Ildbarnet

Tittel: Ildbarnet (Firestarter)

Forfatter: Stephen King


Antall sider: 440

Forlag: Cappelen Damm AS

Kilde: Bokhylla

Utgitt: 1996

 

Om boken:

Charlie kan sette fyr på ting bare ved å stirre på dem. Organisasjonen The Shop vil tvinge 8-åringen til å bruke sine evner i et spill om verdensherredømmet. De glemmer imidlertid at selv et barn kan føle triumf når det har overtaket og når det endelig har sjansen til å hevne seg.

 

Om forfatteren:

Den amerikanske forfatteren Stephen King debuterte med romanen “Carrie” i 1974, men det store gjennombruddet kom med “Ondskapens hotell”, også kjent som filmen “The Shining”. Stephen King og hans kone Tabitha, er bosatt i Bangor, Maine. Også hun er forfatter. Paret har tre barn.

 

Min mening:

Dette er den andre boken jeg leser av Stephen King. Jeg har tidligere kun lest hans første publiserte roman, nemlig Carrie. Jeg har en stor samling av bøkene hans, og forventer store ting fra han. Riktignok må jeg si meg skuffet over ildbarnet.

Ildbarnet handler som sagt om Charlie som kan lage og kontrollere ild, noe jeg fant ekstremt spennende siden jeg eeelsker x-men. Mutanter, superhelter og uforklarlige egenskaper har jeg alltid sett på som svært interessant. Av den grunn trodde jeg at jeg kom til å like denne boken nettopp på grunn av dette. Denne delen av historien likte jeg godt, og det var forklart dypt. Vi fikk vite historien bak disse egenskapene, og det var både uhyggelig og spennende.

Stephen King er kjent for sitt brede spekter av karakterer, og ikke minst de gode skildringene av dem. Jeg syntes karakterene var godt beskrevet, men det er ingen karakerer som vil bli minneverdige for min del. Men dette var helt klart en av bokens sterke sider.

Det jeg likte aller minst ved boken er selve drivet i historien. Handlingsforløpet går dessverre altfor sakte, og det blir kjedelig i lengden. Det skjer for lite, og jeg mister fort konsentrasjonen. Noe jeg synes er utrolig trist når historien hadde et så spennende utgangspunkt.

Alt i alt er jeg skuffet over denne boken, men jeg visste at mange ikke har denne som favoritt blant Stephen Kings bøker.

Terningkast svak 4

 

Har du lest Ildbarnet, og hva var din mening om den i så fall?

Har du lest noe av Stephen King? I så fall hva?