd med å endre James' liv. En sann, rørende og oppløftende historie fra Londons harde gater.

Min mening:

Jeg er irritert over meg selv for at jeg ikke har lest denne boken tidligere! Denne boken har stått i bokhylla mi i flere år uten å bli lest. Det er skammelig, for denne boken fortjener å bli lest! Den var engasjerende og magisk for alle oss katteelskere, eller da generelt dyreelskere. Rett og slett en must-read for katteelskere. Den forteller en sterk historie om dyrs betydning, og hvordan en katt kan endre et menneskets liv. Jeg vil også poengtere at boken også viser et viktig poeng angående hjemløse. James Bowens historie forteller hvordan han gikk fra å være usynlig til å bli synlig på grunn av Bob. Han selv refererer til Harry Potter, hvor han på grunn av Bob endelig har fått av seg usynlighetskappen. Dette vekker leseren på samme måte som programmet "Petter uteligger" gjorde. Ved at hjemløse fortjener respekt, å bli sett og at selv et smil kan gjør store ting.

Kort oppsummert er dette en bok du ikke vil angre på å ha lest. Du kommer heller ikke til å bruke mye av tiden din, og selv leste jeg boken på en dag. Storkoste meg gjennom hele boken!

Terningkast 6

Har du lest denne boken, og hva var i så fall din mening om den?


18 kommentarer

Verden er en boble

Forlag: Aschehoug

Tittel:Verden er en boble

Forfatter: Nicola yoon

Antall sider: 309

Kilde: Biblioteket

 

Om handlingen:

Maddys sykdom er like sjelden som den er berømt. Hun er rett og slett allergisk mot verden og har ikke gått utenfor huset på årevis.

De eneste menneskene hun snakker med, er moren og sykepleieren Carla. Men en dag dukker det opp en flyttebil utenfor nabohuset. Det er da Maddy ser ham med stor H. Han er høy, slank og har på seg svarte klær: svart t-skjore, svarte bukser, svarte joggesko og en svart lue. Han ser at hun stirrer på ham. Han heter Olly.

 

Om forfatteren:

Nicola Yoon vokste opp på Jamaica(øya) og i New York. Nå bor hun i Los Angeles sammen med mannen, som har illustrert Verden er en boble, og datteren sin.

Verden er en boble er hennes første roman.


Min mening:

Om jeg skal bruke to ord for å beskrive denne boken så vil jeg si at den er fantastisk og gripende. Den ble lest ut på 1-2-3 da jeg koste meg på stranden i Hellas, og den ga meg en berg og dalbane av følelser. Den fikk meg til å smile, le, bli rørt og også gjøre meg sjokkert. Det er slike bøker man virkelig husker! Det er synd jeg lånte den på biblioteket, for jeg skulle virkelig hatt min egen!  Sannsynligvis vil jeg skaffe mitt eget eksemplar, for dette er en skatt som er verdt å ha i bokhylla og lese igjen og igjen.

Etter min mening er bokens ide nokså orginal, og jeg har aldri lest en lignende historie. Altså om en persom som er allergisk mot absolutt ALT, og dette fant jeg svært interessant. Ikke bare selve tilstanden, men ikke minst hvilke konsekvenser dette ga. Tenk så mye hun ikke har fått oppleve.. Slik som havet, dra på bursdager, fjelltur osv. Dette er selve grunnlaget i historien, og selv om drivkraften i selve historien virker litt enkel skal jeg love deg at boken ikke er kjedelig! Jeg kjedet meg ikke et sekund, og handlingsforløpet overrasket meg faktisk flere ganger. Det at karakterene Maddy og Olly var både realistiske og vidunderlige var dessuten en stor bonus.

Dette var den perfekte boken å lese på en vaaarm sommerdag, men denne kan jeg finne på å lese på nytt til alle årstidene. Anbefaler boken på det sterkeste, og den fikk sin egen plass på favorittlisten min.

 

Terningkast 6

Har dere lest boken, og hva var deres mening om den?


9 kommentarer

Splintret

 

Forlag: Cappelen Damm

Tittel:Splintret

Forfatter: Neal Shusterman

Antall sider: 363

Kilde: Leseeksemplar

Sjanger: Thriller Dystopisk

 

Om handlingen: 

Annen borgerkrig, også kjent som "Heartland-krigen", var en lang og blodig konflikt som ble utkjempet på grunn av ett enkelt stridsspørsmål: abort. For å få slutt på krigen ble en samling grunnlovstillegg kjent som "Livsloven" vedtatt. Det tilfredsstilte hærene til både abortmotstanderne og abortforkjemperne.

Ifølge Livsloven kan et menneskeliv ikke røres mellom unnfangelsesøyeblikket og barnets trettende fødselsdag. Når barnet er mellom tretten og atten år, kan imidlertid en forelder velge å "abortere" et barn med tilbakevirkende kraft....på den betingelse at barnets liv "teknisk sett" ikke avsluttes. Prosessen som gjør det mulig både å avbryte et barns liv og holde det i live, kalles "fragmentering". Fragmentering er nå en vanlig og akseptert praksis i samfunnet.

Om forfatteren:

Neal Shusterman har ligget flere ganger på New York Times' beststelgerliste og har skrevet over tretti prisvinnende bøker for barn, ungdom og voksne, deriblant Full Tilt, Skinjacker-trilogien (Everlost, Everwild og Everfound), Livsloven-tetralogien (Splintret, Spleiset, Sjelløs og Samlet), Bruiser og The Schwa Was Here, som vant Boston Globe-Horn Book-prisen for skjønnlitteratur. Flere av bøkene hans vurderes filmatisert. Når Neal ikke reiser verden rundt, bor han i Sør-California.

Hentet fra Cappelen damm sin hjemmeside.

 

Min mening:

Splintret er første bok i serien "Livsloven", og serien består av fire bøker. Da jeg hørte at denne serien skulle bli oversatt til norsk ble jeg utrolig glad. Den har blitt rost høyt opp i skyene av flere boklesere på Youtube(i samfunnet Booktube). Av den grunn hadde jeg store forventninger til første bok i serien, og de ble virkelig oppfylt.

For det første er boken fylt med masse spenning, og du klarer ikke å løsrive deg fra boken når du først har begynt. For min del ble den lest ut på noen timer i løpet av en dag, og for en leseopplevelse! Mye av dens spenning er på grunn av at den er så handlingspreget, men også på grunn av hvordan samfunnet er oppbygd. En stor bonus ved boken er dessuten dens samling av flere komplekse og realistiske karakterer. Det er ikke kun en hovedperson i denne boken, men flere ungdommer som står i møte med fragmentering på en eller annen måte. Forfatteren behersker å fortelle historien gjennom flere karakterer på en glimrende måte, og dermed får han vist flere aspekter ved fragmentering. Noe som gir boken dybde og et svært realistisk preg etter min mening.

Som dere sikkert forstår vil bokens oppbygging av samfunnet omhandle at dette samfunnet anser fragmentering som både en vanlig og nokså akseptert virksomhet. Å lese om fragmentering og dens konsekvenser ga meg frysninger over hele ryggen, men det var også dette konseptet som utgjorde selve spenningen i boken. Ettersom du som leser vil stille mange kritiske, etiske og moralske spørsmål- og det er det jeg eeelsker ved denne boken! Du vil stille spørsmål rundt abort, organdonering, fragmentering og ikke minst om menneskeverdi.  Det er riktignok en bok for ungdommer, men jeg er sikker på at flere voksne ville hatt godt av å lese denne boken!

Bok to "Spleiset" er allerede blitt oversatt, og jeg skal skaffe meg den så fort jeg får mulighet!

Terningkast 6

Har du lest denne boken, og hva er i så fall din mening om den?

 


10 kommentarer

The Sculptor

Et lite boktips på en fredag sier dere vel ikke nei takk til? I dag vil jeg tipse dere om den grafiske romanen "The Sculptor" av Scott McCloud. Den handler om David Smith som har en stor lidenskap for kunst, og han gir sitt liv til kunsten(og det bokstavelig). Han inngår nemlig en avtale med døden slik at han kan forme alt han kan tenke seg med bare hendene! Den store ulempen er at han bare har 200 dager å leve. Utfordringene står i kø når det viser seg å bli vanskelig å tenke over hva han kan lage, og ikke minst når han møter den store kjærligheten. 

Boken har fine illustrasjoner og ikke minst en bemerkelsesverdig historie! Jeg leste boken på 1-2 timer, og jeg storkoste meg samtidig. Det er en tjukk bok til å være grafisk, men du blir grepet fra første side!

Har dere lest boken, og hva var i så fall deres mening?

Har dere noen boktips på en fredag?
 


10 kommentarer

Alex - Spennende og uforutsigbar!

Tittel:Alex

Forfatter: Pierre Lemaitre

Forlag: Aschehoug

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelig?

Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne er blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil.
Men når politiet finner ut av hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde.

Hentet fra her.

Min mening:

Jeg hadde for å være helt ærlig svært lave forventninger til denne boken, ettersom at det virket som om den ville være i krimsjangeren. Generelt liker jeg ikke krim, og jeg synes det ofte bare blir samme gamle regla. Etter min mening er krim ofte forutsigbart, og det skjer svært lite nytt. Men "Alex" overrasket meg noe så innmari! Jeg tror jeg aldri har blitt så positivt overrasket over en krimbok noensinne, og jeg endte opp med å elske denne boken. Den var slettes ikke forutsigbar, og jeg fikk mange overraskelser da jeg leste denne boken. Ingenting var som forventet, og jeg elsket det! Den ble som dere sikkert forstår svært spennende bare i det at den var så lite forutsigbar, og ikke minst på grunn av den handlingsfylte handlingen! Det var noe som skjedde hele tiden, og jeg klarte ikke å løsrive meg fra boken.

Jeg må likevel advare dere, for det er flere scener som var grusome og sjokkerende. Men uansett hvor grusomme de var måtte jeg lese videre. Ingenting kunne stoppe meg, for jeg måtte lese videre!

Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste, og jeg er irritert over meg selv for å ikke å ha lest den før. Forfatteren har kommet med en ny bok om samme kriminalbetjent, og den heter "Irène". Jeg kommer helt klart til å sluke den boken ved nærmeste anledning!

PS- Stort bonus at både forfatter og handling foregår i Paris. Merket hvor mye jeg savner å lære både om det franske språket og kulturen!

Har dere lest boken, og hva er i så fall deres mening?

Terningkast: 6

 


17 kommentarer

172 Hours on the moon

 http://d.gr-assets.com/books/1328284786l/12810834.jpg

Om boken:

Tre tenåringer skal bli valgt ut til tidenes tur. Det har gått mer enn 40 år siden NASA sendte første mennesket til månen, og de trenger penger for ny forskning. Derfor bestemmer de seg for å lansere et historisk internasjonalt lotteri hvor da tre heldige tenåringer vil vinne en ukes tur til månen på basen DARLA 2.

 

Min mening:

Dette blir en svært kort omtale av denne boken, men denne boken har også en morsom historie. Jeg hadde hørt mye om denne boken fra Booktoube. Altså hadde jeg sett flere gode bokomtaler av denne boken på Youtube. Jeg dro på et av bibliotekene her i Trondheim, og til min store gledelse fant jeg boken! Jeg lånte den, og begynte å lese med stor iver. Jeg syntes det var morsomt at noe av handlingen var plassert i Norge, og syntes dette var litt spesielt. For det første var det uvant å se navnene Mia, Silje osv bli brukt i en engelsk bok. Jeg så derfor litt ekstra på selve boken, og så at forfatteren het JOHAN HARSTAD! Her satt jeg altså og leste en engelsk bok, når originalversjonen egentlig er skrevet på MORSMÅLET mitt!!! Aldri gjort noe lignende før..Vanligvis leser jeg mange bøker oversatt fra engelsk til norsk, men andre veien nada. Jeg følte meg bra dum da jeg fant ut dette, men jeg fortsatte selvfølgelig å lese boken! Jeg kom aldeles ikke til å dra ned på biblioteket for å låne den norske versjonen. Jeg hadde allerde begynt å lese boken, og ingenting kunne klare å løsrive meg fra den. Så spennende var den nemlig!

Riktignok var de første 100 sidene litt kjedelige, men etter de var det umulig å løsrive seg fra romanen. Dessuten var disse 100 sidene nødvendige, for vi trengte bakgrunnshistorien og forklaringene for å forstå resten av historien. Skal jeg beskrive denne boken med et ord er det nervepirrende. Den ble bare skumlere og skumlere, og jeg ble totalt hekta. De siste sidene ble lest med oppspilte øyne, og jeg anbefaler dere sterkt å lese boken! Den vant forresten Brageprisen og har blitt kåret til tidenes ungdomsroman.

Terningkast 5

 Har dere lest boken, og hva var i så fall deres mening om den?

Har dere også lest en bok på et annet språk, når den originalt var skrevet på norsk? Med vilje eller ikke, hehe.

 


10 kommentarer

Kanskje alltid

http://www.gursliberg.no/uploads/documents/Kanskje_alltid_cover_stor.jpeg

Tittel: Kanskje alltid

Forfatter: J.A Redmerski


Antall sider: 440

Forlag: Gursli Berg

Kilde: Anmeldereksemplar

Utgitt: 2015

 

Om forfatteren:

Jessica Ann Redmerski bor i staten Arkansas i USA sammen med sine tre barn og en malteserhund. Hun elsker TV-progam og bøker som flytter grenser. Hun publiserte Kanskje aldri i november 2012 og i løpet av kort tid gikk den inn på bestselgerlistene til New York Times, Wall Street Journal, USA Today og Amazon.com. Romanen har siden solgt flere hundre tusen eksemplarer. I tillegg til Kanskje aldri og oppfølgeren, Kanskje alltid, har hun gitt ut flere andre romaner i New Adult-sjangeren, blant annet flere titler i serien "In the Company of Killers".

 

Min mening:

Dette er fortsettelsen på "Kanskje aldri", og jeg vil derfor ikke si noe spesifikt om selve handlingen i boken. Ettersom at jeg ikke vil ødelegge for de som ikke har lest bok nummer 1, men jeg vil i alle fall anbefale disse bøkene på det sterkeste! Du kan lese anmeldelsen av bok nummer 1, Kanskje aldri, her.

Jeg elsket boken "Kanskje aldri", og jeg hadde derfor store forventninger til "Kanskje alltid". For min del kunne gjerne "Kanskje aldri" vært en enkelstående bok, men jeg måtte selvfølgelig lese fortsettelsen om Andrew og Camryn. Jeg likte at vi fikk en enda dypere forklaring på karakterene Camryn og Andrew, og vi får et bedre innblikk i både de gode og dårlige stundene. Riktgnok får jeg ikke helt de samme gode følelsene som jeg fikk av å lese om dem i "Kanskje aldri", men denne boken er ganske mørk. Faktisk mørkere enn "Kanskje aldri", og selv den er dramatisk og tragisk til tider.

Handlingen i boken bestod av flere spennende momenter, men dessverre var noe av hoveddelen litt kjedelig. Muligens har dette med at jeg leste denne boken litt i eksamenstiden, og da ble det flere lesepauser. Av den grunn var det ikke noe særlig sammenhengende lesing, og det tar litt tid å hente seg inn i historien igjen. Dette tror jeg er den store grunnen til at jeg fant den litt kjedelig, men så fort jeg fikk lest den sammenhengende storkoste jeg meg.

Alt i alt likte jeg denne boken, men jeg liker fortsatt "Kanskje aldri" best. Jeg likte å få vite mer om Camryn og Andrew, og boken er både gripende, spennende og morsom. Riktignok blir denne boken mer som en bonus enn en sterk leseopplevelse.

Terningkast 4

Har dere enten "Kanskje alltid" eller "Kanskje aldri"?

 

 


4 kommentarer

Kanskje aldri

http://www.gursliberg.no/uploads/documents/Cover_stor.jpeg

Tittel: Kanskje aldri (The Edge of Never)

Forfatter: J.A Redmerski


Antall sider: 506

Forlag: Gursli Berg

Kilde: Anmeldereksemplar

Utgitt: 2015(i pocket) som engelsk versjon utgitt 2013.

 

Om handlingen:

Camryn Bennett ønsker å få mer ut av livet enn å bare følge de samme rutinene hver dag. Hun har planer om å flytte sammen med sin bestevenn og starte i en ny jobb, men etter en marerittaktig kveld på byen, bestemmer Camryn seg for å flykte fra det eneste livet hun noensinne har kjent. Hun hopper på en Greyhoundbuss uten å vite hvor hun skal hen, det eneste målet hun har er å finne seg selv. Det hun finner er Andrew Parrish.
Andrew er en spennende og impulsiv fyr, og det viser seg at han på mange måter er nøkkelen som skal til for å åpne Camryns forsvarsverk. Med ham lærer Camryn å leve livet igjen, og sammen finner de styrken og motet til å ta et oppgjør med sine problemer. Andrew lokker fram bortgjemte følelser hos Camryn, og snart opplever hun kjærlighet og begjær som hun ikke trodde var mulig. Men Andrew bærer på en mørk hemmelighet som enten kan forene eller ødelegge dem.

 

Om forfatteren:

Jessica Ann Redmerski bor i staten Arkansas i USA sammen med sine tre barn og en malteserhund. Hun elsker TV-progam og bøker som flytter grenser. Hun publiserte Kanskje aldri i november 2012 og i løpet av kort tid gikk den inn på bestselgerlistene til New York Times, Wall Street Journal, USA Today og Amazon.com. Romanen har siden solgt flere hundre tusen eksemplarer. I tillegg til Kanskje aldri og oppfølgeren, Kanskje alltid, har hun gitt ut flere andre romaner i New Adult-sjangeren, blant annet flere titler i serien "In the Company of Killers".

 

Min mening:

Jeg hadde hørt litt om denne boken før jeg fikk den tilsendt av forlaget, og jeg syntes både coveret og handlingen virket lovende. Skal jeg beskrive denne boken med et ord så er det avhengighetsskapende! Det var ekstremt vanskelig for meg å legge fra meg denne boken, og jeg måtte bare lese videre. Jeg tok den med meg overalt de to dagene jeg brukte på å lese den, og jeg klarte så vidt å legge den fra meg til kvelds. Den er helt klart så avhengighetsskapende på grunn av handlingsforløpet. Det er ikke et kjedelig øyeblikk for min del, og dette både på grunn av spesielle hendelser og interaksjonen mellom karakterene Andrew og Camryn. Dette var veldig godt utviklet, og de 500 sidene virket så absolutt ikke for lange. Jeg var heller sjeleglad for at jeg fikk lese om dem over så mange sider.

Jeg liker dessuten beskrivelsen av karakterene Andrew og Camryn veldig godt. De er noen komplekse og unike karakterer, som gir dybde til historien. Jeg likte riktignok Andrew hakket bedre, men jeg tror nok flere vil gjenkjenne seg i Camryn.

Noe som var prikken over i'en for min del var den nokså overraskende avslutningen. Jeg visste at historien ikke kunne slutte av før vi hadde fått alt servert, men jeg hadde likevel ikke sett det komme. Og for å si det sånn, jeg hadde hjertet i halsen helt frem til siste kapittel. Ahh, for en spennende og nesten traumatisk vri.

Terningkast 5

Har dere lest boken, og hva var deres mening i så fall?

 


6 kommentarer

Ildbarnet

Tittel: Ildbarnet (Firestarter)

Forfatter: Stephen King


Antall sider: 440

Forlag: Cappelen Damm AS

Kilde: Bokhylla

Utgitt: 1996

 

Om boken:

Charlie kan sette fyr på ting bare ved å stirre på dem. Organisasjonen The Shop vil tvinge 8-åringen til å bruke sine evner i et spill om verdensherredømmet. De glemmer imidlertid at selv et barn kan føle triumf når det har overtaket og når det endelig har sjansen til å hevne seg.

 

Om forfatteren:

Den amerikanske forfatteren Stephen King debuterte med romanen "Carrie" i 1974, men det store gjennombruddet kom med "Ondskapens hotell", også kjent som filmen "The Shining". Stephen King og hans kone Tabitha, er bosatt i Bangor, Maine. Også hun er forfatter. Paret har tre barn. 

Min mening:

Dette er den andre boken jeg leser av Stephen King. Jeg har tidligere kun lest hans første publiserte roman, nemlig Carrie. Jeg har en stor samling av bøkene hans, og forventer store ting fra han. Riktignok må jeg si meg skuffet over ildbarnet.

Ildbarnet handler som sagt om Charlie som kan lage og kontrollere ild, noe jeg fant ekstremt spennende siden jeg eeelsker x-men. Mutanter, superhelter og uforklarlige egenskaper har jeg alltid sett på som svært interessant. Av den grunn trodde jeg at jeg kom til å like denne boken nettopp på grunn av dette. Denne delen av historien likte jeg godt, og det var forklart dypt. Vi fikk vite historien bak disse egenskapene, og det var både uhyggelig og spennende.

Stephen King er kjent for sitt brede spekter av karakterer, og ikke minst de gode skildringene av dem. Jeg syntes karakterene var godt beskrevet, men det er ingen karakerer som vil bli minneverdige for min del. Men dette var helt klart en av bokens sterke sider.

Det jeg likte aller minst ved boken er selve drivet i historien. Handlingsforløpet går dessverre altfor sakte, og det blir kjedelig i lengden. Det skjer for lite, og jeg mister fort konsentrasjonen. Noe jeg synes er utrolig trist når historien hadde et så spennende utgangspunkt.

Alt i alt er jeg skuffet over denne boken, men jeg visste at mange ikke har denne som favoritt blant Stephen Kings bøker.

Terningkast svak 4

 

Har du lest Ildbarnet, og hva var din mening om den i så fall?

Har du lest noe av Stephen King? I så fall hva?


13 kommentarer

Stygg kjærlighet

Om boken:

Da Tate Collins møter flygeren Miles Archer, vet hun at det ikke er kjærlighet ved første blikk. De vil ikke engang gå så langt som å anse seg som venner. Det eneste Tate og Miles har felles, er at de uten tvil begjærer hverandre sterkt. Og når dette blir klart for dem, innser de at de har de perfekte rammer rundt forholdet. Han vil ikke ha kjærlighet, hun har ikke tid til kjærlighet, så da står bare sexen igjen. Avtalen ville fungert perfekt, hvis Tate bare klarte å holde de to reglene Miles har satt opp.

Spør aldri om fortiden.
Ikke forvent noe om fremtiden.

 

Om forfatteren:

Colleen Hoover, født 11 Desember 1979, har skrevet 7 romaner og 1 novellesamling. Hennes bøker er innenfor New Adult og Young Adult-sjangeren. Hun publiserte sin første roman, Slammed, i 2012. Siden da har alle hennes romaner havnet på New York Times Best Seller's List.

Min mening:

Jeg har hørt mye om Colleen Hoover, og spesielt mye om denne boken. Ikke så rart egentlig, siden det er akkurat denne boken som skal filmatiseres ganske snart. Mange har skrytt henne opp til skyene, og sagt at etter at du har lest bøkene hennes blir ingen andre bøker det samme igjen. Jeg syntes dette var litt vel positive ord, men jeg skjønner så absolutt hva de mener.

Boken er nemlig utrolig avhengighetsskapende, og jeg leste denne boken i "one sitting". Jeg begynte altså å lese denne boken, og jeg sluttet ikke før jeg kom til siste side. Det tok meg tre timer, og på disse tre timene følte jeg iver, engasjement, glede, spenning, sinne og sorg. Det var en berg og dalbane, og det var litt av en tur for å si det mildt! Jeg har aldri vært så inn i handlingen av en bok før, og jeg elsker når bøker griper meg så mye.

Boken høres riktignok litt overfladisk ut, og dette forventet jeg også. Men boken var så mye mer! Den var veldig dyp og tok opp viktige emner. I tillegg var det et bredt spekter av mange spennende karakterer. Karakterene var komplekse og hadde realistiske personligheter. Det føles rart å være ferdig med boken, og jeg vil bare ha mer. Samtidig som jeg er tilfreds med avslutningen, men man vil alltid ha mer av det gode. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste, og jeg skal definitivt lese alle bøkene hennes!

 

Terningkast: en soleklar 6!

Har dere lest boken, og hva var deres mening om den?

 


10 kommentarer

Ved Vannkanten

Tittel: Ved vannkanten

Forfatter: Sara Gruen


Antall sider: 371

Forlag: Bazar

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

De virkelige monstrene kommer i mange forkledninger og kan være nærmere enn du tror.

Madeline Hyde, en ung sosietetskvinne fra Philadelphia, følger motvillig med ektemannen og deres beste venn til det skotske høylandet på jakt etter sjøormen i Loch Ness ? samtidig som et virkelig monster, Hitler, fører krig mot de allierte. I den lille landsbyen har lokalbefolkningen ikke annet enn forakt for de privilegerte nykommerne.

 

Maddie blir overlatt til seg selv på den isolerte kroa, der det er mangel på mat og brensel, og et besøk av postbudet kan bety tragiske nyheter. Likevel finner Maddie seg etter hvert til rette, og hun innser at ingenting er som det gir seg ut for og at monstre kan dukke der du minst venter det.

Hentet fra bazarforlag.no

 

Om forfatteren:

Sara Gruen ble en litterær superstjerne med "Vann til elefantene", som ble bestselger verden over. Boken fikk en rekke litterære priser, og ble filmatisert med Reese Witherspoon og Robert Pattinson i hovedrollene. Bøkene hennes er oversatt til 43 språk og har solt i mer enn 10 millioner eksemplarer. "Ved vannkanten" er hennes femte roman. På norsk foreligger også "Vann til elefantene" og "Apehuset".

 

Min mening:

Jeg storgledet meg til å lese denne boken. Først og fremst fordi jeg likte "Vann til elefantene" så godt, og jeg syntes både boken og filmatiseringen var bra. "Ved vannkanten" både imponerte og skuffet meg. Boken har en spennende og unik historie, og omhandler et emne som jeg ikke har lest om tidligere. Det er selvfølgelig for min del et stort pluss at handlingen er plassert i Skottland. Mye fordi jeg gjerne vil reise dit i nærmeste fremtid, og ikke minst på grunn av at jeg for tiden er i Outlandermodus. Nå er jeg riktignok i "Droughtlander" siden jeg venter på sesong to av den fantastiske tv-serien. Det var mye kjent og ny informasjon fra Skottland, og jeg storkoste meg.

Det var dessuten mye driv og spenning i boken, og jeg satt spesielt klistret til boken de siste 200 sidene av boken. Det var mye handling, både hendelser som var sjokkerende og uventet, men også dessverre litt forutsigbart. For min del blir det litt forutsigbart siden jeg har lest Sara Gruens tidligere roman "Vann til elefantene". Begge disse romanene har til felles at de omhandler et problematisk ekteskap, og dessverre er mye av handlingsforløpet rettet mot dette nokså likt. Dette skuffet meg dessverre, og jeg syntes det ble litt lite originalt. Spesielt når samme forfatter har skrevet om dette tidligere, men samtidig gir det også styrke til romanen. Ikke minst er dette et svært viktig tema, som godt kan fremheves flere ganger. Men det skuffet meg likevel, siden handlingsforløpet da blir så likt med hennes tidligere roman. Det blir derfor litt kjedelig...

