Litterære Accessories – Lesesokker

I dag skal jeg vise dere et sokkepar i kategorien Litterære Accessories. Da snakker jeg selvfølgelig om lesesokkene mine!

SONY DSC

Like før jul kjøpte jeg en liten julegave til meg selv, nemlig disse lesesokkene fra ARK. Egne sokker til å lese…Er det virkelig nødvendig sier du. Nei, det er ikke nødvendig- men et fantastisk tilbehør under lesingen er det så absolutt.

SONY DSC

SONY DSC

Lesesokkene har antiskli, og på innsiden har de et mykt og deilig for. Lesesokkene ble flittig brukt i julen, men jeg kommer nok til å bruke dem enda mer mens jeg leser påskekrimmen min.

Har du lesesokker?

Leselisten for Påsken

Vi går snart inn i påskeuken, og da er det kjekt å ha planlagt hvilke bøker man skal lese i denne høytiden.

SONY DSC

SONY DSC

Mange forbinder påsken med krim, og selv har jeg som tradisjon å se en del krim på tv. Lesing av krim i litterær versjon har derimot ikke vært en så sterk tradisjon hos meg, men i år ønsker jeg å gi noen krimbøker en sjanse. Av den grunn blir det å lese noen av bøkene til selveste krimdronningen, Agatha Christie! Bøkene jeg skal gi en sjanse er “Brevet som drepte” og “Elefanter glemmer ikke”.

Hva skal du lese i påsken?

NYTT I HYLLA # Biblioteket

For litt siden stakk jeg innom biblioteket for å hente noen bøker jeg hadde bestilt, og jeg tenkte å vise dere hvilke bøker som fikk bli med meg hjem.

SONY DSC

“Wonder” av R.J Palacio

“Hver dag” av David Levithan

“Kunsten å ikke kaste mat” av Thomas Horne

SONY DSC

“Wonder” har jeg hørt mye positivt om, og jeg tror det er en hjertevarm historie som jeg gleder meg veldig til å lese. Boken har nylig blitt filmatisert, og vises på norske kinoer med tittelen “Mirakel”. Boken “Hver dag” har faktisk også blitt filmatisert, og dette er en bok jeg leste for mange år siden. Jeg har lyst til å se filmatiseringen av boken, og derfor ønsket jeg å lese boken på nytt. Så som dere skjønner kan det godt hende at det blir en del kino fremover. Heldigvis har jeg flere gavekort på kino.

“Kunsten å ikke kaste mat” tror jeg er en svært interessant og nyttig bok, og jeg gleder meg til å gi den en sjanse. Tips til hvordan man kan kaste mindre mat er alltid supert!

Har du vært på biblioteket i det siste?

Boktips på en mandag – Knut, nobody’s baby av Unni Lindell

SONY DSC

Forlag: Aschehough

Utgitt: 2017

Forfatter: Unni Lindell

Tittel: Knut, Nobody’s Baby

Kilde: Min egen boksamling

Denne mandagens boktips er “Knut, Nobody’s Baby” av Unni Lindell. Denne boken fikk jeg som julegave av foreldrene til kjæresten min. Jeg må takke for den fine gaven, for dette var virkelig flott lesing. Så, litt om bokens handling:

En bok om en katt som valgte seg et menneske- og om en katteeier som strakte seg til verdens ende.

Det 18 år lange vennskapet mellom krimdronning Unni Lindell og katten Knut var grenseløst og fikk dem begge opp i vanvittige situasjoner. Katten ble rikskjendis da han ble etterlyst i norske medier på 2000-tallet, etter å ha rømt fra sitt omplasseringshjem.

Knut var krevende og masete, en katt med dårlig psyke; redd, sær og veldig stor. Han tok egentlig knekken på eieren sin. Unni prøvde å flytte fra ham, men det gikk ikke. Siden måtte hun flytte hele tre ganger på grunn av ham. Enten var det for dype skoger, for farlige trikkeskinner, for mange finansmenn, for store hunder. Jonas Gahr Støre ble fornærmet på grunn av Knut, Mari Maurstads katt ble bortført på grunn av Knut og Unni kunne ha omkommet i en snøstorm, alt på grunn av det dyret. Men Knut spankulerte alltid videre med halen rett til værs, som om ingenting hadde skjedd!

Hentet fra baksiden til “Knut, Nobodys Baby”.

SONY DSC

Boken forteller etter min mening en flott historie om et vennskap mellom en katt og et menneske. Bøker som omhandler katters viktige betydning er bøker jeg lett faller for, og denne faller lett inn i denne kategorien. Det var morsomt å lese om alle minnene og hendelsene mellom Unni og Knut, og som dyrevenn kjenner man seg lett igjen i følelsene Unni beskriver for sin kjære Knut. Blant annet kan man kjenne seg igjen i de grusomme følelsene man får dersom ditt kjære kjæledyr blir borte, og ikke minst de gledesfylte øyeblikkene mellom Unni og Knut.

Av Lindells bøker har jeg faktisk kun lest noen få av hennes ungdomsbøker, og det var for mange år siden. Av den grunn visste jeg lite om hennes forfatterskap, men gjennom boken får vi en del info om Lindell. I boken får man vite om Lindells familie, barndom, forfatterskap og forhold til skriving. Dette var interessant å lese om, da jeg på grunn av dette fikk masse ny info om Lindells liv og forfatterskap.

SONY DSC

Jeg hadde forresten det perfekte bokmerket under lesingen, hehe

Har du lest “Knut, nobody’s baby”?

Har du et eller flere boktips denne mandagen?

NYTT I HYLLA # Sene sommerbøker

Sommeren som var så hadde ARK masse gode tilbud på ulike pocketbøker. Jeg slo til på dette tilbudet, og fikk skaffet meg flere nye bøker i samlingen. Riktignok har jeg glemt å vise dere dem, og de føles fremdeles nye- ettersom jeg ikke har lest dem enda, hehe.

SONY DSC

“Fioler i mars” av Sarah Jio

“God natt, June” av Sarah Jio

“Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte” av Joyce Carol Oates

Jeg har tidligere lest en bok av Sarah Jio, nemlig “Frost i mai”. Den slukte jeg, og den ga meg så mye leseglede og lesemotivasjon. Av den grunn ville jeg gi flere av bøkene hennes en sjanse, og jeg tror disse vil passe ypperlig til sommeren. Riktignok hadde det vært fint med noen hjertevarme bøker nå som det er så kaldt i mars. Så kanskje jeg sluker en av dem snart, vi får se.

SONY DSC

Den tredje boken “Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte” gleder jeg meg også til å lese. Slik jeg har forstått det er handlingen plassert i USA i 1950-årene, og den tar opp raseskillet som var så sterkt på denne tiden. Om jeg ikke tar feil tror jeg dette blir min første bok av Joyce Carol Oates, og jeg gleder meg til å gi en av bøkene hennes en sjanse.

Har du lest noen av disse bøkene? Fortell meg gjerne hva du syntes om dem!

Hva liker du helst å lese om sommeren?

Litterære Accessories – 9 ¾

Innen “Litterære Accesories” vil jeg nå vise dere en del av smykkesamlingen min. En bokelsker som også liker smykker, liker å vise sin lidenskap for bøker gjennom tilbehøret.

SONY DSC

Dette smykkesettet fikk jeg i bursdagsgave av en venninne, og jeg liker det så godt. Det er så enkelt, men er samtidig ikke for lite heller. Jeg er ganske glad i store smykker på grunn av at de ofte har et særpreg over seg. Men selv et lite smykke som dette kan skape sitt eget særpreg, nemlig ved å ha noe så enkelt som tallet 9 ¾ på seg.

SONY DSC

Hva synes du om smykket?

Sandslottet i Aleppo av Chris Bohjalian

SONY DSC

Forlag: Pantagruel

Utgitt: 2015

Forfatter: Chris Bohjalian

Tittel: Sandslottet i Aleppo

Antall sider: 394

Kilde: Leseeksemplar

 

Om handlingen:

Kan noe så mirakuløst som kjærlighet slå rot og vokse frem i den brennende ørkenen?

Aleppo, Syria, 1915. Dette er fortellingen om Elizabeth Endicott som ankommer Aleppo, byen med den historiske bazaren.

Hun har et lidenskapelig ønske om å hjelpe flyktningene fra Armenia. Her møter hun Armen, en ingeniør på flukt. Dette møtet skal komme til å forandre begges liv. Kjærlighet blir til lengsel når de to blir adskilt av krigens omstendigheter.

I vår tid bestemmer Laura- barnebarnet til Elizabeth og Armen- seg for å reise til Syria. Der oppdager hun sin families historie, som også er en saga om Syria og Midtøsten på godt og ondt. Hun finner en gripende hemmelighet som har vært begravd i generasjoner.

Hentet fra baksiden til boken “Sandslottet i Aleppo”.

 

Om forfatteren:

Chris Bohjalian er født i Vermont, USA. Han er en kritikerrost forfatter av i alt 17 bøker, hvorav ni av dem har gått rett til topps på New York Times bestselgerliste, og tre har blitt til film. Bøkene hans er oversatt til mer enn 25 språk, og Bohjalian regnes som en av vår tids store forfattere.

Da Bohjalian utga Sandslottet i Aleppo ble den raskt en internasjonal bestselger, og ble også tildelt en rekke prestisjefulle priser. Både Washington Post, Library Journal, Kirkus Reviews og BookPage kåret boken til årets beste, 2012.

Hentet fra bokomslaget til boken “Sandslottet i Aleppo”.

Min mening:

Først og fremst vil jeg si at dette var første gangen jeg leste en roman om det armenske folkemordet. Jeg forventet at en fortelling om det armenske folkemordet kom til å bli tøff lesing, og det var det så absolutt. Boken forteller om flere grusomme og forferdelige hendelser, og beskrivelsene ga meg følelser som kan beskrives som triste og sterke. Det ble noen tårer gjennom flere deler av denne boken for å si det sånn.

Selv om dette er en sterk historie om det armenske folkemordet, har jeg likevel noen kritiske kommentarer. Blant annet følte jeg meg forvirret gjennom store deler av boken. Boken forteller historien gjennom flere karakterer, og av den grunn får vi innsyn i flere av karakterenes tanker og følelser. Dette ga dybde til historien, men jeg hadde dessverre noen problemer med dette. Hovedsakelig hadde jeg problemer med strukturen rundt dette. I et kapittel kunne man for eksempel få innsyn i mange av karakterenes tanker og følelser, og jeg syntes ikke det alltid var like enkelt å holde styr på hvem som fortalte historien osv. Av den grunn følte jeg meg både forvirret og frustrert, og derfor gikk lesingen sakte til tider.

Karakter 4

 

Har du lest “Sandslottet i Aleppo” av Chris Bohjalian?

Hva var din mening i så fall?

NYTT I HYLLA # Mammutsalget

Hvert år i februar skjer det, da er det mammutsalg! Jeg tenkte egentlig ikke å kjøpe så mange bøker på mammutsalget i år, men slik ble det ikke. Jaja, å bruke penger på bøker synes jeg ikke er ufornuftig. Bøker gir meg nemlig glede, kunnskap og energi.

SONY DSC

“Et hav av minner” av Alyson Richmann

“Maretorn” av Tone Almhjell

“Et håp ved verdens ende” av Sarah Lark

Før mammutsalget startet valgte jeg faktisk å forhåndsbestille tre bøker som jeg følte at jeg måtte ha. Så ivrig var jeg altså, at jeg bestilte bøkene før salget i det hele tatt hadde startet.

 

SONY DSC

“Den engelske piken” av Katherine Webb

“Den siste festen” av Liane Moriarty

“Katten” av Takashi Hiraide

Så etter at mammutsalget var ferdig, hadde ARK 50% på restene av mammutsalget. Da slo jeg til med tre nye bøker! Så i alt fikk jeg 6 bøker til en god pris, og jeg krysser fingrene for at disse kommer til å gi meg masse leseglede!

Kjøpte du noe på Mammutsalget?

 

Litterære Accessories – Greske katter

Nok en gang ønsker jeg å vise dere en ting som faller innenfor kategorien “Litterære Accessories”. Denne gangen ble det et av bokmerkene mine, og dette bokmerket liker jeg kjempegodt.

SONY DSC

Jeg kjøpte det da jeg var i Hellas for noen år siden, og det er så praktisk. Det har plastikk rundt seg slik at det ikke så lett skal gå i stykker, og i tillegg har den et tøystykke festet på seg. Slik blir det superenkelt å markere hvor langt man har kommet i boken.

SONY DSC

En perfekt detalj er forresten at det greske øyet er festet til tøystykket!

Hva synes du om bokmerket?

Favoritter i Februar

SONY DSC

Fremover ønsker jeg å skrive innlegg om mine månedsfavoritter, og det første innlegget blir fra februar. Favoritter fra de ulike månedene kan være relatert til sminke, mote eller rett og slett alt mulig. Så lenge jeg satt ekstra stor pris på de tingene i måneden som var, så kan de være blant månedens favoritter. Jeg synes det er veldig kjekt å lese slike innlegg, så jeg håper dere liker dem.

Te med fersken og mango

SONY DSC

Februar er en av vintermånedene, og da er det alltid kjekt å kose seg med en kopp te. I det siste har jeg spesielt likt denne varianten fra Lipton med smak av fersken og mango. Den både smaker og lukter himmelsk!

Magic Eraser Makeup Remover

SONY DSC

Dette er en vaskeklut som fjerner sminken ved hjelp av vann, og jeg har brukt den en god del de siste ukene. Jeg kjøpte først bare en klut, for jeg var veldig spent på om den ville fungere. Etter første gangs bruk ble jeg så fornøyd at jeg bestilte flere, for da slipper jeg å vaske klutene så ofte. Noen flotte fordeler med kluten er at den er enkel å bruke og man sparer miljøet. Jeg ble i alle fall ganske fornøyd med dette produktet. Den er forresten fra Makeupmekka.

NYX Lingerie Liquid Lipstick – Bedtime Flirt

SONY DSC

Denne måneden har jeg brukt dette leppeproduktet fra NYX en god del. Jeg fikk den i gave av en venninne for noen år tilbake, og jeg liker den så godt. Fargen kan beskrives som en nøytral rosafarge, og jeg synes den holder lenge på leppene.

Blad/Fjærsmykke

SONY DSC

Dette smykket har jeg brukt en del denne måneden. Usikker på om man skal si at det har et blad eller en fjær som motiv, men for min del ser det ut som begge deler-haha. Vanligvis bruker jeg sjeldent lange smykker, for jeg har en tendens til å heller bruke statementsmykker. Jeg synes dette lange smykket er spesielt, og det har en fin gullfarge, et enkelt motiv og nydelige strassdetaljer. Smykket er forresten fra Glitter.

Lilla skjerf

SONY DSC

Dette store, myke og varme skjerfet er fra Bikbok. Elsker lillafargen, og den er nydelig nå som det er vinter. Har brukt det en god del den siste måneden, og å bruke skjerf er noe av det jeg liker aller best med vintermoten. Skjerf er en slags blanding av tilbehør og klesplagg- og det setter jeg pris på i vinterkulden.

Hvilke favoritter hadde du fra Februar?