Boktips på en mandag – En himmel av brev

SONY DSC

Forlag: Cappelen Damm

Utgitt: 2015

Forfatter: Alyson Richman

Tittel: En himmel av brev

Kilde: Min egen boksamling

For noen måneder siden tipset jeg om boken “Hele livet på en dag” av Alyson Richman. Denne mandagen tipser jeg igjen om en bok skrevet av Alyson Richman, nemlig “En himmel av brev”. Så litt om handlingen:

PORTOFINO, ITALIA, 1943. En ung kvinne går av båten i en liten landsby. Hun har falske identitetspapirer og er livredd for å bli tatt av den tyske soldaten som kontrollerer alle som kommer i land.

Plutselig dukker en fremmed mann opp og hevder han kjenner henne. Soldaten lar henne gå, og hun har ikke noe annet valg enn å bli med den ukjente mannen til huset hans på klippene. Det er hennes sjanse til å overleve.

Bare noen måneder tidligere var Elodie Bertolotti en bekymringsløs cellist i Verona, men så rammer Mussolinis fascistregime familien hennes. Hun blir trukket inn i motstandsarbeidet, og hennes unike musikktalent gjør henne i stand til å redde liv.

I Portofino får Elodie et fristed hos Angelo Roselli, den unge legen som reddet henne. Han er hjemsøkt av skyld og samvittighetsnag, men Elodies ankomst vekker til live et håp han trodde var borte for alltid.

Hentet fra boken “En himmel av brev”.

SONY DSC

Som Richmans forrige bok er også denne bokens handling plassert under andre verdenskrig. Hovedpersonen Elodie blir en del av motstandsarbeidet, og det var spennende å lese om hennes rolle i dette. I tillegg forteller Richman nok en gang om kjærlighet som kan være intens og hjerteskjærende. Kombinasjonen av disse elementene likte jeg svært godt. Boken er fylt med overraskelser, dramatikk og grusomme hendelser. Det kom derfor en del tårer mens jeg leste denne boken. Boken grep tak i meg, og det er lenge siden jeg har lest en bok som ga meg så mange følelser.

Noe jeg dessuten likte veldig godt ved boken var dens herlige skildringer av lidenskap. Flere av karakterene har enten en lidenskap for musikk eller bøker, og jeg storkoste meg mens jeg leste om karakterenes følelser for dette. Med min lidenskap for bøker var det lett å kjenne seg igjen i karakterene, og disse delene var skrevet så nydelig.

Jeg var dessverre ikke helt fornøyd med avslutningen av boken, men jeg vil anbefale dere varmt å sjekke den ut likevel!

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg