Mord etter alfabetet av Agatha Christie

SONY DSC

Forlag: Aschehoug

Utgitt: 1972 (Norsk, 2.opplag).

Forfatter: Agatha Christie

Tittel: Mord etter alfabetet

Antall sider: 175

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Tilsynelatende meningsløse drap som begås i alfabetisk orden: I Andover blir gamle fru Ascher klubbet ned, i Bexhill kveler morderen den unge og vakre Betty Barnard med hennes eget belte, i Churston myrder han sir Carmichael Clarke med et stumpt redskap.

Hvorfor nettopp disse tre? Hvorfor i alfabetisk rekkefølge?

Og mere uforklarlig: Morderen har den uhørte frekkhet å tilskrive den lille belgiske mesterdetektiven Hercule Poirot for å informere om hvert nytt mord- på forhånd.

Hentet fra baksiden til boken

 

 

Om forfatteren:

Da Agatha Christie, tidenes krimdronning, døde i 1976, hadde hun rukket å skrive 110 bøker – hvorav 80 var i krimgenren. Bøkene er solgt i to milliarder eksemplarer, de er oversatt til mer enn 150 språk, og det blir laget utallige filmer og fjernsynsserier som bygger på Christie-romaner og -noveller. Agatha Christie debuterte i 1920 med “Styles-mysteriet”, der hennes mest kjente detektivskikkelse, Hercule Poirot, ble introdusert. Først ti år senere dukket Miss Marple opp i “Mord på prestegården”.

Hentet fra Aschehougs hjemmeside her.

 

Min mening:

“Mord etter alfabetet” var en av bøkene til Agatha Christie som jeg kjøpte brukt for en billig penge, og jeg er så glad for at jeg kjøpte flere av dem. For dette er underholdning!

Dette er den andre boken jeg leser skrevet av Agatha Christie, og også den andre boken jeg leser om Poirot. Sammenlignet med boken “Barneselskapet” syntes jeg denne var mer oversiktlig, og jeg fikk lettere kontroll på karakterenes navn og hvilke karakterer som var av betydning.

Denne gangen hadde jeg en anelse om hvem som kunne være morderen, men selvfølgelig tok jeg feil. Poirot kom nok en gang med en logisk, briljant og nærmest aha-følende forklaring på mordgåten.

Boken var fylt med spenning, og det var vanskelig å løsrive seg fra historien før man fikk vite hvem som var morderen. Som leser ønsker man å vite mer for å kunne løse gåten, og dessuten er Poirot virkelig en interessant karakter som samtidig er et geni. Etter min mening er bøkene til Agatha Christie så spesielle på grunn av at hun klarer å skape en unik stemning i bøkene, og hun klarte å skape en stemning som vekket nysgjerrigheten til leserne denne gangen også.  

Karakter: Sterk 5

Har du lest “Mord etter alfabetet” av Agatha Christie?

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg