Boktips på en mandag – Marsboeren av Andy Weir

SONY DSC

Forlag: Pantagruel

Utgitt: 2015

Forfatter: Andy Weir

Tittel: Marsboeren

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips vil være boken “Marsboeren” av Andy Weir, og først litt om handlingen:

Fa ham hjem.

En astronaut blir etterlatt på Mars uten mulighet til å kontakte Jorden. Han har forsyninger for 11 måneder. Redningsaksjonen kan komme om 4 år. Tidligst. Men han nekter å gi opp. Vil han overvinne de umulige oddsene?

Loggnotat: Sol 6

Nå ligger jeg jævlig tynt an.

Det er min veloverveide mening.

Jævlig tynt an.

Hentet fra baksiden til boken “Marsboeren”.

SONY DSC

Jeg var veldig skeptisk til boken “Marsboeren”. Universet er så stort og mystisk, og å bli etterlatt på Mars, helt alene, det må jo være verdens verste mareritt. Da har man virkelig problemer. Av den grunn forventet jeg at jeg kom til å oppleve boken som veldig skummel, men jeg sitter igjen med så mange flere leseerfaringer. Ja, den var så absolutt skummel og nervepirrende, men den var også så mye mer. “Marsboeren” overrasket meg virkelig.

For det første er boken fylt med veldig mye humor og ironiske kommentarer fra hovedpersonen Mark Watney, og jeg smilte og smålo gjennom store deler av boken. Dette gjorde historien fargerik for min del.

Historien inneholder også en del komplisert info, mye på grunn av at hovedpersonen er strandet på Mars og er astronaut. Likevel klarer forfatteren, gjennom Mark Watneys humoristiske forklaringer, å gjøre dette forståelig for oss leserne.

Boken inneholdt spenning fra start til slutt, og jeg anbefaler deg å lese “Marsboeren”.

Har du lest “Marsboeren” av Andy Weir?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

6 kommentarer
    1. Genial bok. Knallmorsom, absurd og frodig, tørt måneørkenlandskap til tross! Alle de tekniske detaljene var bare underholdende, ingenting jeg følte behov for å “pugge”. Husker ikke det fnugg av det nå i ettertid uansett. – Kjente jeg ble helt glad av denne anbefalingsposten, så boka kan ikke være så hakkende gal 😀

    2. Har sett filmen, og den likte jeg svært godt. Boken er absolutt på listen over bøker som skal leses. Aschehoug har nettopp sluppet en ny utgave av klassikeren “En by som Alice”. Har du ikke lest denne, så vil jeg absolutt anbefale den.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg