Boktips på en mandag # Hver dag av David Levithan

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2012

Forfatter: David Levithan

Tittel: Hver dag

Kilde: Biblioteket

Da var det mandag igjen, som vil si at det er på tide med et nytt boktips. Denne mandagen blir det boken “Hver dag” av David Levithan. Så litt om handlingen:

Hver morgen våkner A i kroppen til en ny person. Det er umulig å vite hvor eller hvem det blir neste gang. A har akseptert dette og til og med laget seg sine egne leveregler:

Ikke bli for involvert.

Ikke bli lagt merke til.

Ikke blande seg inn.

 

Alt går som det skal, helt til dagen A våkner i Justins kropp og møter Justins kjæreste Rhiannon. Nå gjelder ikke reglene A har levd etter lenger. For endelig har A funnet noen han vil være sammen med – hver eneste dag.

Hentet fra baksiden til boken “Hver dag”.

SONY DSC

Dette er en bok med nostalgisk verdi for meg, for jeg leste den for første gang da jeg gikk på videregående. Jeg likte boken kjempegodt da, og jeg sitter igjen med mange positive følelser etter å ha lest den for andre gang. Så dette er en bok man fint kan lese om igjen, og sannsynligvis får jeg mitt eget eksemplar i boksamlingen min etter hvert.

Det som vekket interessen min for boken var selvfølgelig den underlige historien. En person som blir en del av kroppen til en ny person hver dag? Så absurd tenkte jeg. Det er spennende å lese om A sitt liv, og han/hun gir oss innsyn i hvordan denne tilværelsen er. Jeg synes det er vakkert å lese A sin beretning om hva det å være menneske innebærer, og at vi mennesker egentlig er veldig like hverandre. A sin tilværelse har i alle fall gitt han/henne kunnskap om dette. Vi får riktignok ikke bare vite om tilværelsen til A, men også til personene han/hun låner kroppene til for en dag. Jeg synes det er fantastisk at man kan få innsyn i så mange personers liv, og det ved å lese kun en bok!

Logisk nok er ikke tilværelsen til A enkel. Det er både spennende og rørende å lese om A sin første kjærlighet. For hvordan skal et forhold fungere, når den ene parten endrer kropp for hver dag som går?

Vil du lese en spennende, rørende og annerledes bok, så tror jeg “Hver dag” av David Levithan er et godt boktips til deg!

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

 

4 kommentarer
  1. Ååh, for et spennende plott! Har jeg drømt, eller er denne filmatisert nå? Synes å huske at jeg så en trailer som var EKSTREM lik beskrivelsen din i alle fall. Jeg skal lese Kan jeg bli med deg hjem av Marie Aubert som første bok i mai, og den er jeg veldig spent på. Ellers har jeg ikke noen nye tips, for jeg har ikke lest så mye siden forrige gang jeg kommenterte 🙂

  2. Little Miss Sunshine: Du har ikke drømt nei, haha. Filmen var nettopp på kino :)! Derfor jeg ble inspirert til å lese den på nytt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg