Boktips på en søndag – Kom hjem

 

Tittel: Kom hjem

Av: Julie Kibler

Utgitt: 2014

Kilde: Lånt

Forlag: Aschehoug

Denne dagens boktips er boken “Kom hjem”. Jeg lånte denne boken av en veldig god kollega av meg like før jul, men har dessverre ikke hatt anledning til å lese bøken før nå. Så litt om handlingen:

“89 år gamle Isabelle ber sin unge frisør Dorrie om en tjeneste. En stor tjeneste. Isabelle vil at Dorrie skal legge alt til side og kjøre henne fra Texas til en begravelse i Cincinnati. Det er en lang reise, men Isabelle gir ingen nærmere forklaring. Bare at de må dra neste dag. 

Dorrie er svart og enslig mor i 30-årene. Hun sliter med forholdet til en ny kjæreste, og tenåringssønnen byr stadig på nye utfordringer. 

Hvorfor ønsker Isabelle å ha henne med på turen? Til tross for at hun ikke får vite noe mer, bestemmer Dorrie seg for å bli med. I løpet av den lange reisen avdekker Isabelle sannheten om sin fortid. Kanskje kan historien om hennes første og største kjærlighet hjelpe Dorrie til å finne ut av sitt eget liv. “

Jeg hadde aldri hørt om denne boken før min gode kollega tipset meg om den, men jeg er så takknemlig for at hun anbefalte meg den. På selve boken står det jo at de som likte Barnepiken også kommer til å like denne, og jeg skjønner godt hva de mener med det. Selv elsker jeg boken “Barnepiken”, og jeg ser tydelige paralleller til den historien. Dessverre har ikke forfatteren av “Barnepiken” utgitt noen bøker siden, og da var det en sann fornøyelse å oppdage denne skatten av en annen forfatter. Boken er dessuten noe helt eget, og en bok du neppe kommer til å glemme. Selve samspillet mellom Isabelle og Dorrie er også vidunderlig, og jeg kan lett se for meg deres alvorlige, men samtidig humoristiske samtaler med hverandre. Deres forhold blir for meg til liv mens jeg leser,  og jeg ønsket å lære mer om disse kvinnene. Dette er en bok som det ikke er lett å løsrive seg fra, og den holdt på interessen min helt til siste side. Boken var sår, vakker og samtidig smertefull, men den var virkelig verdt å lese.

Så må jeg komme med et lite råd – ha klar lommetørklene!

Har du et eller flere boktips denne søndagen?