Boktips på en mandag – Øya av Victoria Hislop

SONY DSC

Forlag: Schibsted

Utgitt: 2007

Forfatter: Victoria Hislop

Tittel: Øya

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips er “Øya” av Victoria Hislop. Om jeg husker riktig var denne boken nokså populær for en del år siden, men selv leste jeg først boken nylig. Så litt om bokens handling:

Alexis Fielding står foran en av sitt livs store beslutninger, og for å kunne ta det rette valget trenger hun å vite mer om sin mors fortid. Alt Sofia noen gang har fortalt, er at hun vokste opp i en liten landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir Sofia henne et brev som hun skal ta med til hennes gamle venninne Fotini, og lover at Alexis skal få vite mer.

Vel fremme i Plaka blir Alexis overrasket over å oppdage at landsbyen ligger bare et steinkast fra Spinalonga – den lille, fraflyttede øya der det i mange år lå en koloni for spedalske. I Plaka finner hun Fotini, og endelig får hun høre den historien som Sofia har holdt skjult: historien om Alexis’ oldemor Eleni og hennes døtre, og om en familie som har vært hjemsøkt av tragedie, krig og lidenskap. Alexis oppdager hvor tett hennes egen tilknytning til Spinalonga er, og hvordan øyas hemmeligheter holder dem alle i sitt grep.

Hentet fra boken “Øya”.

SONY DSC

Først og fremst synes jeg dette er den ultimate boken å lese om sommeren. Hovedsakelig på grunn av at handlingen er plassert i Hellas, og jeg elsker å tilbringe sommeren i Hellas. Av den grunn opplevde jeg beskrivelsene av Hellas, de ulike greske byene og øyene som idylliske. Jeg opplevde dessuten beskrivelsene som svært realistiske, og syntes det var morsomt å lese en historie plassert i Hellas.

Etter min mening var historien veldig engasjerende, og jeg ønsket å bare vite mer og mer om hvordan familiens historie var. Dessuten var det veldig spennende å få kunnskap og innsyn i tilværelsen til de spedalske. En svakhet ved boken er riktignok at store deler av fortellingen var plassert i fortiden. Historien om Eleni og hennes døtre var utrolig spennende, men jeg følte at man lett glemte historiens utgangspunkt – nemlig Alexis. Det er likevel forståelig at historien om Eleni og døtrene får hovedfokuset, da fortellingen ønsker å vise hvordan familiens fortid preger nåtiden.

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

1 kommentar
  1. Har ikke lest denne, men Soloppgang av samme forfatter for noen år siden, og det ble dessverre ingen høydepunkt for meg. :/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg