Boktips på en mandag – Miss Peregrine’s home for Peculiar Children

SONY DSC

Forlag: Quirk

Utgitt:2013

Forfatter: Ransom Riggs

Tittel: Miss Peregrine’s home for Peculiar Children

Kilde: Min egen boksamling

Denne mandagens boktips er boken «Miss Peregrine’s home for Peculiar Children» av Ransom Riggs. Boken er også oversatt til norsk, men jeg leste den originale utgaven på engelsk. Boken fikk jeg i gave av kjæresten min for mange år siden, og nå har jeg endelig fått lest den! Så litt om bokens handling:

“A mysterious island. An abandoned orphanage. A strange collection of peculiar photographs. It all waits to be discovered in Miss Peregrine’s home for Peculiar children, an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacobs explores its decaying bedrooms and hallways, it becomes clear that Miss Peregrine’s children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow- impossible though it seems -they may still be alive.”

SONY DSC

Dette er virkelig en bok utenom det vanlige, og jeg likte å lese den kjempegodt. Boken er original i det at den er en blanding av fiksjon og fotografi, og jeg har ikke lest noe lignende. Karakterene diskuterte flere spesielle fotografier i historien, og det var morsomt at vi leserne faktisk fikk se disse bildene. Det gjorde at jeg som leser ble ganske engasjert, og jeg følte en slags forbindelse mellom meg og karakterene i boken. Forbindelsen oppsto mest sannsynlig på grunn av at både jeg og karakterene i boken så de samme bildene, og det var for meg en litt underlig og annerledes opplevelse.

Ellers vil jeg si at dette er en spennende historie, og man ønsker å vite mer og mer om disse barna og deres tilværelse. En spesiell bok så absolutt, men det er jo gjerne de man husker. Boken er første del av en trilogi, og jeg gleder meg til å lese de andre bøkene i serien.

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

6 kommentarer
  1. Jaa, jeg likte også denne boken veldig godt! Men IKKE se filmen, den er helt merkelig – og ikke på en bra måte. Jeg begynte såvidt på The Scorpio Races av Maggie Stiefvater i går kveld, men jeg føler ikke jeg har kommet langt nok til å anbefale eller ikke ennå 🙂

  2. Little Miss Sunshine: Jeg så faktisk filmen før jeg leste boken. De har gjort en god del endringer fra boken merket jeg. Følte meg litt forvirret mens jeg leste, haha :p Gleder meg til å lese videre i serien!

   Ja, “The Scorpio Races” har jeg faktisk også i boksamlingen min. Fortell meg gjerne hva du synes om den 🙂

  3. Ina: Ahh, så synd – men man kan oppleve bøker ulikt 🙂 Følte den var så annerledes fra andre bøker jeg har lest. Synes det er morsomt at forfatteren har klart å få så mye inspirasjon fra bildene 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg