Oppsummering av sommerlesingen

Da sommeren begynte hadde jeg høye forventninger om å få tid til å lese en del bøker, men dessverre fikk jeg kun lest 3 bøker denne sommeren. Det er svært lite til meg å være, og jeg håper leselysten kommer tilbake til høsten. Høst er min favorittårstid, og muligens vil kombinasjonen av et varmt pledd og te fremme leselysten. Vi krysser fingrene for det!

SONY DSC

Denne sommeren fikk jeg utforsket noen av bøkene til Lucinda Riley. Flere bokelskere virker å like disse bøkene, og jeg synes forfatteren stadig skriver nye bøker. Denne sommeren valgte jeg å gi “Orkideens hemmelighet”, “Jenta på Klippen” og “Lavendelhagen” en sjanse. Bøkene hadde flere fellestrekk, for de er blant annet fylt med romantikk og dramatiske hendelser som fenger leseren. Dessuten er flere av bøkene innenfor historisk fiksjon, og jeg er svært glad i å lese bøker innenfor denne sjangeren. Et annet fellestrekk ved disse bøkene er at de inneholder to ulike historiske tidspunkt med ulike karakterer. Riley skaper da driv i bøkene ved å flette sammen disse historiene, og får vist hvordan skjebner til ulike mennesker er koblet sammen.

SONY DSC

Dessverre mener jeg flere av bøkene ble litt for forutsigbare. Det ble litt for enkelt å forstå hva karakterene kom til gjøre eller velge, og dermed var det enkelt å forutse bøkenes handlingsforløp. Boken jeg mener var minst forutsigbar var helt klart “Orkideens hemmelighet”, for der oppsto det flere hendelser som jeg ikke hadde forutsett. Uansett mener jeg disse bøkene egner seg svært godt som sommerlesing, da de var lettleste og fylt med masse spenning og dramatikk. Jeg har flere bøker av Lucinda Riley i bokhyllen, og kommer til å lese dem også.

Hva leste dere i sommer?

Har dere lest bøker av Lucinda Riley?

 

7 kommentarer
  1. Jeg ga Lavendelhagen til mamma i bursdagsgave tidligere i år, og hun likte den kjempegodt. Jeg liker at handlingen foregår i to forskjellige tidslinjer som etterhvert kobles sammen, men vet ikke om Riley er helt forfatteren for meg. Hver sin smak!
   Jeg har lest en del del, innen mange forskjellige sjangre. Prøver å utfordre meg selv og lese andre ting enn fantasy, og hittil er jeg positivt overrasket over hvor godt jeg liker andre typer litteratur 🙂

  2. Little Miss Sunshine: Jeg skal utforske bøkene til Riley videre i alle fall, og krysser fingrene for at de vil falle i smak.

   Jeg leser også ganske lett fantasy, men det er viktig å utfordre seg selv som leser ved å lese innen andre sjangre også 🙂

  3. Godt å se deg blogge igjen. Det er et savn. Høsten er også min favorittårstid fordi høsten er så stemningsfull. Håper du får tilbake leselysten igjen. God helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg