Christmas Book Haul

Jeg håper dere koser dere i kveld, og jeg ønsker dere et riktig godt nytt år! Før feiringen starter tenkte jeg å vise dere noen av julegavene mine. Til jul var jeg så heldig å få en del bøker i julegave. Det er alltid stas for en bokelsker! Etter min mening er bøker noe av det beste man kan få i gave. 

SONY DSC

SONY DSC

“Fellen” av Lisa Gardner

“Mess” av Keri Smith 

“The Dark Vault” av V.E. Schwab

WITCH volume one and two 

“En dag i desember” av Josie Silver

“Vicious” av V.E Schwab

“Vengeful” av V.E Schwab

“A history of magic”

Jeg er spesielt spent på å teste ut bøkene til forfatteren V.E. Schwab. Jeg har hørt mange som elsker bøkene hennes, og jeg krysser fingrene for at jeg også kommer til å like bøkene hennes. 

SONY DSC

Det var også utrolig stas å få de to første volumene av tegneserien kalt Witch. Dette var min favorittserie da jeg var barn, og jeg elsket den. Jeg var så heldig å få det av en venninne som likte serien minst like godt som meg. Ahhh, slik herlig nostalgi. 

Fikk du noen bøker til jul? Hvilke i så fall? 

 

 

Boktips på en søndag – En dag i desember

SONY DSC

Tittel: En dag i desember

Av: Josie Silver

Utgitt: 2018

Kilde: julegave, min egen bokhylle.

Forlag: Vigmostad Bjørke

Jeg fikk “En dag i desember” som julegave, og da måtte jeg selvfølgelig lese boken i desember. Så, litt om handlingen:

“Laurie er temmelig sikker på at kjærlighet ved første blikk ikke forekommer i virkeligheten. Det er bare på film slikt skjer, ikke sant?

Men så, gjennom en duggete bussrute en snøfylt desemberdag, ser hun mannen hun instinktivt skjønner er DEN ENE. Øynene deres møtes, og det oppstår et øyeblikk av ren magi for bussen hennes kjører ut fra holdeplassen igjen.

Laurie tror ikke hun noensinne vil se mannen igjen. Men på julefesten deres året etter blir hun presentert for bestevenninnens nye kjæreste. Og der står han, selvfølgelig, mannen hun så fra bussen. Jack. Laurie er bestemt på at det ikke kan bli de to. men hva om skjebnen har andre planer?”.

Hentet fra baksiden til boken.

SONY DSC

Det sies at dette er bøkenes svar på filmen “Love Actually”, og jeg ser så absolutt likhetene mellom boken og filmen. Boken er nemlig som filmen fylt med kjærlighet, vennskap og en fin dose med klisjeer. Likevel tror jeg at jeg liker filmen “Love Actually” bedre. Filmen berører så mange ulike historier og karakterer, mens i denne boken får vi kun innsyn i en enkelt kjærlighetshistorie.

Boken er så absolutt underholdende, og jeg leste den faktisk ut i løpet av en dag. Boken er fylt med handling, men jeg ble likevel litt irritert over enkelte deler av boken. Jeg kunne nemlig irritere meg lett over karakterenes valg, og tenkte at enkelte konflikter kunne blitt løst enklere og tidligere osv. Uansett er dette en søt og romantisk bok man kan kose seg med i disse juletider.

Har du et boktips denne søndagen?

 

Vakre bøker – Ravnklo

Håper dere alle har hatt en super jul og kost dere masse! Julaften er kanskje over, men vi har jo heldigvis romjulen. Kos dere i denne rolige stunden, og jeg selv bruker tiden med familien og boklesing.

SONY DSC

I dag ønsket jeg å vise dere en nydelig skatt jeg fikk i bursdagsgave for en stund siden. Til min forrige bursdag fikk jeg nemlig denne praktfulle utgaven av «The Philosophers Stone», og som dere ser er det utgaven med Ravnklo. Jeg tilhører huset Ravnklo, og synes det var perfekt å få den første boken designet med mitt eget hus.

SONY DSC

Her ser dere hvordan baksiden på boken er, og motivet er selvfølgelig av husspøkelset til Ravnklo den grå damen.

SONY DSC

Boksidene er selvfølgelig fargelagte. 

Målet er å få alle de syv bøkene i serien i disse flotte utgavene. Jeg tenker riktignok ikke å ha alle syv i motivet med Ravnklo. Nei, jeg ønsker et eksemplar fra alle de fire husene. Så vi får se hvilken husutgave det blir neste gang, hehe.

Vet du hvilket hus du tilhører? 

Boktips på en fredag – Warm Bodies av Isaac Marion

SONY DSC

Forlag: Vintage Books

Utgitt: 2010

Forfatter: Isaac Marion

Tittel: Warm Bodies

Kilde: Min egen boksamling

 

I oktober leste jeg boken “Warm Bodies”, og det var perfekt å lese denne boken like før Halloween. Du lurer kanskje på hvorfor det var den perfekte boken å lese da. Jo, boken handlet nemlig om zombier!

Jeg trodde aldri jeg kom til å like en bok om zombier, men “Warm Bodies” av Isaac Marion skiller seg ut. I en verden som har blitt herjet av en pest som gjør at mennesker blir til zombier møter vi R. En zombie med ingen minner om fortiden, som er på jakt etter menneskekjøtt og hjerne. Dette høres jo barbarisk og nokså pessimistisk ut, men en dag møter han Julie. Julie endrer alt, og han velger å redde henne istedenfor å spise henne. Dette utvikler seg til et uvanlig vennskap.

SONY DSC

Selv om boken er fylt med blod og gørr, handler den om hva det vil si å være menneske. Den får deg til å undres over hva det å være menneskelig faktisk innebærer. Dette var rett og slett en unik zombie-bok, som jeg tror jeg sent vil glemme. Boken har blitt filmatisert, og har fått to oppfølgere i bokformat. De bøkene skal du ikke se bort ifra at jeg kommer til å lese en gang i fremtiden.

Jeg må i tillegg nevne at forfatter Isaac Marion skriver humoristisk. Hans beskrivelser av zombienes utseendet og væremåte kan få deg til å humre for deg selv. Til slutt vil jeg si at forfatteren har klart å skrive en bok med nokså motstridende elementer. Nemlig en historie om en zombieapokalypse som samtidig er hjertevarm og humoristisk.

Har du et boktips denne fredagen?