Boktips på en mandag – En liste for livet

SONY DSC

Forlag: Cappelen Damm

Utgitt: 2015

Forfatter: Lori Nelson Spielman

Tittel: En liste for livet

Kilde: Min egen boksamling.

Dagens boktips er boken “En liste for livet” av Lori Nelson Spielman. Det er første gangen jeg leser en av hennes bøker, og jeg ble tipset om å lese den av en kjempeflott kollega. Boken var allerede i bokhylla mi, så hvorfor ikke gi den en sjanse? Det står at boken er et forhåndseksemplar, men jeg synes å huske at jeg kjøpte den på et loppemarked eller brukt gjennom FINN. Jaja, her er litt om handlingen i alle fall:

Brett har for lengst glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet: “lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus” osv.

Nå er hun 34 år og har tilsynelatende alt: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Da moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet, får hun fyken, og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen.

Brett, som er knust av sorg, kan ikke forstå hvorfor moren har gjort dette mot henne. Dessuten er det ikke alle punktene som lar seg fullføre. Hvordan skal hun for eksempel klare å etablere et forhold til faren sin, som døde for flere år siden? Og hvorfor har ikke moren strøket over “finne kjærligheten”?

Hentet fra baksiden til boken.

SONY DSC

Historien om Brett er nokså original og inspirerende. Brett må gjennom denne listen revurdere hva som er viktig i livet, og lærer samtidig enormt mye om seg selv. Det er vel helt ærlig ikke bare hun som lærer litt om seg selv, for jeg tror også vi lesere kan bli inspirert av hennes reise. Likedan som Brett ble jeg som leser mer oppmerksom på hva man bør verdsette i livet, og at man gjennom den stressende hverdagen lett kan glemme seg selv.

Boken har riktignok noen klisjer, men klisjer aksepterer jeg gledelig dersom bokens historie veier opp for dette. “En liste for livet” klarte nemlig å overraske meg flere ganger gjennom lesingen, og de siste 250 sidene av boken leste jeg i “one sitting”. Da var jeg så inn i historien at det var fint umulig å legge fra seg boken. Ahh, det er den herligste følelsen vi bokelskere kan føle.

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

4 kommentarer
  1. Mariann Sæther Tokle: Så artig at du nevner en bok av Isabel Allende! Har skaffet meg flere av bøkene hennes, og er spent på hennes forfatterskap :)!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg