Boktips på en Søndag – Og fjellene ga gjenlyd

SONY DSC

Forlag: Schibsted Forlag

Utgitt: 2013

Forfatter: Khaled Hosseini

Tittel: Og fjellene ga gjenlyd

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne søndagens boktips er boken “Og fjellene ga gjenlyd” av Khaled Hosseini, så litt om handlingen:

“Afghanistan, 1952. Abdullah og søsteren Pari bor sammen med faren, Saboor, og stemoren i den lille landsbyen Shadbagh. Saboor er arbeidsledig, og familien lever i fattigdom. Pari betyr alt for broren Abdullah, og han gjør hva som helst for henne. Søsknene legger en dag ut på en reise til Kabul sammen med faren, lykkelig uvitende om skjebnen som venter dem. “

SONY DSC

Jeg har likt Hosseinis tidligere bøker svært godt, og spesielt Drageløperen har en spesiell plass i mitt lesehjerte. Om jeg ikke tar feil har jeg lest boken tre ganger, og som dere sikkert skjønner hadde jeg da store forventninger til “Og fjellene ga gjenlyd”. Jeg fikk den som julegave for flere år siden, men den har stått ulest siden da. Årsaken ligger nok i at jeg hadde så store forventninger til denne boken, og med så store forventninger til en bok kan man lett bli skuffet. En annen grunn til at den ikke har blitt lest er dessuten at jeg er dårlig til å prioritere, men nå ble endelig boken lest og for en herlig leseopplevelse!

En av bokens styrker er at den forteller historien gjennom svært mange ulike karakterer. For min del kan et slikt valg av fortellermåte lett bli forvirrende, og jeg kan lett miste interessen. Hosseini klarer derimot å engasjere meg som leser, og jeg følte at jeg fikk god oversikt mens jeg leste. Det er en kunst å skape en så strukturert historie da den inkluderer så mange karakterers ulike perspektiv, men Hosseini klarte det. Som sagt blir hovedhistorien fortalt gjennom mange ulike karakterers perspektiv, men boken inneholder også mange underhistorier. Underhistorier om de enkelte karakterenes utfordringer knyttet til familie, mål med livet osv. Med andre ord var det ikke et eneste kjedelig øyeblikk i boken, for man fikk enten informasjon om karakterenes egne utfordringer eller info om søsknene Abdullah og Pari.

Alt i alt mener jeg Hosseini nok en gang har skrevet en minneverdig bok, og jeg krysser fingrene for at han publiserer en ny bok i fremtiden.

Har du et eller flere boktips denne søndagen?

6 kommentarer
  1. Som om jeg ikke har nok bøker å lese, så må jeg jo bare legge til denne på leselista. Det vil si, den har stått der en stund, men jeg har ennå ikke somlet meg til å faktisk lese den! Som du kanskje husker så liker jeg Hosseini veldig godt selv! 🙂
   Jeg holder på med Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow akkurat nå, og den er ganske så interessant! 🙂

  2. Har ikke lest den, men har lest Drageløperen og Tusen strålende soler. Synes Drageløperen er hans beste så langt. =)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg