Boktips på en mandag – Ønskemesterens datter av Laini Taylor

Hei alle sammen!

På mandagene fremover skal jeg prøve å legge ut noen boktips. Dette kan være tips om enkeltstående bøker, bokserier eller noe annet relatert til bøker. Jeg håper dere kommer til å like dette, og jeg krysser fingrene for at jeg klarer å skrive disse innleggene omtrent hver mandag fremover.

SONY DSC

Tittel på serie: Ønskemesterens datter

Tittel på bøker:

Mørk engel (2012-Norsk utgave)

Støv og stjerneskinn (2013-Norsk utgave)

Guder og monstre (2015-Norsk utgave)

Forfatter: Laini Taylor

Forlag: Bazar

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Første bokserien ble da Ønskemesterens datter. Bøkenes målgruppe er om ikke jeg tar feil ungdom, men dette er en fantasyserie som jeg så absolutt vil anbefale både ungdom og voksne å lese.

For å ikke røpe for mye om hva som skjer i bokserien henviser jeg til baksideteksten til første boken Mørk engel.

I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten.

Og i de trange smugene i Praha er en ung kunststudent i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden.

Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske «ærend»; hun snakker mange språk- og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar henne, og hun har satt seg fore å finne det ut.

Da en av de fremmede- vakre, forfulgte Akiva- setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

Hentet fra baksiden av boken Mørk Engel.

SONY DSC

Det er flere ting jeg liker godt ved denne bokserien. Den har elementer som spenning, vennskap, romantikk og mystikk. Hovedkarakteren Karou er jo et mysterium i seg selv, og det er svært spennende for oss lesere å bli bedre kjent med henne og hennes historie. Jeg synes dessuten bokserien har mye driv, og jeg var veldig engasjert i å vite mer om karakterenes historier og hvordan denne krigen ville utarte seg. I tillegg vil jeg si at bokseriens historie er original. Tenners betydning bidrar til å drive historien fremover, og deres betydning i dette universet vil jeg så absolutt si er originalt. Å lese om hvordan dette fungerte var dessuten veldig interessant.

Noe jeg ellers liker veldig godt ved bokserien Ønskemesterens datter er at den stadig fortsatte å overraske meg. Historien tok retninger som jeg slettes ikke hadde forutsett. Dette gjaldt spesielt i første boken, men dette var også gjeldende i bøkene videre i serien.

Jeg skrev tidligere litt om karakteren Karou, men bokserien inneholder også andre spennende karakterer. Noen av dem er Brennstein, Issa og Akiva. Det er et bredt spekter av ulike karakterer, og du får også lese om karakterer som kommer til å gi deg frysninger. Hvilke karakterer som kommer til å gi deg frysninger skal jeg ikke røpe, men du vil møte dem etter hvert.

Om du ønsker å gi en lettlest, handlingsdrevet og interessant fantasyserie en sjanse, så vil jeg anbefale Ønskemesterens datter. En fin bonus er forresten bøkenes vakre covere, og de kommer til å lyse opp enhver bokhylle.

Har du lest bokserien Ønskemesterens datter?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

6 kommentarer

Siste innlegg