Heksene av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2015 (Norsk, 6.opplag)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: Heksene

Antall sider: 192

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. De bor i vanlige hus og har vanlige jobber. Det er derfor det er så vanskelig å fange dem.

Hentet fra baksiden til boken

 

Om forfatteren:

Roald Dahl- er verdens mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger. Bøkene er oversatt til mer enn 50 språk og har solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Hentet fra baksiden til boken

SONY DSC

Min mening:

Jeg leste boken i oktober, og det var virkelig passende å lese boken “Heksene” i måneden oktober, for jeg føler høsten er årstiden man kan lese om disse fryktelige skapningene. Boken ble i alle fall ferdiglest på 1-2-3, og det var en magisk leseopplevelse.

Heksene har selvfølgelig en sentral rolle i denne historien, og Roald Dahl beskriver hvordan heksene er på en morsom måte. Samtidig er disse beskrivelsene uhyggelige, og dermed synes jeg Dahl skaper en unik stemning ved å kombinere morsomme og uhyggelige elementer. Dette mener jeg er super underholdning, og bokens historie er etter min mening virkelig genial og kreativ. En stor bonus er at noe av handlingen utspiller seg i Norge, og det var artig å lese om hvordan heksene var i Norge og England. Jeg trakk i alle fall litt ekstra godt på smilebåndet da jeg leste de delene som utspilte seg i Norge.

Riktignok kan man ikke si at elementene fra Norge var den eneste bonusen, for en herlig bonus ved boken var selvfølgelig illustrasjonene. De morsomme og spesielle illustrasjonene skaper liv til historien, og blir prikken over i’en sammen med Dahls stemningsfulle historie og livlige språk.

Terningkast 6

Har du lest “Heksene”, og hva var i så fall meningen din om boken?

4 kommentarer
  1. Godt å se deg blogge igjen. 🙂
   Jeg elsker Heksene. Jeg leste den boka om og om igjen da jeg var liten. Det samme med filmen. Jeg så den flere ganger. Så det er min favoritt av Roald Dahl. Kjempefin anmeldelse av boka. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg