Alex – Spennende og uforutsigbar!

Tittel:Alex

Forfatter: Pierre Lemaitre

Forlag: Aschehoug

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelig?

Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne er blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil.
Men når politiet finner ut av hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde.

Hentet fra her.

Min mening:

Jeg hadde for å være helt ærlig svært lave forventninger til denne boken, ettersom at det virket som om den ville være i krimsjangeren. Generelt liker jeg ikke krim, og jeg synes det ofte bare blir samme gamle regla. Etter min mening er krim ofte forutsigbart, og det skjer svært lite nytt. Men “Alex” overrasket meg noe så innmari! Jeg tror jeg aldri har blitt så positivt overrasket over en krimbok noensinne, og jeg endte opp med å elske denne boken. Den var slettes ikke forutsigbar, og jeg fikk mange overraskelser da jeg leste denne boken. Ingenting var som forventet, og jeg elsket det! Den ble som dere sikkert forstår svært spennende bare i det at den var så lite forutsigbar, og ikke minst på grunn av den handlingsfylte handlingen! Det var noe som skjedde hele tiden, og jeg klarte ikke å løsrive meg fra boken.

Jeg må likevel advare dere, for det er flere scener som var grusome og sjokkerende. Men uansett hvor grusomme de var måtte jeg lese videre. Ingenting kunne stoppe meg, for jeg måtte lese videre!

Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste, og jeg er irritert over meg selv for å ikke å ha lest den før. Forfatteren har kommet med en ny bok om samme kriminalbetjent, og den heter “Irène”. Jeg kommer helt klart til å sluke den boken ved nærmeste anledning!

PS- Stort bonus at både forfatter og handling foregår i Paris. Merket hvor mye jeg savner å lære både om det franske språket og kulturen!

Har dere lest boken, og hva er i så fall deres mening?

Terningkast: 6

 

OUTLANDER FEVER


Som noen av dere kanskje har fått med dere eeeelsker jeg Outlander. Både bokserien og tv-serien. Den har rett og slett alt. Den har fantasy, science-fiction, historie, action, drama og selvfølgelig romantikk. Det er helt klart min favorittserie, og Game of Thrones kommer på en god andreplass. Dere må gi bøkene og tv-serien en sjanse! Jeg gleder meg dessuten som en liten unge til sesong 2 kommer 10 april. Ahhh, ikke lenge igjen nå!

Like før jul kjøpte jeg bok to av serien Outlander. Dette blir dessverre den siste boken som blir publisert på norsk i serien, men alle de andre bøkene er tilgjengelige på engelsk.

Til jul fikk jeg også volume 1 og volume 2 av sesong 1. Nå har jeg heldigvis skaffet meg DVD-spiller også! Det hadde jeg nemlig ikke før jul, hehe.

Nevnte jeg at serien har verdens vakreste introsang og klipp? Bare se og hør selv!
 
Har dere sett tv-serien eller lest bøkene? Hva er deres mening i så fall?