Litterære Accessories – Uglebokmerke

Det er lenge siden jeg har delt noen av mine litterære accessories, og denne gangen skal dere få se et av mine bokmerker.SONY DSC

Bokmerket har to bedårende ugler som motiv, og i tillegg har bokmerket en søt mintfarge som bakgrunnsfarge.

SONY DSC

Bokmerket er også magnetisk, og den magnetiske effekten er så utrolig praktisk. Da er det logisk nok ganske godt festet til boken, og da er det liten sannsynlighet for at jeg klarer å miste/rote det bort.

Hva synes dere om bokmerket?

NYTT I HYLLA # Pocketbøker

For noen måneder tilbake var det noen flotte tilbud på pocketbøker hos Adlibris. Avslaget var på ulike pocketbøker både på engelsk og norsk, og jeg klarte selvfølgelig ikke å motstå fristelsen. Bøkene av Ransom Riggs var ikke på tilbud, men jeg slengte dem med uansett. Nå har jeg lest første boken i serien om “Miss Peregrine’s Peculiar Children”, og jeg likte den så godt at jeg selvfølgelig må lese resten av serien.

SONY DSC

“The Hate u Give” av Angie Thomas

“The Underground Railroad” av Colson Whitehead

“Morgengry” av Sarah Jio

“Huset på stranden” av Sarah Jio

“Hollow City” av Ransom Riggs

“Library of Souls” av Ransom Riggs

SONY DSC

Av disse bøkene gleder jeg meg spesielt til å lese «The Hate u Give». Denne boken har blitt rost opp til skyene på Booktube, og mange hadde den blant sine favorittbøker i 2017. I tillegg vil filmatiseringen av boken komme ut til høsten. Boken er inspirert av bevegelsen Black Lives Matter, og jeg tror dette kan bli gripende og spennende lesing.

SONY DSC

«The Underground Railroad» er også en bok jeg gleder meg spesielt til å lese. Boken forteller om tilværelsen til slavejenta Cora, som gjør et forsøk på å flykte fra bomullsplantasjen i Georgia. I fjor vant boken faktisk Pulitzer-prisen, og ut i fra det og dens meget interessante historie tror jeg dette kan bli en bok man sent vil glemme.

Har du lest noen av disse bøkene?

Boktips på en mandag – Miss Peregrine’s home for Peculiar Children

SONY DSC

Forlag: Quirk

Utgitt:2013

Forfatter: Ransom Riggs

Tittel: Miss Peregrine’s home for Peculiar Children

Kilde: Min egen boksamling

Denne mandagens boktips er boken «Miss Peregrine’s home for Peculiar Children» av Ransom Riggs. Boken er også oversatt til norsk, men jeg leste den originale utgaven på engelsk. Boken fikk jeg i gave av kjæresten min for mange år siden, og nå har jeg endelig fått lest den! Så litt om bokens handling:

“A mysterious island. An abandoned orphanage. A strange collection of peculiar photographs. It all waits to be discovered in Miss Peregrine’s home for Peculiar children, an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacobs explores its decaying bedrooms and hallways, it becomes clear that Miss Peregrine’s children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow- impossible though it seems -they may still be alive.”

SONY DSC

Dette er virkelig en bok utenom det vanlige, og jeg likte å lese den kjempegodt. Boken er original i det at den er en blanding av fiksjon og fotografi, og jeg har ikke lest noe lignende. Karakterene diskuterte flere spesielle fotografier i historien, og det var morsomt at vi leserne faktisk fikk se disse bildene. Det gjorde at jeg som leser ble ganske engasjert, og jeg følte en slags forbindelse mellom meg og karakterene i boken. Forbindelsen oppsto mest sannsynlig på grunn av at både jeg og karakterene i boken så de samme bildene, og det var for meg en litt underlig og annerledes opplevelse.

Ellers vil jeg si at dette er en spennende historie, og man ønsker å vite mer og mer om disse barna og deres tilværelse. En spesiell bok så absolutt, men det er jo gjerne de man husker. Boken er første del av en trilogi, og jeg gleder meg til å lese de andre bøkene i serien.

Har du et eller flere boktips denne mandagen?