Boktips på en mandag – Wonder av R.J Palacio

SONY DSC

Forlag: Random House Children’s Publishers UK

Utgitt: 2014

Forfatter: R.J Palacio

Tittel: Wonder

Kilde: Biblioteket

Denne mandagens boktips er den hjertevarme boken “Wonder” av R.J Palacio. Så, litt om handlingen:

I won’t describe what I look like. Whatever you’re thinking, it’s probably worse.

August Pullman was born with a facial difference that, up until now, has prevented him from going to a mainstream school. Starting 5th grade at Beecher Prep, he wants nothing more than to be treated as an ordinary kid – but his new classmates can’t get past Auggie’s extraordinary face.

Hentet fra goodreads, her.

SONY DSC

Først og fremst vil jeg si at dette er en fantastisk bok om det å være annerledes, og det er en bok man kommer til å huske.

Boken inneholder et bredt spekter av ulike karakterer. Og hvem lar seg ikke sjarmere av August sitt fantastiske vesen, godhet og humor. Før jeg begynte å lese historien om August forventet jeg å kun lese historien fra August sitt perspektiv, men der tok jeg feil. Historien fortelles også gjennom søsteren til August, flere av klassekameratene osv. På denne måten fikk man vite mer om forholdet mellom August og disse karakterene. Dette ga dybde til historien, og det var interessant å få fortalt historien gjennom dem.

Boken vekket så mange følelser hos meg, og den fikk meg til å smile, le og gråte. Kort oppsummert er dette en flott historie om hvordan det er å være annerledes, og hvor viktig det er å være et godt medmenneske.

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

7 kommentarer
  1. Åh, denne har jeg lyst til å lese!
   I påsken leste jeg blant annet I’ll Give You the Sun av Jandy Nelson, en bok jeg likte skikkelig godt. Fortellerstilen var virkelig særegen og et friskt pust blant mange altfor like YA-bøker. 🙂

  2. Hørte mye variert om boka da den var populær for noen år siden. Har lyst til å lese den, men er samtidig skeptisk på om det er min type bok eller ikke.

  3. Ina: Jeg likte den veldig godt, og vil anbefale deg å gi den en sjanse. 😀

   Når du i tillegg er litt skeptisk på om det er din type bok, så har du jo samtidig ikke altfor høye forventninger. For min del er det ofte for høye forventninger som kan ødelegge leseopplevelsen min. :/

  4. Det er nettopp det jeg mener. Har lært meg å legge fra meg høye forvetninger til både bøker og filmer for det har en tendens til å ødelegge moroa før den har begynt. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg