172 Hours on the moon

 http://d.gr-assets.com/books/1328284786l/12810834.jpg

Om boken:

Tre tenåringer skal bli valgt ut til tidenes tur. Det har gått mer enn 40 år siden NASA sendte første mennesket til månen, og de trenger penger for ny forskning. Derfor bestemmer de seg for å lansere et historisk internasjonalt lotteri hvor da tre heldige tenåringer vil vinne en ukes tur til månen på basen DARLA 2.

 

Min mening:

Dette blir en svært kort omtale av denne boken, men denne boken har også en morsom historie. Jeg hadde hørt mye om denne boken fra Booktoube. Altså hadde jeg sett flere gode bokomtaler av denne boken på Youtube. Jeg dro på et av bibliotekene her i Trondheim, og til min store gledelse fant jeg boken! Jeg lånte den, og begynte å lese med stor iver. Jeg syntes det var morsomt at noe av handlingen var plassert i Norge, og syntes dette var litt spesielt. For det første var det uvant å se navnene Mia, Silje osv bli brukt i en engelsk bok. Jeg så derfor litt ekstra på selve boken, og så at forfatteren het JOHAN HARSTAD! Her satt jeg altså og leste en engelsk bok, når originalversjonen egentlig er skrevet på MORSMÅLET mitt!!! Aldri gjort noe lignende før..Vanligvis leser jeg mange bøker oversatt fra engelsk til norsk, men andre veien nada. Jeg følte meg bra dum da jeg fant ut dette, men jeg fortsatte selvfølgelig å lese boken! Jeg kom aldeles ikke til å dra ned på biblioteket for å låne den norske versjonen. Jeg hadde allerde begynt å lese boken, og ingenting kunne klare å løsrive meg fra den. Så spennende var den nemlig!

Riktignok var de første 100 sidene litt kjedelige, men etter de var det umulig å løsrive seg fra romanen. Dessuten var disse 100 sidene nødvendige, for vi trengte bakgrunnshistorien og forklaringene for å forstå resten av historien. Skal jeg beskrive denne boken med et ord er det nervepirrende. Den ble bare skumlere og skumlere, og jeg ble totalt hekta. De siste sidene ble lest med oppspilte øyne, og jeg anbefaler dere sterkt å lese boken! Den vant forresten Brageprisen og har blitt kåret til tidenes ungdomsroman.

Terningkast 5

 Har dere lest boken, og hva var i så fall deres mening om den?

Har dere også lest en bok på et annet språk, når den originalt var skrevet på norsk? Med vilje eller ikke, hehe.