Boktips på en fredag – Warm Bodies av Isaac Marion

SONY DSC

Forlag: Vintage Books

Utgitt: 2010

Forfatter: Isaac Marion

Tittel: Warm Bodies

Kilde: Min egen boksamling

 

I oktober leste jeg boken “Warm Bodies”, og det var perfekt å lese denne boken like før Halloween. Du lurer kanskje på hvorfor det var den perfekte boken å lese da. Jo, boken handlet nemlig om zombier!

Jeg trodde aldri jeg kom til å like en bok om zombier, men “Warm Bodies” av Isaac Marion skiller seg ut. I en verden som har blitt herjet av en pest som gjør at mennesker blir til zombier møter vi R. En zombie med ingen minner om fortiden, som er på jakt etter menneskekjøtt og hjerne. Dette høres jo barbarisk og nokså pessimistisk ut, men en dag møter han Julie. Julie endrer alt, og han velger å redde henne istedenfor å spise henne. Dette utvikler seg til et uvanlig vennskap.

SONY DSC

Selv om boken er fylt med blod og gørr, handler den om hva det vil si å være menneske. Den får deg til å undres over hva det å være menneskelig faktisk innebærer. Dette var rett og slett en unik zombie-bok, som jeg tror jeg sent vil glemme. Boken har blitt filmatisert, og har fått to oppfølgere i bokformat. De bøkene skal du ikke se bort ifra at jeg kommer til å lese en gang i fremtiden.

Jeg må i tillegg nevne at forfatter Isaac Marion skriver humoristisk. Hans beskrivelser av zombienes utseendet og væremåte kan få deg til å humre for deg selv. Til slutt vil jeg si at forfatteren har klart å skrive en bok med nokså motstridende elementer. Nemlig en historie om en zombieapokalypse som samtidig er hjertevarm og humoristisk.

Har du et boktips denne fredagen?

4 kommentarer

Siste innlegg