Boktips på en mandag – Knut, nobody’s baby av Unni Lindell

SONY DSC

Forlag: Aschehough

Utgitt: 2017

Forfatter: Unni Lindell

Tittel: Knut, Nobody’s Baby

Kilde: Min egen boksamling

Denne mandagens boktips er “Knut, Nobody’s Baby” av Unni Lindell. Denne boken fikk jeg som julegave av foreldrene til kjæresten min. Jeg må takke for den fine gaven, for dette var virkelig flott lesing. Så, litt om bokens handling:

En bok om en katt som valgte seg et menneske- og om en katteeier som strakte seg til verdens ende.

Det 18 år lange vennskapet mellom krimdronning Unni Lindell og katten Knut var grenseløst og fikk dem begge opp i vanvittige situasjoner. Katten ble rikskjendis da han ble etterlyst i norske medier på 2000-tallet, etter å ha rømt fra sitt omplasseringshjem.

Knut var krevende og masete, en katt med dårlig psyke; redd, sær og veldig stor. Han tok egentlig knekken på eieren sin. Unni prøvde å flytte fra ham, men det gikk ikke. Siden måtte hun flytte hele tre ganger på grunn av ham. Enten var det for dype skoger, for farlige trikkeskinner, for mange finansmenn, for store hunder. Jonas Gahr Støre ble fornærmet på grunn av Knut, Mari Maurstads katt ble bortført på grunn av Knut og Unni kunne ha omkommet i en snøstorm, alt på grunn av det dyret. Men Knut spankulerte alltid videre med halen rett til værs, som om ingenting hadde skjedd!

Hentet fra baksiden til “Knut, Nobodys Baby”.

SONY DSC

Boken forteller etter min mening en flott historie om et vennskap mellom en katt og et menneske. Bøker som omhandler katters viktige betydning er bøker jeg lett faller for, og denne faller lett inn i denne kategorien. Det var morsomt å lese om alle minnene og hendelsene mellom Unni og Knut, og som dyrevenn kjenner man seg lett igjen i følelsene Unni beskriver for sin kjære Knut. Blant annet kan man kjenne seg igjen i de grusomme følelsene man får dersom ditt kjære kjæledyr blir borte, og ikke minst de gledesfylte øyeblikkene mellom Unni og Knut.

Av Lindells bøker har jeg faktisk kun lest noen få av hennes ungdomsbøker, og det var for mange år siden. Av den grunn visste jeg lite om hennes forfatterskap, men gjennom boken får vi en del info om Lindell. I boken får man vite om Lindells familie, barndom, forfatterskap og forhold til skriving. Dette var interessant å lese om, da jeg på grunn av dette fikk masse ny info om Lindells liv og forfatterskap.

SONY DSC

Jeg hadde forresten det perfekte bokmerket under lesingen, hehe

Har du lest “Knut, nobody’s baby”?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

4 kommentarer

Siste innlegg