Boktips på en søndag – God Natt, June

SONY DSC

Forlag: Cappelen Damm

Utgitt: 2015

Forfatter: Sarah Jio

Tittel: God Natt, June

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne mandagens boktips er boken “God Natt, June” av Sarah Jio. I fjor leste jeg «Frost i mai», som er skrevet av samme forfatter. Den likte jeg kjempegodt, og jeg ville derfor lese enda en bok av forfatteren. “God Natt, June”, skuffet så aldeles ikke og den blir derfor denne ukens boktips. Så litt om handlingen:

“June Andersen er en travel og vellykket finanskvinne i New York, men i privatlivet fungerer ikke alt like bra. Midt i en stresset hverdag får hun beskjed om at grandtanten Ruby, som hun hadde et nært forhold til som barn, er død. Det blir Junes oppgave å ta seg av boet- og dermed bestemme hva som skal skje med Blåfugl Bøker, den legendariske barnebokhandelen Ruby startet opp på 1940-tallet i Seattle.

Blant papirene grandtanten har etterlatt seg finner June en bunke brev som viser at Ruby brevvekslet med den berømte amerikanske barnebokforfatteren Margaret Wise Brown. Dermed åpner det seg også en helt ny historie, en historie som tvinger June til å foreta sitt livs valg.”

Hentet fra baksiden av boken

SONY DSC

Først og fremst må jeg si at denne boken er perfekt som lesing om sommeren. Den er lettlest, har en unik atmosfære og er i tillegg engasjerende. Det var ganske mye som skjedde på bare 300 sider, og derfor så jeg aldri på boken som kjedelig og langdryg- situasjonen var heller motsatt. Det at boken interesserte meg så mye gjorde at jeg leste den ferdig ganske kjapt. De siste to tredjedelene av boken brukte jeg kun et par timer å lese.

Dessuten mener jeg boken gir en herlig atmosfære for oss bokelskere. Jeg elsker nemlig å lese bøker som handler om bokelskere, og når store deler av handlingen foregår i en bokhandel så blir jeg solgt. Jeg visste forresten ikke at Margaret Wise Brown var en ekte person og forfatter, og jeg synes det er morsomt at Sarah Jio lot seg inspirere av denne forfatteren og hennes bøker. Jeg fikk faktisk veldig lyst til å lese den viktige inspirasjonskilden, nemlig barneboken “God Natt, Måne”.

Boken er kanskje klisjefylt og delvis forutsigbar, men på enkelte deler ble jeg som leser overrasket over handlingen. I tillegg rørte boken meg som leser ved å både gi meg flere smil og noen tårer. Uansett mener jeg at dette er den ultimate boken til sommeren, og den vekket i alle fall lesemotivasjonen hos meg.

Har du et eller flere boktips denne søndagen?