En vakker katastrofe

https://www.cappelendamm.no/sek-asset/external-resources/highres/product/9788202440268.jpg

Tittel: En vakker katastrofe

Forfatter: Jamie McGuire


Antall sider: 375

Forlag: Cappelen Damm

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Dette er den første boka om Abby og Travis. På overflaten er Abby Abernathy prototypen på en flink og ordentlig jente. Hun verken røyker eller drikker, og har en passe mengde cardigans i klesskapet. Selv tror Abby at hun har lagt de mørke opplevelsene fra oppveksten bak seg, men da hun ankommer college for å begynne et nytt liv sammen med bestevenninnen, treffer hun Travis, Eastern Universitys vandrende one night stand og alle hennes gode intensjoner settes på prøve. Travis «Mad dog» Maddox ? tøff, sexy og dekket av tatoveringer ? er akkurat den typen Abby bør sky som pesten. Han finansierer studiene ved å slåss på illegale klubber, og har alltid et kobbel med jenter etter seg. Abby lover seg selv at hun aldri skal falle for Travis, og i stedet innleder de et vennskap

Hentet fra adilibris.no

 

Om forfatteren:

Jamie McGuire ble født i Tulsa, Oklahoma. Hun skriver innenfor New Adult sjangeren, og gjorde stor suksess med “Beautiful Disaster”/En vakker katastrofe og “Walking Disaster”/En vandrende katastrofe. I ettertid har hun også skrevet en bokserie om Maddox brødrene, som dessverre ikke har blitt oversatt til norsk. Bøkene i Maddox-serien heter “Beautiful Oblivion”, “Beautiful Redemption” og Beautiful Sacrifice”.

Min mening:

Jeg har vurdert å lese denne boken en god stund. Primært på grunn av det nydelige coveret. Ja, jeg er skyldig i å velge mange bøker ut i fra coveret. Denne boken var heldigvis ikke bare fin å se på, men den var også veldig bra! Jeg tror ikke jeg har lest noe så avhengighetsskapende på leeeenge. Jeg satt opp til langt på natt da jeg leste boken, og måtte tvinge meg selv til å slutte å lese. Men så fort jeg våknet neste morgen var det bare å begynne å lese “En vakker katastrofe” igjen. Den var spennende, engasjerende og handlingsdrevet. Det skjedde som dere sikkert forstår ganske mye, og man kan helt klart kalle det en handlingsdrevet roman. Jeg foretrekker heller bøker som fokuserer på karakterene, men gjett hva. Denne boken hadde også et bredt spekter av karakterer som fanget interessen min. En vinn-vinn situasjon!

Jeg kunne relatere til Abby på enkelte deler, og hun var en spennende karakter som gjorde både forståelige og helt merkelige valg På den måten kunne man som leser knytte seg til karakterene. De ble veldig menneskelige og realistiske.

Boken inneholdt en del dramatiske og vanskelige situasjoner. Situasjoner, valg og handlinger som fikk meg til å møtte revurderere mine moralske meninger. Det gjorde det nesten vanskelig å lese videre, men samtidig kunne jeg ikke stoppe. Jeg måtte vite hvordan dette ville ende! Travis og de andre bipersonene var også karakterer jeg likte godt og som vekket interessen min. Selv om de også kunne gjøre meg litt irritert, haha.

Jeg anbefaler denne boken varmt videre, og jeg krysser fingre for at Cappelen oversetter bøkene om Maddox-brødrene etterhvert. De har oversatt en vandrende katastrofe, og den står på leselista mi!

 

Terningkast

Sterk femmer

 

Har du lest boken, og hva var din mening om den?