Stygg kjærlighet

Om boken:

Da Tate Collins møter flygeren Miles Archer, vet hun at det ikke er kjærlighet ved første blikk. De vil ikke engang gå så langt som å anse seg som venner. Det eneste Tate og Miles har felles, er at de uten tvil begjærer hverandre sterkt. Og når dette blir klart for dem, innser de at de har de perfekte rammer rundt forholdet. Han vil ikke ha kjærlighet, hun har ikke tid til kjærlighet, så da står bare sexen igjen. Avtalen ville fungert perfekt, hvis Tate bare klarte å holde de to reglene Miles har satt opp.

Spør aldri om fortiden.
Ikke forvent noe om fremtiden.

 

Om forfatteren:

Colleen Hoover, født 11 Desember 1979, har skrevet 7 romaner og 1 novellesamling. Hennes bøker er innenfor New Adult og Young Adult-sjangeren. Hun publiserte sin første roman, Slammed, i 2012. Siden da har alle hennes romaner havnet på New York Times Best Seller’s List.

Min mening:

Jeg har hørt mye om Colleen Hoover, og spesielt mye om denne boken. Ikke så rart egentlig, siden det er akkurat denne boken som skal filmatiseres ganske snart. Mange har skrytt henne opp til skyene, og sagt at etter at du har lest bøkene hennes blir ingen andre bøker det samme igjen. Jeg syntes dette var litt vel positive ord, men jeg skjønner så absolutt hva de mener.

Boken er nemlig utrolig avhengighetsskapende, og jeg leste denne boken i “one sitting”. Jeg begynte altså å lese denne boken, og jeg sluttet ikke før jeg kom til siste side. Det tok meg tre timer, og på disse tre timene følte jeg iver, engasjement, glede, spenning, sinne og sorg. Det var en berg og dalbane, og det var litt av en tur for å si det mildt! Jeg har aldri vært så inn i handlingen av en bok før, og jeg elsker når bøker griper meg så mye.

Boken høres riktignok litt overfladisk ut, og dette forventet jeg også. Men boken var så mye mer! Den var veldig dyp og tok opp viktige emner. I tillegg var det et bredt spekter av mange spennende karakterer. Karakterene var komplekse og hadde realistiske personligheter. Det føles rart å være ferdig med boken, og jeg vil bare ha mer. Samtidig som jeg er tilfreds med avslutningen, men man vil alltid ha mer av det gode. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste, og jeg skal definitivt lese alle bøkene hennes!

 

Terningkast: en soleklar 6!

Har dere lest boken, og hva var deres mening om den?

 

Ved Vannkanten

Tittel: Ved vannkanten

Forfatter: Sara Gruen


Antall sider: 371

Forlag: Bazar

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

De virkelige monstrene kommer i mange forkledninger og kan være nærmere enn du tror.

Madeline Hyde, en ung sosietetskvinne fra Philadelphia, følger motvillig med ektemannen og deres beste venn til det skotske høylandet på jakt etter sjøormen i Loch Ness ? samtidig som et virkelig monster, Hitler, fører krig mot de allierte. I den lille landsbyen har lokalbefolkningen ikke annet enn forakt for de privilegerte nykommerne.

 

Maddie blir overlatt til seg selv på den isolerte kroa, der det er mangel på mat og brensel, og et besøk av postbudet kan bety tragiske nyheter. Likevel finner Maddie seg etter hvert til rette, og hun innser at ingenting er som det gir seg ut for og at monstre kan dukke der du minst venter det.

Hentet fra bazarforlag.no

 

Om forfatteren:

Sara Gruen ble en litterær superstjerne med “Vann til elefantene”, som ble bestselger verden over. Boken fikk en rekke litterære priser, og ble filmatisert med Reese Witherspoon og Robert Pattinson i hovedrollene. Bøkene hennes er oversatt til 43 språk og har solt i mer enn 10 millioner eksemplarer. “Ved vannkanten” er hennes femte roman. På norsk foreligger også “Vann til elefantene” og “Apehuset”.

 

Min mening:

Jeg storgledet meg til å lese denne boken. Først og fremst fordi jeg likte “Vann til elefantene” så godt, og jeg syntes både boken og filmatiseringen var bra. “Ved vannkanten” både imponerte og skuffet meg. Boken har en spennende og unik historie, og omhandler et emne som jeg ikke har lest om tidligere. Det er selvfølgelig for min del et stort pluss at handlingen er plassert i Skottland. Mye fordi jeg gjerne vil reise dit i nærmeste fremtid, og ikke minst på grunn av at jeg for tiden er i Outlandermodus. Nå er jeg riktignok i “Droughtlander” siden jeg venter på sesong to av den fantastiske tv-serien. Det var mye kjent og ny informasjon fra Skottland, og jeg storkoste meg.

Det var dessuten mye driv og spenning i boken, og jeg satt spesielt klistret til boken de siste 200 sidene av boken. Det var mye handling, både hendelser som var sjokkerende og uventet, men også dessverre litt forutsigbart. For min del blir det litt forutsigbart siden jeg har lest Sara Gruens tidligere roman “Vann til elefantene”. Begge disse romanene har til felles at de omhandler et problematisk ekteskap, og dessverre er mye av handlingsforløpet rettet mot dette nokså likt. Dette skuffet meg dessverre, og jeg syntes det ble litt lite originalt. Spesielt når samme forfatter har skrevet om dette tidligere, men samtidig gir det også styrke til romanen. Ikke minst er dette et svært viktig tema, som godt kan fremheves flere ganger. Men det skuffet meg likevel, siden handlingsforløpet da blir så likt med hennes tidligere roman. Det blir derfor litt kjedelig…

Boken har et vidt spekter av karakterer, og mange interessante også. Du har både de du vil heie frem, støtte, beundrer og ikke minst de du ønsker kunne blitt røsket ut av boken. Jeg anbefaler dere å gi denne boken en sjanse, og den ga meg underholdning!

 

Terningkast svak 5

Har dere lest “Ved vannkanten”, og hva var deres mening om den?

Har dere lest hennes tidligere romaner? For eksempel “Vann til elefantene”, “Apehuset” osv?