Boken har et vidt spekter av karakterer, og mange interessante også. Du har både de du vil heie frem, støtte, beundrer og ikke minst de du ønsker kunne blitt røsket ut av boken. Jeg anbefaler dere å gi denne boken en sjanse, og den ga meg underholdning!

 

Terningkast svak 5

Har dere lest "Ved vannkanten", og hva var deres mening om den?

Har dere lest hennes tidligere romaner? For eksempel "Vann til elefantene", "Apehuset" osv?

 

 


8 kommentarer

En vakker katastrofe

https://www.cappelendamm.no/sek-asset/external-resources/highres/product/9788202440268.jpg

Tittel: En vakker katastrofe

Forfatter: Jamie McGuire


Antall sider: 375

Forlag: Cappelen Damm

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Dette er den første boka om Abby og Travis. På overflaten er Abby Abernathy prototypen på en flink og ordentlig jente. Hun verken røyker eller drikker, og har en passe mengde cardigans i klesskapet. Selv tror Abby at hun har lagt de mørke opplevelsene fra oppveksten bak seg, men da hun ankommer college for å begynne et nytt liv sammen med bestevenninnen, treffer hun Travis, Eastern Universitys vandrende one night stand og alle hennes gode intensjoner settes på prøve. Travis «Mad dog» Maddox ? tøff, sexy og dekket av tatoveringer ? er akkurat den typen Abby bør sky som pesten. Han finansierer studiene ved å slåss på illegale klubber, og har alltid et kobbel med jenter etter seg. Abby lover seg selv at hun aldri skal falle for Travis, og i stedet innleder de et vennskap

Hentet fra adilibris.no

 

Om forfatteren:

Jamie McGuire ble født i Tulsa, Oklahoma. Hun skriver innenfor New Adult sjangeren, og gjorde stor suksess med "Beautiful Disaster"/En vakker katastrofe og "Walking Disaster"/En vandrende katastrofe. I ettertid har hun også skrevet en bokserie om Maddox brødrene, som dessverre ikke har blitt oversatt til norsk. Bøkene i Maddox-serien heter "Beautiful Oblivion", "Beautiful Redemption" og Beautiful Sacrifice".

Min mening:

Jeg har vurdert å lese denne boken en god stund. Primært på grunn av det nydelige coveret. Ja, jeg er skyldig i å velge mange bøker ut i fra coveret. Denne boken var heldigvis ikke bare fin å se på, men den var også veldig bra! Jeg tror ikke jeg har lest noe så avhengighetsskapende på leeeenge. Jeg satt opp til langt på natt da jeg leste boken, og måtte tvinge meg selv til å slutte å lese. Men så fort jeg våknet neste morgen var det bare å begynne å lese "En vakker katastrofe" igjen. Den var spennende, engasjerende og handlingsdrevet. Det skjedde som dere sikkert forstår ganske mye, og man kan helt klart kalle det en handlingsdrevet roman. Jeg foretrekker heller bøker som fokuserer på karakterene, men gjett hva. Denne boken hadde også et bredt spekter av karakterer som fanget interessen min. En vinn-vinn situasjon!

Jeg kunne relatere til Abby på enkelte deler, og hun var en spennende karakter som gjorde både forståelige og helt merkelige valg På den måten kunne man som leser knytte seg til karakterene. De ble veldig menneskelige og realistiske.

Boken inneholdt en del dramatiske og vanskelige situasjoner. Situasjoner, valg og handlinger som fikk meg til å møtte revurderere mine moralske meninger. Det gjorde det nesten vanskelig å lese videre, men samtidig kunne jeg ikke stoppe. Jeg måtte vite hvordan dette ville ende! Travis og de andre bipersonene var også karakterer jeg likte godt og som vekket interessen min. Selv om de også kunne gjøre meg litt irritert, haha.

Jeg anbefaler denne boken varmt videre, og jeg krysser fingre for at Cappelen oversetter bøkene om Maddox-brødrene etterhvert. De har oversatt en vandrende katastrofe, og den står på leselista mi!

 

Terningkast

Sterk femmer

 

Har du lest boken, og hva var din mening om den?


17 kommentarer