Boktips på en Søndag – Og fjellene ga gjenlyd

SONY DSC

Forlag: Schibsted Forlag

Utgitt: 2013

Forfatter: Khaled Hosseini

Tittel: Og fjellene ga gjenlyd

Kilde: Min egen boksamling

 

Denne søndagens boktips er boken “Og fjellene ga gjenlyd” av Khaled Hosseini, så litt om handlingen:

“Afghanistan, 1952. Abdullah og søsteren Pari bor sammen med faren, Saboor, og stemoren i den lille landsbyen Shadbagh. Saboor er arbeidsledig, og familien lever i fattigdom. Pari betyr alt for broren Abdullah, og han gjør hva som helst for henne. Søsknene legger en dag ut på en reise til Kabul sammen med faren, lykkelig uvitende om skjebnen som venter dem. “

SONY DSC

Jeg har likt Hosseinis tidligere bøker svært godt, og spesielt Drageløperen har en spesiell plass i mitt lesehjerte. Om jeg ikke tar feil har jeg lest boken tre ganger, og som dere sikkert skjønner hadde jeg da store forventninger til “Og fjellene ga gjenlyd”. Jeg fikk den som julegave for flere år siden, men den har stått ulest siden da. Årsaken ligger nok i at jeg hadde så store forventninger til denne boken, og med så store forventninger til en bok kan man lett bli skuffet. En annen grunn til at den ikke har blitt lest er dessuten at jeg er dårlig til å prioritere, men nå ble endelig boken lest og for en herlig leseopplevelse!

En av bokens styrker er at den forteller historien gjennom svært mange ulike karakterer. For min del kan et slikt valg av fortellermåte lett bli forvirrende, og jeg kan lett miste interessen. Hosseini klarer derimot å engasjere meg som leser, og jeg følte at jeg fikk god oversikt mens jeg leste. Det er en kunst å skape en så strukturert historie da den inkluderer så mange karakterers ulike perspektiv, men Hosseini klarte det. Som sagt blir hovedhistorien fortalt gjennom mange ulike karakterers perspektiv, men boken inneholder også mange underhistorier. Underhistorier om de enkelte karakterenes utfordringer knyttet til familie, mål med livet osv. Med andre ord var det ikke et eneste kjedelig øyeblikk i boken, for man fikk enten informasjon om karakterenes egne utfordringer eller info om søsknene Abdullah og Pari.

Alt i alt mener jeg Hosseini nok en gang har skrevet en minneverdig bok, og jeg krysser fingrene for at han publiserer en ny bok i fremtiden.

Har du et eller flere boktips denne søndagen?

Favoritter i September

SONY DSC

Nå er det en stund siden jeg har hatt et innlegg over månedsfavorittene, men her er noen av de fra september.

SONY DSC

Makeupmekka – Creamy Covering Concealer i fargen Fair Neutral

Jeg har brukt denne concealeren i flere måneder nå, og det er min store favoritt. Den dekker de mørke ringene godt, og ikke minst tørker den ikke ut huden min. Jeg har tørr hud, og enkelte hudprodukter kan da tørke ut huden min. Denne legger seg derimot svært fint på huden min og lager heller ikke linjer.

SONY DSC

Makeupmekka – Luxury HD Setting Powder i fargen Angel Pink

Dette pudderet bruker jeg for å sette concealeren og eventuelt foundationen om jeg bruker det. Jeg har lagt merke til at hudsminken da holder seg lengre, og resultatet blir mer naturlig. Elsker dette pudderet, og rosafargen på pudderet passer kjempefint til min lyse hud.

SONY DSC

NYX – Soft Matte Lip Cream i fargen Cannes

Dette er nok en av mine favoritter blant “Soft Matte Lip Cream” fra NYX. På bildet ser det ut som om fargen er nokså korall- og ferskenaktig, men jeg vil heller si at det er en typisk gammelrosa-farge. Jeg synes den egner seg både til hverdags og finere anledninger. Den knallfine fargen og lange holdbarheten gjør at den fortjener å være blant mine favoritter.

SONY DSC

Grønne og “marmoraktige” øredobber fra Glitter

Disse øredobbene brukte jeg masse i september. De er i akkurat passe størrelse til hverdagsbruk, altså verken for små eller for store. Disse kommer nok til å bli brukt en del i månedene fremover også, for grønt er skjønt!

Hvilke favoritter hadde du i september?