Boktips på en mandag- Danny og den store fasanjakten av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2016 (Norsk utgave)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: Danny og den store fasanjakten

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips vil være boken “Danny og den store fasanjakten” av Roald Dahl. For å fortelle litt om bokens handling henviser jeg til baksideteksten til boken.

«Danny synes at faren hans er den mest utrolige og spennende far noen gutt noen gang har hatt. Men faren hans gjemmer på en stor hemmelighet. Det er denne hemmeligheten som fører dem til det merkeligste av alle eventyr, og takket være den dristige planen deres viser Danny seg som en sann verdensmester.»

Hentet fra baksiden til boken “Danny og den store fasanjakten”.

SONY DSC

Jeg har lest flere bøker av Roald Dahl i det siste, og ikke overraskende var denne boken også en herlig leseopplevelse. Språket til Dahl og alle beskrivelsene er livlige, og man trekker lett på smilebåndet mens man leser. Det som dessuten gjør Roald Dahls bøker så spesielle, er hans utfyllende og humoristiske karakterbeskrivelser. Dette gjelder både beskrivelser av gode og onde karakterer, og det er vel spesielt beskrivelsene av de onde karakterene som lett får leserne til å le. Historien om Danny er virkelig underholdende, og jeg anbefaler deg å gi boken en sjanse.

Har du lest “Danny og den store fasanjakten”?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

Litterære Accessories – Praktisk og søtt bokmerke

Heisann!

Fremover ønsker jeg å skrive noen innlegg innen kategorien “Litterære Accessories”. Det passende navnet, “Litterære Accessories”, var det en av mine gode venninner som foreslo, og jeg synes det passer perfekt. I disse innleggene kommer jeg til å vise alt fra t-skjorter til et bokmerke. Med andre ord kan det være ganske mye – så lenge det er relatert til bøker. Derfor passet det perfekt med navnet “Litterære Acessories”, for tilbehør kan jo være så mye!

Jeg kommer ikke til å sette en fast dag for når disse innleggene kommer til å bli publisert, men heller skrive disse innleggene når jeg kommer på noe passende. Selv synes jeg det er veldig artig å se på folks samlinger av bokmerker, t-skjorter relatert til deres favorittbøker osv- Så jeg håper dere får glede av å lese disse innleggene.

SONY DSC

I dag skal jeg vise dere et bokmerke jeg fikk i julegave av foreldrene til kjæresten min. For det første må jeg si at det er utrolig søtt, med det smilende ansiktet og beina som dingler ut av boken. I tillegg er det utrolig praktisk, for man ser tydelig hvor langt man har kommet i boken.

SONY DSC

“Tittei”

Hva syntes du om bokmerket?

 

SVK av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Bokklubbens barn

Utgitt: 1994 (Norsk utgave)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: SVK

Antall sider: 208

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Sophie blir fanget som en liten mygg i den enorme kjempens hånd, og er sikker på at hennes siste time er kommet. Det eneste som ikke er sikkert, er hvordan kjempen vil spise henne… Rå, kokt eller sprøstekt som en baconskive?

HELDIGVIS! viser det seg at Sophie er blitt fanget av SVK, den eneste vennlige kjempen i landet. Han spiser ikke menneskebønner, han bare lager drømmer. Men de andre grugrøsselige kjempene smasker i seg barn fra alle verdenshjørner – hver eneste natt… Noe må gjøres for å stoppe dem! Sophie og SVK setter i verk en avskremmende, hjerneforstyrrelig plan.

Hentet fra baksiden til boken “SVK”.

 

SONY DSC

Min mening om boken:

Jeg er i modus for å lese bøkene til Roald Dahl, og dermed ga jeg “SVK” en sjanse. En god venninne av meg har rost denne barneboken opp til skyene, og hun har vel generelt snakket positivt om alle bøkene til Roald Dahl. For noen år tilbake var jeg så heldig å finne boken på et loppemarked, og etter å ha lest boken skjønner jeg all rosen. Den fortjener det virkelig!

Selve historien om SVK og Sophie er genial, og man småler av alle eventyrene de begir seg ut på. Ikke minst smålo jeg godt av det merkverdige og humoristiske språket til SVK. Man kan si at språket hans er glitrende, ved at han finner opp sine egne ord som likevel gir mening. Boken er virkelig ren underholdning, og den er fylt med vennskap, humor og dramatikk.

Om jeg ikke husker feil ble boken filmatisert i 2016, og jeg gleder meg til å se den!

Terningkast 6

Har du lest “SVK”, og hva var i så fall din mening om boken?

Boktips på en mandag – Kongedreperkrøniken av Patrick Rothfuss

SONY DSC

Tittel på serie: Kongedreperkrøniken

Tittel på bøker:

Vindens navn ( 2014-Norsk utgave)

En vis manns frykt (2014-Norsk utgave)

Forfatter: Patrick Rothfuss

Forlag: Bazar

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Beklager for at jeg ikke ga et boktips forrige uke, men denne mandagens boktips vil være bokserien “Kongedreperkrøniken” av Patrick Rothfuss. Hittil har det blitt publisert to bøker i serien, nemlig “Vindens navn” og “En vis manns frykt”. Jeg vil fortelle litt om handlingen til den første boken, “Vindens navn”.

Dette er fortellingen om Kvothe, en ung mann som vokser opp til å bli den mest beryktede arkanisten- trollmannen- som verden noensinne har sett. Fra barndommen i en trupp med omreisende artister via årene som foreldreløst gatebarn i en storby full av kriminalitet, til hans dristige og frekke forsøk på å komme inn på en legendarisk magiskole.

Vindens navn er en actionfylt historie skrevet med en dikters hånd, en mektig oppvekstroman om en ung mann med magiske evner.

Hentet fra baksiden til boken “Vindens navn”.

SONY DSC

For det første synes jeg historien om hovedkarakteren Kvothe er utrolig spennende. Det er veldig interessant å lese om Kvothe som til tider er et geni, men som gjør både gode og dårligere valg.

Noe jeg også finner veldig interessant ved bøkene er selve magisystemet, og det er spennende å lese om hvordan magien fungerer i denne verdenen. På enkelte områder føler jeg bøkene minner meg om Harry Potter, og dermed vil jeg kanskje si at dette er Harry Potter for voksne

Språket til forfatteren er svært detaljrikt, og som dere ser på bildene er bøkene litt av noen mursteiner. Bok to er for eksempel på over 1000 sider. Man skulle da kanskje tro at en historie som blir fortalt over så mange sider med et detaljrikt språk ville bli tung å lese. Til tross for dette mener jeg at man lett blir engasjert i historien om Kvothe, for detaljene gir dybde til historien og på slutten av bok to ønsket jeg å lese mer om Kvothe. Jeg gleder meg veldig til å lese tredje bok i trilogien, men hittil har jeg ikke hørt når publiseringsdatoen vil være. Så jeg får smøre meg med tålmodighet.

Har du lest noen av bøkene i trilogien «Kongedreperkrøniken»?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

Heksene av Roald Dahl

SONY DSC

Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2015 (Norsk, 6.opplag)

Forfatter: Roald Dahl

Tittel: Heksene

Antall sider: 192

Kilde: Min egen boksamling

 

Om handlingen:

Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. De bor i vanlige hus og har vanlige jobber. Det er derfor det er så vanskelig å fange dem.

Hentet fra baksiden til boken

 

Om forfatteren:

Roald Dahl- er verdens mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger. Bøkene er oversatt til mer enn 50 språk og har solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Hentet fra baksiden til boken

SONY DSC

Min mening:

Jeg leste boken i oktober, og det var virkelig passende å lese boken “Heksene” i måneden oktober, for jeg føler høsten er årstiden man kan lese om disse fryktelige skapningene. Boken ble i alle fall ferdiglest på 1-2-3, og det var en magisk leseopplevelse.

Heksene har selvfølgelig en sentral rolle i denne historien, og Roald Dahl beskriver hvordan heksene er på en morsom måte. Samtidig er disse beskrivelsene uhyggelige, og dermed synes jeg Dahl skaper en unik stemning ved å kombinere morsomme og uhyggelige elementer. Dette mener jeg er super underholdning, og bokens historie er etter min mening virkelig genial og kreativ. En stor bonus er at noe av handlingen utspiller seg i Norge, og det var artig å lese om hvordan heksene var i Norge og England. Jeg trakk i alle fall litt ekstra godt på smilebåndet da jeg leste de delene som utspilte seg i Norge.

Riktignok kan man ikke si at elementene fra Norge var den eneste bonusen, for en herlig bonus ved boken var selvfølgelig illustrasjonene. De morsomme og spesielle illustrasjonene skaper liv til historien, og blir prikken over i’en sammen med Dahls stemningsfulle historie og livlige språk.

Terningkast 6

Har du lest “Heksene”, og hva var i så fall meningen din om boken?

Boktips på en mandag- New Zealand-trilogien av Sarah Lark

SONY DSC

Tittel på serie: New Zealand-trilogien

Tittel på bøker:

Den lange, hvite skyens land (2013-Norsk utgave)

Maorienes sang (2014-Norsk utgave)

Kivien kaller (2015-Norsk utgave)

Forfatter: Sarah Lark

Forlag: Bazar

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Beklager for null oppdatering de siste månedene, men nå er jeg forhåpentligvis tilbake med nye innlegg om bøker. Jeg ønsker denne mandagen å tipse dere om en bokserie, nemlig bøkene i New Zealand-trilogien av Sarah Lark. For å ikke røpe for mye om hva bokserien handler om henviser jeg kun til baksideteksten til den første boken “Den lange, hvite skyens land”.

London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen.

Samtidig blir den vakre rikmansdatteren Gwyneira Silkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales.

På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen. Tilværelsen- og ektemennene- på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på.

En fengslende historie om kjærlighet og hat, tillit og fiendskap, og to familier som er uløselig knyttet sammen.

 

Hentet fra baksiden til boken “Den lange, hvite skyens land”.

SONY DSC

Dette er etter min mening en svært underholdende og avhengighetsskapende bokserie. Om jeg ikke husker feil leste jeg ut den første boken i serien på noen få dager, og jeg var helt oppslukt i historien. Bøkene er fylt med masse romantikk og spenning, og ikke minst er de fylt med mange dramatiske hendelser. Bøkene utspiller seg i New Zealand, og jeg kan ikke huske å ha lest bøker som har handlingsforløpet i New Zealand. Dette fant jeg veldig interessant, og det er alltid spennende å lese bøker hvor handlingen foregår på ukjente og nye steder. Da har man mulighet til å lære noe nytt om stedet samtidig som man får underholdningsverdi.

En fin bonus er forresten de praktfulle coverne til bøkene- så nydelige!

Har du lest denne bokserien?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?