Jellicoe Road av Melina Marchetta

SONY DSC     

Forlag: Heinesen forlag

Utgitt: 2014 (Norsk utgave)

Forfatter: Melina Marchetta

Tittel: Jellicoe Road

Antall sider: 293

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Som barn blir Taylor forlatt på 7-Eleven av moren sin. Seks år senere innhentes hun av fortiden, når enda en person forsvinner i Taylors nærhet, mens en annen vender tilbake. Samtidig pågår gjengkrigen på Jellicoes internatskole for fullt, og et manuskript viser seg å inneholde nøkkelen til Taylors fortid. Hvem var barna som var med på det fryktelige for nesten 22 år siden? Er deres skjebne sammenflettet med Taylors?

Jellicoe Road er ikke bare en spenningsladet roman som tar et godt tak om leseren fra første side. Det er også en vakker, rystende og intrikat skildring av to generasjoners vennskapsbånd som viser hjerteskjærende likheter med hverandre. Som leser dras du inn i et finmasket nett som spenner seg over tid og rom.

Hentet fra baksiden til boken “Jellicoe Road”

 

Om forfatteren:

(f.1965) er en av Australias mest bejublede forfattere. Hun har skrevet åtte bøker, er oversatt til 17 språk og har mottatt en rekke prestisjefylte priser. Med Jellicoe Road har hun fått en stor tilhengerskare av unge og voksne lesere verden over.

Hentet fra bokomslaget til boken “Jellicoe Road”.

 

Min mening:

Jeg må innrømme at jeg hadde nokså blandede følelser da jeg leste “Jellicoe Road”. Først vekket boken veldig interessen min, da jeg som leser allerede fra første side ble grepet inn i en intens dramatikk. Deretter følte jeg en del forvirring og frustrasjon, for videre i boken fant jeg det vanskelig å forstå selve historien. Det var for min del vanskelig å få oversikt over hvordan alt hang sammen, og jeg følte meg dermed nokså irritert. Heldigvis ga jeg ikke opp boken, for ca halveis i boken begynte ting å løsne for min del. Da begynte jeg å forstå hvordan ting hang sammen.

Om jeg skal beskrive denne boken, vil jeg beskrive den som emosjonell, dyster og samtidig sterk. Underveis klarte den å overraske meg flere ganger, og historien tok retninger jeg ikke forutså. Dessuten klarte den å vekke følelser i meg som leser, og jeg skal innrømme at det kom noen tårer på slutten.

Karakter 4/5

Har du lest “Jellicoe Road” av Melina Marchetta? Hva var din mening i så fall?

2 kommentarer
  1. Den leste jeg for noen år siden og ble dessverre ikke like bergtatt av den som mange andre. :/ Jeg ga den en firer og det er ikke så verst det, synes jeg. Fin omtale. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg