Bumerang av Tatiana de Rosnay

SONY DSC

Forlag: Bazar

Utgitt: 2011

Forfatter: Tatiana de Rosnay

Tittel: Bumerang

Antall sider: 288

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Noen hemmeligheter må holdes skjult for enhver pris

-Sterkt om familiehemmeligheter fra Europas tredje mest leste forfatter

Antoine Rey har funnet den perfekte overraskelsen til søsterens 40-årsdag: en helg ved sjøen i barndomsparadiset Noirmoutier, der de ikke har vært på tretti år. Det var den siste sommeren moren levde. Turen vekker minner, og ikke bare gode. På vei tilbake til Paris er Melanie taus og anspent, og idet hun tar sats for å fortelle Antoine noe, mister hun kontroll over bilen. Melanie blir hardt skadet, mens Antoine ikke får en skramme.

Fast bestemt på å finne ut hva som opprørte søsteren så sterkt, kommer Antoine på sporet av en vel bevart familiehemmelighet, som ser ut til å dreie seg om moren. Og han kommer over en bunke kjærlighetsbrev…

Bumerang er en gripende roman om hvordan taushet og fortielse kan lamme en familie, men mest av alt er det en historie om kjærlighet og tilgivelse- og mot til å konfrontere sannheten.

Hentet fra baksiden til boken “Bumerang”

 

Om forfatteren:

Tatiana de Rosnay er en av Europas mest leste forfattere, hun slås bare av Stieg Larsson og Dan Brown. Hun er av engelsk, russisk og fransk avstamning, og bor i Paris. Saras nøkkel, som var den første romanen hun skrev på engelsk, har solgt i over 2 millioner eksemplarer bare i USA, der den lå på New York Times? bestselgerliste i 96 uker. Boken er utgitt i 34 land. I Norge har den solgt i over 50 000 eksemplarer. Også Bumerang går sin seiersgang verden over, og er solgt til 18 land. Tatiana de Rosnay har arbeidet som journalist for Elle og Vanity Fair, og hun har skrevet flere romaner.

Hentet fra bokomslaget til boken “Bumerang”

SONY DSC

Min mening:

Denne boken leste jeg ut på noen få dager, og det er kanskje ikke så rart tatt i betraktning at den er såpass kort og ganske lettlest. Språket til forfatteren er enkelt og samtidig detaljert, og forfatteren har en evne til å skrive intenst. Blant annet skaper hun spenning ved å skrive korte kapitler, og da går samtidig lesingen så mye raskere.

Boken inneholder som dere sikkert forstår ut i fra handlingsreferatet en del om familiehemmeligheter, og imellom disse hemmelighetene skjer det flere dramatiske hendelser. Hovedpersonen, Antoine, må håndtere sine egne utfordringer samtidig som han prøver å løse de bevoktede familiehemmelighetene. Av den grunn var det sjeldent et kjedelig øyeblikk i boken, og man ble lett engasjert i historien.

Riktignok har jeg noe kritikk rettet til boken. Jeg ble nemlig ikke helt fornøyd med avslutningen. Ja, den var helt grei. Man fikk en konklusjon på historien, men jeg er fortsatt nysgjerrig. Jeg er for eksempel nysgjerrig på hvordan det gikk videre med enkelte av karakterene, og om enkelte konflikter kommer til å løse seg osv. Jeg kunne gjerne tenkt meg litt mer info, og av den grunn synes jeg boken rundet av historien for tidlig.

Karakter 4

Har du lest “Bumerang” av Tatiana de Rosnay? Hva var din mening i så fall?

 

6 kommentarer

Siste innlegg