Boktips på en mandag – Me Before You av Jojo Moyes

Denne mandagens boktips vil være boken “Me Before You” av Jojo Moyes, eller “Et helt halvt år” som den heter på norsk. Dette er en populær bok, og er det en bok jeg ofte får spørsmål om jeg har lest – så er det denne.   

SONY DSC

Tittel: Me Before You (2012, engelsk i pocket)

Forfatter: Jojo Moyes

Forlag: Penguin Books

Kilde: Min egen boksamling

 

For å fortelle litt om bokens handling henviser jeg til baksideteksten til boken “Me Before You”.

Lou Clark knows lots of things.

She knows how many footsteps there are between the bus stop and home. She knows she likes working in The Buttered Bun tea shop and she knows she might not love her boyfriend Patrick.

What Lou doesn’t know is she’s about to lose her job or that knowing what’s coming is what keeps her sane.

Will Traynor knows his motorcycle accident took away his desire to live. He knows everything feels very small and rather joyless now, and he knows exactly how he’s going to put a stop to that.

What Will doesn’t know is that Lou is about to burst into his world in a riot of colour. And neither of them knows they’re going to change the other for all time.

Hentet fra baksiden til boken “Me Before You”

SONY DSC

Som sagt tok det en stund før jeg plukket opp denne boken, og det er godt gjort at jeg ikke fikk vite om flere “spoilere”. De har jeg klart å unngå ganske så godt, og dermed klarte jeg å nyte boken for det den er. Boken er lettlest og omhandler et vanskelig tema, noe som førte til at jeg som leser begynte å tenke over hvilke tanker jeg har om dette diskusjonsfylte temaet. Dessuten fikk boken meg til å føle så mye forskjellig. Man kan kanskje si at boken er litt som en berg- og dalbane når det kommer til følelser. Den fikk meg nemlig til å le, bli frustrert, smile og ikke minst gråte.

Boken har et bredt spekter av ulike spennende karakterer, og av karakterene ble jeg spesielt sjarmert av hovedkarakteren Louisa Clark. Med sin humor, sjarm og fargerike personlighet ble historien så levende. Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen på historien!

Har du lest boken “Me before You”?

4 kommentarer
    1. Jeg har ikke fått lest boka selv om jeg har hatt den stående i bokhylla lenge. Kjøpte den etter jeg så filmen. Jeg likte filmen veldig godt 🙂

    2. Denne boken var såå omtalt at jeg fikk litt vel høye forventninger, altså, den var veldig fin, men den traff meg ikke så mye som jeg trodde den skulle. Jeg gråt for eksempel ikke, og jeg er den som gråter av ALT. Men jeg likte Lou veldig godt!

    3. Little Miss Sunshine: Det kan dessverre skje når man har veldig høye forventninger til en bok, og det er så kjedelig :/ Lou var virkelig en herlig og energisk person, så gleder meg til å lese flere av bøkene.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg