Sandslottet i Aleppo av Chris Bohjalian

SONY DSC

Forlag: Pantagruel

Utgitt: 2015

Forfatter: Chris Bohjalian

Tittel: Sandslottet i Aleppo

Antall sider: 394

Kilde: Leseeksemplar

 

Om handlingen:

Kan noe så mirakuløst som kjærlighet slå rot og vokse frem i den brennende ørkenen?

Aleppo, Syria, 1915. Dette er fortellingen om Elizabeth Endicott som ankommer Aleppo, byen med den historiske bazaren.

Hun har et lidenskapelig ønske om å hjelpe flyktningene fra Armenia. Her møter hun Armen, en ingeniør på flukt. Dette møtet skal komme til å forandre begges liv. Kjærlighet blir til lengsel når de to blir adskilt av krigens omstendigheter.

I vår tid bestemmer Laura- barnebarnet til Elizabeth og Armen- seg for å reise til Syria. Der oppdager hun sin families historie, som også er en saga om Syria og Midtøsten på godt og ondt. Hun finner en gripende hemmelighet som har vært begravd i generasjoner.

Hentet fra baksiden til boken “Sandslottet i Aleppo”.

 

Om forfatteren:

Chris Bohjalian er født i Vermont, USA. Han er en kritikerrost forfatter av i alt 17 bøker, hvorav ni av dem har gått rett til topps på New York Times bestselgerliste, og tre har blitt til film. Bøkene hans er oversatt til mer enn 25 språk, og Bohjalian regnes som en av vår tids store forfattere.

Da Bohjalian utga Sandslottet i Aleppo ble den raskt en internasjonal bestselger, og ble også tildelt en rekke prestisjefulle priser. Både Washington Post, Library Journal, Kirkus Reviews og BookPage kåret boken til årets beste, 2012.

Hentet fra bokomslaget til boken “Sandslottet i Aleppo”.

Min mening:

Først og fremst vil jeg si at dette var første gangen jeg leste en roman om det armenske folkemordet. Jeg forventet at en fortelling om det armenske folkemordet kom til å bli tøff lesing, og det var det så absolutt. Boken forteller om flere grusomme og forferdelige hendelser, og beskrivelsene ga meg følelser som kan beskrives som triste og sterke. Det ble noen tårer gjennom flere deler av denne boken for å si det sånn.

Selv om dette er en sterk historie om det armenske folkemordet, har jeg likevel noen kritiske kommentarer. Blant annet følte jeg meg forvirret gjennom store deler av boken. Boken forteller historien gjennom flere karakterer, og av den grunn får vi innsyn i flere av karakterenes tanker og følelser. Dette ga dybde til historien, men jeg hadde dessverre noen problemer med dette. Hovedsakelig hadde jeg problemer med strukturen rundt dette. I et kapittel kunne man for eksempel få innsyn i mange av karakterenes tanker og følelser, og jeg syntes ikke det alltid var like enkelt å holde styr på hvem som fortalte historien osv. Av den grunn følte jeg meg både forvirret og frustrert, og derfor gikk lesingen sakte til tider.

Karakter 4

 

Har du lest “Sandslottet i Aleppo” av Chris Bohjalian?

Hva var din mening i så fall?

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg