Boktips på en mandag- Danny og den store fasanjakten av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2016 (Norsk utgave)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: Danny og den store fasanjakten

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips vil være boken “Danny og den store fasanjakten” av Roald Dahl. For å fortelle litt om bokens handling henviser jeg til baksideteksten til boken.

«Danny synes at faren hans er den mest utrolige og spennende far noen gutt noen gang har hatt. Men faren hans gjemmer på en stor hemmelighet. Det er denne hemmeligheten som fører dem til det merkeligste av alle eventyr, og takket være den dristige planen deres viser Danny seg som en sann verdensmester.»

Hentet fra baksiden til boken “Danny og den store fasanjakten”.

SONY DSC

Jeg har lest flere bøker av Roald Dahl i det siste, og ikke overraskende var denne boken også en herlig leseopplevelse. Språket til Dahl og alle beskrivelsene er livlige, og man trekker lett på smilebåndet mens man leser. Det som dessuten gjør Roald Dahls bøker så spesielle, er hans utfyllende og humoristiske karakterbeskrivelser. Dette gjelder både beskrivelser av gode og onde karakterer, og det er vel spesielt beskrivelsene av de onde karakterene som lett får leserne til å le. Historien om Danny er virkelig underholdende, og jeg anbefaler deg å gi boken en sjanse.

Har du lest “Danny og den store fasanjakten”?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

6 kommentarer
  1. Jeg likte “Danny og den store fasanjakten” veldig godt, den er så nostalgisk og koselig mtp. Dannys forhold til faren. Skikkelig fin <3
   Jeg holder på med Stephen Frys "Mythos", en gjenfortelling av gresk mytologi, og så langt liker jeg skikkelig!

  2. Skal si du leser mye Roald Dahl for tiden. Fortsett med det. Gjerne få med deg boka Boy også mens du er i gang. Det er om oppveksten hans. Leste den for en god del siden og likte den godt. 🙂

  3. Ina: Ja, det har blitt en del bøker av Roald Dahl i det siste. Hadde kun lest “Matilda” tidligere, så derfor har jeg en del bøker av han å se frem til. Jeg har “Boy” stående i bokhylla også- gleder meg til å lese den :D.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg