Litterære Accessories – It’s LeviOsa, not LeviosA

Da var det på tide med et nytt innlegg i kategorien “Litterære Accessories”, og jeg fortsetter å vise noen av de kule gavene jeg har fått av venner og familie opp gjennom årene. Dette bildet fikk jeg av en venninne for noen år siden, og det er så nydelig!

SONY DSC

Dere skjønner vel hvem sitt sitat dette er? ? Hermine!

SONY DSC

Broderingen av sitatet har faktisk venninnen min laget selv, og jeg husker at jeg hylte av glede da jeg åpnet denne gaven. Jeg syntes det var så kreativt, og ble gledelig overrasket over at det var Harry Potter-relatert.

Hva synes dere om bildet?

NYTT I HYLLA # Jojo Moyes

For noen uker tilbake fortalte jeg at jeg hadde bestilt noen bøker fra Awesomebooks.com. Tidligere har jeg vist noen av klassikerne jeg kjøpte fra den nettbutikken, men jeg kjøpte også noen flere bøker.

SONY DSC

“Paris for One”

“Silver Bay”

“After You”

“The Ship of Brides”

“The Peacock Emporium”

“The Last Letter from your Lover”

“Sheltering Rain”

Alle av Jojo Moyes.

SONY DSC

I fjor høst leste jeg “Me Before You” av samme forfatter, og det inspirerte meg til å lese flere av bøkene hennes. Det var dessuten en enkel sak da bøkene hennes kostet mellom 30-40 kroner på Awesomebooks.com. Da får man noen mulige skatter til en rimelig penge.

SONY DSC

Den første boken jeg kommer til å lese vil nok være “After you”. Jeg er veldig spent på hvordan det går videre med karakteren Lou, og jeg ble nokså overrasket da jeg hørte at det nå har kommet en tredje bok. Jeg krysser fingrene for at jeg liker bok to om Lou såpass godt at jeg også ønsker å gi bok tre en sjanse.

Har dere lest noen av disse bøkene av Jojo Moyes?

Litterære Accessories – Verdens fineste klut

Jeg fortsetter å vise noen av de flotte gavene jeg fikk i fjor, for flere av dem passer nemlig inn i kategorien “Litterære Accessories”. Som en forsinket julegave fikk jeg denne nydelige kluten av en venninne.

SONY DSC

SONY DSC

Kluten har hun strikket helt selv, og dere skjønner vel hvor hun har hentet inspirasjon angående fargene? Nemlig fra RAAAVNKLO. Derfor synes jeg det er verdens fineste klut. En bonus er det nydelige mønsteret i kluten- såå fiint!

Hva synes dere om Ravnklokluten?

 

Boktips på en mandag – Marsboeren av Andy Weir

SONY DSC

Forlag: Pantagruel

Utgitt: 2015

Forfatter: Andy Weir

Tittel: Marsboeren

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips vil være boken “Marsboeren” av Andy Weir, og først litt om handlingen:

Fa ham hjem.

En astronaut blir etterlatt på Mars uten mulighet til å kontakte Jorden. Han har forsyninger for 11 måneder. Redningsaksjonen kan komme om 4 år. Tidligst. Men han nekter å gi opp. Vil han overvinne de umulige oddsene?

Loggnotat: Sol 6

Nå ligger jeg jævlig tynt an.

Det er min veloverveide mening.

Jævlig tynt an.

Hentet fra baksiden til boken “Marsboeren”.

SONY DSC

Jeg var veldig skeptisk til boken “Marsboeren”. Universet er så stort og mystisk, og å bli etterlatt på Mars, helt alene, det må jo være verdens verste mareritt. Da har man virkelig problemer. Av den grunn forventet jeg at jeg kom til å oppleve boken som veldig skummel, men jeg sitter igjen med så mange flere leseerfaringer. Ja, den var så absolutt skummel og nervepirrende, men den var også så mye mer. “Marsboeren” overrasket meg virkelig.

For det første er boken fylt med veldig mye humor og ironiske kommentarer fra hovedpersonen Mark Watney, og jeg smilte og smålo gjennom store deler av boken. Dette gjorde historien fargerik for min del.

Historien inneholder også en del komplisert info, mye på grunn av at hovedpersonen er strandet på Mars og er astronaut. Likevel klarer forfatteren, gjennom Mark Watneys humoristiske forklaringer, å gjøre dette forståelig for oss leserne.

Boken inneholdt spenning fra start til slutt, og jeg anbefaler deg å lese “Marsboeren”.

Har du lest “Marsboeren” av Andy Weir?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

Jellicoe Road av Melina Marchetta

SONY DSC     

Forlag: Heinesen forlag

Utgitt: 2014 (Norsk utgave)

Forfatter: Melina Marchetta

Tittel: Jellicoe Road

Antall sider: 293

Kilde: Anmeldereksemplar

 

Om handlingen:

Som barn blir Taylor forlatt på 7-Eleven av moren sin. Seks år senere innhentes hun av fortiden, når enda en person forsvinner i Taylors nærhet, mens en annen vender tilbake. Samtidig pågår gjengkrigen på Jellicoes internatskole for fullt, og et manuskript viser seg å inneholde nøkkelen til Taylors fortid. Hvem var barna som var med på det fryktelige for nesten 22 år siden? Er deres skjebne sammenflettet med Taylors?

Jellicoe Road er ikke bare en spenningsladet roman som tar et godt tak om leseren fra første side. Det er også en vakker, rystende og intrikat skildring av to generasjoners vennskapsbånd som viser hjerteskjærende likheter med hverandre. Som leser dras du inn i et finmasket nett som spenner seg over tid og rom.

Hentet fra baksiden til boken “Jellicoe Road”

 

Om forfatteren:

(f.1965) er en av Australias mest bejublede forfattere. Hun har skrevet åtte bøker, er oversatt til 17 språk og har mottatt en rekke prestisjefylte priser. Med Jellicoe Road har hun fått en stor tilhengerskare av unge og voksne lesere verden over.

Hentet fra bokomslaget til boken “Jellicoe Road”.

 

Min mening:

Jeg må innrømme at jeg hadde nokså blandede følelser da jeg leste “Jellicoe Road”. Først vekket boken veldig interessen min, da jeg som leser allerede fra første side ble grepet inn i en intens dramatikk. Deretter følte jeg en del forvirring og frustrasjon, for videre i boken fant jeg det vanskelig å forstå selve historien. Det var for min del vanskelig å få oversikt over hvordan alt hang sammen, og jeg følte meg dermed nokså irritert. Heldigvis ga jeg ikke opp boken, for ca halveis i boken begynte ting å løsne for min del. Da begynte jeg å forstå hvordan ting hang sammen.

Om jeg skal beskrive denne boken, vil jeg beskrive den som emosjonell, dyster og samtidig sterk. Underveis klarte den å overraske meg flere ganger, og historien tok retninger jeg ikke forutså. Dessuten klarte den å vekke følelser i meg som leser, og jeg skal innrømme at det kom noen tårer på slutten.

Karakter 4/5

Har du lest “Jellicoe Road” av Melina Marchetta? Hva var din mening i så fall?

Litterære Accessories – Notatbok

Jeg er ekstremt glad i å samle på notatbøker. Det er så deilig å få samlet ned ideer og gjøremål, men noen notatbøker er faktisk for vakre til at man kan skrive i dem. Slik som denne notatboken.

SONY DSC

Notatboken er som dere ser inspirert av Harry Potter-universet. Jeg synes den er så nydelig at det føles feil å begynne å skrible ned ting i boken. Så hittil er sidene i notatboken helt blank, men den pynter opp bokhyllen.

Selve formatet av notatboken, som at den er i mørk skinn minner meg om dagboken til Tom Venster. Så for min del virker den å være både inspirert av husene til Galtvort og av dagboken.

SONY DSC

Bare se så detaljrik logoen av de fire husene er!

Hva synes dere om notatboken?

Boktips på en mandag – Hotellet på hjørnet av bitter og søt av Jamie Ford

SONY DSC

Forlag: Pantagruel

Utgitt: 2009

Forfatter: Jamie Ford

Tittel: Hotellet på hjørnet av bitter og søt

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips er boken “Hotellet på hjørnet av bitter og søt”, men først- litt om bokens handling:

Seattle 1942: ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen.

44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang sin leting etter kjærligheten som har forfulgt hans sjel i tiår. Hvor ble det av Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen?

Boken gir unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor og ringvirkningene av historiens bitre strømninger i menneskenes liv.

Denne sarte kjærlighetshistorien retter ingen moralske anklager overfor skampletten i amerikansk historie, men spør i stedet; er kjærligheten mulig til tross for barrierene mellom to mennesker, til tross for årtiene av levd liv uten hverandre?

Romanen gir et fascinerende innblikk i livet i Seattles Chinatown og Japantown. “Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt” er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen.

Hentet fra baksiden til boken “Hotellet på hjørnet av bitter og søt”.

SONY DSC

Denne boken har forblitt stående ulest i bokhylla over lang tid, og endelig fikk jeg lest den. Jeg kan først og fremst si at den virkelig ikke fortjente den lange ventetiden, og jeg er glad for at jeg endelig fikk lest den.

Boken tar for seg en historie som for min del var nokså ukjent. Behandlingen av de med japansk avstamming under andre verdenskrig i USA var for min del nokså ukjent, og det var spennende og til tider hjerteskjærende å få innsikt i denne delen av historien.

Et annet interessant aspekt ved historien omhandler også karakterenes avstamning. Keiko er av japansk avstamming og Henry er av kinesisk avstamning, men de bor og er oppvokst i USA. Av den grunn har begge karakterene tilhørighet til to ulike kulturer, og det var interessant å lese om deres erfaringer knyttet til dette.

Selv om boken inneholder noen interessante momenter grunnet dens historiske plassering, er det først og fremst en kjærlighetshistorie. En kjærlighetshistorie som både engasjerte og grep meg følelsesmessig. Jeg har riktignok en kritisk bemerkning om boken. Den kunne vært mer handlingsdrevet, for det var enkelte deler av boken hvor jeg følte at det tok litt tid før ting skjedde. Av den grunn kunne jeg kjede meg litt, men jeg syntes uansett dette var en sterk historie som det er verdt å lese.

Har du lest “Hotellet på hjørnet av bitter og søt”?

NYTT I HYLLA # Klassikere

SONY DSC

“Den store Gatsby” av F.Scott Fitzgerald

“Northanger Abbey” av Jane Austen

“Pride and Prejudice” av Jane Austen

“Sense and Sensibility” av Jane Austen

Jeg har planer om å begrense innkjøpet av bøker i år, men noen bøker må da en bokelsker få unne seg av og til.

SONY DSC

“Den store Gatsby” fant jeg på Ark til 30 kroner, og jeg lot meg selvfølgelig friste. Jeg ønsker å lese flere klassikere, og tenkte at en klassiker for 30 kroner- ja takk!

SONY DSC

På grunn av at jeg ønsker å lese flere klassikere bestilte jeg bøker fra Awesomebooks.com. Noen av bøkene fra den bestillingen er disse av Jane Austen. Når jeg først skal begynne å lese klassikere, må jeg selvfølgelig gi bøkene til Jane Austen en sjanse. Coverne til disse liker jeg kjempegodt, og å kjøpe dem til 30-40 kroner per stykk er et røverkjøp.

Har du kjøpt noen nye bøker i det siste?

Har du kanskje en klassiker du vil anbefale meg å lese?

Boktips på en mandag – Fantastic Beasts and where to find them, the original screenplay

SONY DSC

Forlag: Little Brown

Utgitt: 2016

Forfatter: J.K Rowling

Tittel: Fantastic Beasts and where to find them-the original screenplay

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips er muligens et sært tips med tanke på at det er et filmmanuskript. Men først, litt om handlingen:

J.K Rowling invites you to explore a new era of the wizarding world…

Explorer and Magizoologist Newt Scamander has just completed a round-the-globe trip in search of the most rare and unusual magical creatures. Arriving in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when Newt’s case is misplaced and some of his fantastic beasts escape into the city, it spells trouble for everyone..

Fantastic Beasts and where to find them marks the screenwriting debut of J.K Rowling, author of the beloved and internationally bestselling Harry potter books, and is now a major movie starring Academy Award winner Eddie Redmayne as Newt Scamander. Set over fifty years before Harry’s story begins, and featuring a cast of remarkable characters, this tale of friendship, magic and mayhem is epic, adventure-packed storytelling at its very best.

Hentet fra bokomslaget til “Fantastic Beasts and where to find them, the original screenplay”.

SONY DSC

Jeg kaller dette et sært boktips da jeg først så filmen, og deretter leste filmmanuskriptet. Filmmanuskriptet inneholder en del replikker, sceneskifte og beskrivelse av karakterenes handling. Med andre ord blir det nokså likt filmen, og lite rom for å få innsyn i karakterenes tanker og følelser. Likevel ønsket jeg å tipse om denne boken, for jeg storkoste meg mens jeg leste den.

Ikke overraskende likte jeg filmen “Fantastic Beasts and where to find them”, og på grunn av at jeg likte historien så godt var det selvfølgelig en fin bonus å lese det i form som et manuskript. Manuskriptet inneholder som nevnt tidligere beskrivelser av karakterenes handlinger og replikker, og dermed også en del detaljer. Jeg må innrømme at det var noen beskrivelser og detaljer som jeg ikke var oppmerksom på mens jeg så filmen, og dette inspirerte meg til å se filmen på nytt. Det var en artig opplevelse.

En fin bonus er forresten det vakre coveret – magisk!

Har du lest “Fantastic Beasts and where to find them-the original screenplay“, eller kanskje sett filmen?

Har du et boktips denne mandagen?

PS- Det er forresten ikke sikkert at jeg kommer til å publisere et boktips hver mandag fremover. Har merket at det kan bli litt stressende å komme med et boktips absolutt hver uke. Av den grunn skal jeg heller la inspirasjonen avgjøre hvilke mandager jeg kommer til å gi et boktips.

 

Litterære Accessories – Julepynt verdig en bokelsker

Da var det på tide med et nytt innlegg i kategorien “Litterære Accessories”, og jeg ønsket å dele noen av de kule gavene jeg fikk i fjor. Som bokelsker er det alltid stas å få bokrelaterte gaver, og i dag ønsket jeg å vise noen av dem. Både som bursdagsgave og julegave fikk jeg nemlig julepynt verdig en bokelsker- jeg fikk nemlig julekuler med motiv fra Harry Potter og Outlander!

SONY DSC

Julekulene med motiv fra Harry Potter fikk jeg som en forsinket bursdagsgave fra en god venninne. Hun dro til London i høst, og tok med seg disse nydelige julekulene som en sen bursdagsgave til meg. Tuuusen takk- og jeg lyste opp da jeg så dem.

SONY DSC

Det er vel ingen hemmelighet at det er julekulen med Ravnklomotivet som er min store favoritt- jeg er jo i Ravnklo.

SONY DSC

Den siste julekulen fikk jeg også av en god venninne, og den har motiv fra Outlander! Motivet er de betydningsfulle steinstøttene, og jeg synes julekulen er så vakker. Like før jul spurte venninnen min meg om hva som var favorittfargen min, og om jeg syntes fargen passet best til hvitt eller svart. Svaret mitt var lilla med svart, og her ser dere resultatet! En spesiallaget julekule for en bokelsker- for en gave!

Hva syntes dere om julekulene?