Litterære Accessories – Valghatten

Jeg fant ut at det er mer enn et halvt år siden det kom et nytt innlegg i kategorien “Litterære Accessories”. Dette må jeg jo gjøre noe med, og da tenkte jeg å dele en av mine flotte gaver fra adventskalenderen i 2018. Ja, jeg er så heldig å få en adventskalender fra søsteren og moren min. Vi har nemlig tidligere slått oss sammen for å gi adventskalendere til hverandre. Rimeligere, enklere og gøyere!

En av kalendergavene var dette flotte putetrekket!

Motivet er da selvfølgelig Valghatten fra Harry Potter – universet! Bokrelaterte gaver, og da spesielt relatert til Harry Potter faller alltid i stor smak! Dessuten syntes jeg dette motivet var veldig unikt, da valghatten er tegnet med de flotteste fargeovergangene. Magisk!

Hva synes du om putetrekket? 

NYTT I HYLLA – Maisalg

Jeg føler det er en gang i året hvor det er skikkelig gode tilbud i norske bokhandler og på norske nettbutikker som selger bøker, og det er i mai! Ja, jeg vet jeg er supersein i å dele mine flotte bokskatter fra mai. Her er de i alle fall endelig!

“The Magician’s Land” av Lev Grossman

“The Magician King” av Lev Grossman

“The Red Rising” av Pierce Brown 

“The Golden Son” av Pierce Brown 

“The Half Wild” av Sally Green

“The Half Lost” av Sally Green

“The Shadow Queen” av C.J.Redwine

“The Dreamwalker” av J.D. Oswald

Jeg fikk den første boken i denne serien i bursdagsgave for en stund siden, og da jeg så de to neste bøkene i serien på salg klarte jeg ikke å motstå fristelsen. Dette skal være Harry Potter for voksne (som det også står på den ene boken), og flere venner av meg har anbefalt meg å se tv-serien som er inspirert av disse bøkene. Det kan godt hende at jeg ser tv-serien en dag, men først må man jo lese bøkene bak den.

Jeg har lenge hatt lyst til å lese denne bokserien skrevet av Pierce Brown. Jeg følger flere booktubers på Youtube som eeeelsker disse bøkene, og da må jeg selvfølgelig gi dem en sjanse. (Spesielt når man finner dem på flotte salgstilbud). Om jeg ikke tar feil er det tre-fire bøker i denne serien, men nå har jeg i alle fall de to første bøkene i serien.

Dette er bok to og bok tre i en serie om gode og onde hekser, og jeg fikk den første boken i serien av snille Elena. Tusen takk igjen, Elena!  En serie om overnaturlige ting og hekser kan jeg jo ikke si nei takk til.

“The Shadow Queen” er første boken i en serie som gjenforteller historien om Snehvit på en ny måte. Mange booktubere jeg følger har snakket varmt om boken, og jeg eeelsker gjenfortellinger av kjente eventyr.

“Dreamwalker” kjøpte jeg så og si kun på grunn av det nydelige bokomslaget. Jeg forelsket meg helt i det.  Detaljene på dragen, landskapet og månen var så magiske at jeg drømte meg lett bort i det. Det jeg vet om bokens handling er at den logisk nok handler om drager, og en historie om drager sier man ikke nei takk til!

Har du lest noen av disse bøkene? 

Har du kjøpt deg noen nye bøker i det siste? Hvilke i så fall? 

Boktips på en onsdag – Leksikon om lys og mørke

Tittel: Et leksikon om lys og mørke

Av: Simon Stranger

Utgitt: 2018

Kilde: Lånt

Forlag: Aschehoug

Dagens boktips er fjorårets boksensasjon, nemlig boken kalt «Et leksikon om lys og mørke».  Bokens historie tar utgangspunkt i jødeforfølgelsene fra andre verdenskrig, og jeg synes alltid slike historier er veldig spennende. Heldigvis fikk jeg låne boken av en veldig god kollega, og nå har jeg fått lest den ferdig. Så, litt om bokens handling:

«Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Henry Rinnan til å bli en av norgeshistorienes mest forhatte skikkelser? Og hvorfor skulle en jødisk familie velge å flytte inn i hovedkvarteret til Rinnan etter krigen, i huset som ble stående som selve symbolet på ondskap?

Da forfatter Simon Stranger får vite at hans kones familie har bodd i huset der Rinnanbanden holdt til, det beryktede Banderklosteret, begynner han å grave frem historien til Komissar-familien, både de som overlevde, og de som ble drept. Arbeidet stiller han overfor menneskeheten på sitt mørkeste, og romanens nedslag i livet til Henry Rinnan viser hvilke konsekvenser ydmykelse, utenforskap og sinne kan få. Samtidig vokser en annen fortelling frem, om overlevelse, samhold og hvordan leve videre.»

Hentet fra baksiden til boken

Først og fremst må jeg si at jeg ikke føler at jeg har lest noe lignende før. Jeg har riktignok lest mange historier som tar utgangspunkt i andre verdenskrig og Holocaust, men denne historien blir så unik med sitt leksikonformat. Med sitt leksikonformat blir språket så vakkert og nærmest poetisk, noe som blir en sterk kontrast til de svært tunge og dystre historiene. Som dere forstår fant jeg bokens leksikonformat svært unik, og jeg føler boken berører mange ulike sjangre på samme tid. Boken blir kategorisert som en roman, og den har helt klart fiksjonselementer men hendelsene og personene er basert på historiske hendelser samtidig.

Boken tar utgangspunkt i Strangers jødiske svigerfamilie, men den inneholder også flere historier om Rinnan og banden hans. Det var veldig spennende å få dette innsynet, men det kunne også være vanskelig å få fullstendig oversikt over alle karakterene. Plutselig kunne vi nemlig få innsyn i tippoldefarens historie, besteforeldrenes historie eller Rinnans historie. Av den grunn måtte man være ganske konsentrert mens man leste denne historien, men jeg mener at Stranger klarte å presentere dem på en så oversiktlig og ryddig måte som mulig.

Ved å lese denne boken lærte jeg masse nytt og forferdelig om Rinnanbanden, og det var til tider skremmende å lese disse historiene. Jeg satt med oppsperrede øyne i flere deler av boken, og den ga meg til tider frysninger.

Jeg anbefaler deg sterkt å plukke opp «Et leksikon om lys og mørke», og jeg er så glad for at den ble min første leseopplevelse i 2019. For en flott måte å starte leseåret på!

Har du et boktips denne onsdagen?

Favoritter i januar

Hei igjen!

Nå er det veldig lenge siden jeg delte noen av mine månedsfavoritter med dere. Denne gangen skal jeg vise noen av mine favoritter fra forrige måned, nemlig januar.

Blått skjerf, Gina Tricot 

I høst og vintermånedene elsker jeg å bruke skjerf, og den store månedsfavoritten var mitt blåe og tykke skjerf fra Gina Tricot. Det har en perfekt lengde, og gir akkurat passe med varme.

Twinings – Green Tea and Lemon

Januar var laang og veldig kald. Av den grunn var det herlig å ha en kopp med te å varme seg på. Den store favoritten var grønn te med sitron. Den er veldig frisk og syrlig, og da føler jeg ikke at jeg trenger honning eller sukker for å søtne den litt. Tror faktisk det kun er igjen en tepose i boksen dere ser på bildet, så jeg drakk litt vel mye te i måneden som var.

Donut Bakery Eyeshadow Palette – Makeupmekka

Av mine favoritter fra januar, er definitivt dette øyenskyggepalettet min aller største favoritt!  I januar brukte jeg så og si kun dette palettet.

Fargene er heeelt nydelige, og øyenskyggene er virkelig godt pigmenterte. Skyggene er dessuten veldig enkle å blende med. Jeg tror det er første gangen jeg har prøvd øyenskygger fra Makeupmekka, og jeg må si at jeg er mektig imponert! Tenk å få et så flott palett til kun 200 kroner, og jeg fikk det til og med på salg til halv pris!

Palettet fungerer utmerket til både fest og hverdags. Faktisk er det kun en av fargene jeg ikke har prøvd enda, og det er  “Ginger Sprinkles”, for den er såpass kraftig og unik at den kanskje blir litt for voldsom til hverdags.  Dessverre var dette et palett som Makeupmekka kun solgte i en begrenset periode, men de har flere lignende øyenskyggepaletter som jeg vil tro har samme kvalitet.

Hvilke favoritter hadde du i januar? 

VAKRE BØKER – Smygard

Heisann, lenge siden sist!

Det har ikke vært en oppdatering på en stund, da jeg har ventet på det nye formatet og alle oppdateringene hos blogg.no. Endelig var det i orden, og da var det bare å skrive om bøker igjen! I dag tenkte jeg å vise dere en bokskatt som jeg fikk til julegave.

Til jul fikk jeg nemlig denne nydelige utgaven av bok nummer to i Harry Potter serien, nemlig “Harry Potter and The Chamber of Secrets”. Det er i utgaven med smygardmotiv, og jeg synes den er så nydelig. Jeg syntes det var passende å ha bok nummer to i smygardmotiv, da huset smygard har en sentral rolle i denne boken.

Denne boken har også sidene fargelagt, nemlig med grønn og hvit.

På baksiden står selvfølgelig egenskapene ved enhver smygarding, nemlig “Pride, Ambition og Cunning”.

Målet er å samle alle de syv bøkene, og hvilket hus som blir i fokus på de enkelte bøkene får vi se i fremtiden.

Samler dere på noe? Hva i så fall?