Høstlesing

Et innlegg skrevet av Lotten om hennes lesevaner om sommeren, inspirerte meg til å skrive et innlegg kalt “Sommerlesing”. I innlegget “Sommerlesing” svarte jeg på noen spørsmål knyttet til mine lesevaner om sommeren, og jeg tenkte det kunne være morsomt å svare på noen spørsmål om mine lesevaner om høsten.

1.Bruker du å lese mer eller mindre, eller som vanlig på høsten?

Jeg elsker å lese om høsten. Høsten skaper en egen koselig atmosfære med sine unike farger, men jeg tror nok jeg leser mindre om høsten. Rett og slett fordi at da er det ofte semesterstart, og da skjer det mye nytt. Samtidig håper jeg på en bedre lesemotivasjon denne høsten sammenlignet med hvordan lesingen gikk denne sommeren. Så muligens blir høsten den beste årstiden for lesing i år? Vi får se.

2.Leser du samme type(r) av bøker som ellers i året, eller leser du noe spesielt på høsten?

Jeg blir nok i større grad fristet til å lese noe som er nervepirrende, skumlere og mer handlingsdrevet litteratur, slik som thrillere eller grøssere. Samtidig kan jeg finne på å lese fantasy, men det liker jeg å lese året rundt!

SONY DSC

3. Beskriv den ultimate høstleseplassen!

Det må være i en lenestol innpakket i et mykt pledd med en kopp te. Samtidig hadde det å lese på en kafe om høsten vært noe også. Å prøve en ny sort te eller kaffe sammen med en god bok hadde vært noe nå når det blir kaldere.

4. Fortell om en bra bok som utspiller seg på høsten!

Jeg synes dette er et vanskelig spørsmål, og har vel heller ikke et godt svar. Min første tanke er bøkene om Harry Potter. Riktignok foregår hver Harry Potter bok over et helt skoleår (så vi har alle årstidene!), men de fleste bøkene begynner på sensommeren eller høsten da det er skolestart. Høst og skolestart er noe jeg forbinder med hverandre, så det er sikkert derfor jeg kom på de bøkene.

SONY DSC

Hvilke lesevaner har du om høsten?

Da jeg skrev om mine lesevaner om sommeren, utfordret jeg samtidig noen andre bloggere til å skrive om sin sommerlesing. Nå ønsker jeg igjen at Elena, Ina og Julie skal skrive om sine lesevaner om høsten, og jeg håper dere svarer på spørsmålene.

10 kommentarer
  1. Fine svar!
   Jeg leser absolutt mer på høsten og vinteren. Det er mye lettere å finne unnskyldninger for å gjemme seg under et teppe i sofakroken når det regne og blåser ute. Men jeg leser jo også bøker på sommerferien og 🙂

  2. Så koselig innlegg og høsten er jo min favoritt årstid. Jeg liker høsten fordi den er stemningsfull og jeg liker drittvær. 😉 Tusen takk for tagging. Enten gjør jeg det i helga ellers blir det i neste uke for fra i morgen skal jeg være borte i noen dager, og vet ikke om jeg kommer hjem igjen på lørdag eller søndag. Men lover at jeg skal gjøre et slikt innlegg jeg også for jeg synes at slike innlegg er morsomme. 🙂
   Ps: Liker å lese ekstra med horror og thrillere når det er høst jeg også, selv om jeg leser det året rundt. Men høsten er den rette settingen for å lese ekstra horror, synes jeg. En perfekt anledning. 🙂
   Fint innlegg. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg