Boktips på en mandag – Bobla av Siri Pettersen

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2017 (Norsk utgave)

Forfatter: Siri Pettersen

Tittel: Bobla

Kilde: Lånt fra Biblioteket

 

Denne mandagens boktips er “Bobla” av Siri Pettersen, og bokens målgruppe er barn og ungdom. Så, litt om hva boken handler om:

Kine er en slave. Hun tvinges til å stå opp, tvinges til å gå på skolen, tvinges til å pugge ting hun ikke trenger, tvinges til å leve med kallenavnet Bobla, tvinges til å bytte helmelk ut med lettmelk, tvinges til å gå på svømming, og tvinges til å synge i det pillråtne julekoret. Hun må følge andres møkkaregler, i en møkkaby, i en møkkaverden.

Etter tidenes verste skoledag finner hun ei mystisk glasskule på kirkegården, med ei tøydukke i. Kula vokser til ei diger boble, stor nok til at hun kan gå inn og ut av den. Den inneholder nøkkelen til friheten hun har lengtet etter. Og den kan fly! Endelig kan hun melde seg ut! Drite i alle andre og være helt i fred. Bare hun, og den gufne filledukka. For alltid…

Hentet fra baksiden til boken “Bobla”.

SONY DSC

Boken handler om Kine som er frustrert over en god del, slik som kallenavnet hennes, svømmingen på skolen, noen ganger foreldrene osv. Redningen blir den digre bobla, men på grunn av den lærer Kine også en del om seg selv som person. Etter min mening viser boken hvilken viktig betydning venner og familie har, og dette likte jeg godt ved boken.

Dessuten syntes jeg ideen om glasskula, eller bobla var veldig kreativ og original. Jeg kan ikke komme på noen bøker med et lignende konsept, og det var spennende å lese om hvordan bobla fungerte.

Jeg er nok ikke innenfor bokens målgruppe, men jeg mener både barn, unge og voksne godt kan lese “Bobla” av Siri Pettersen.

Har du lest “Bobla” av Siri Pettersen?

Har du et boktips denne mandagen?

4 kommentarer
  1. Har lest den nettopp jeg også, og likte den godt selv om jeg også ikke er i målgruppen. Likte dysterheten og den sarkastiske stilen. Fine observasjoner og koselige bilder. 🙂

  2. Ja, leste den i september, og jeg likte den veldig godt! 🙂
   Jeg begynte på John Greens nyeste, Turtles All the Way Down, i går, og de hundre første sidene gikk veldig fort, selv om jeg var på jobb og ikke kunne fordype meg hundre prosent. Anbefales!

  3. Har så lyst til å lese denne! ca hvilket terningkast ville du gitt den? Er litt kjedelig å lese bøæker om de ikke er for din aldersgruppe, men av og til overrasker forfatteren med bøker som også passer til oss litt eldre 😛

  4. Elena: Hmmm, vanskelig å si. Vil så absolutt anbefale deg å gi boken en sjanse, og jeg tror den får en vippekarakter på 4/5. 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg